RockStation

U23D: U2 koncertet a 3D mozikba!

2008. január 22. - SAABI

A Sundance Filmfesztivál keretében megejtett debütálás után, a holnapi napon indul hódító útjára az óperenciás tengeren túl a U2 újabb nagy dobása, egy a 3D mozihálózatok számára készült, 80 perces koncertfilm (a Real 3D koncertfilmek sorában az első). Angliában és Írországban csak 2008. február 22.-én startol a film és kíváncsian várom, hogy a vadiúj budapesti IMAX-3D moziba vajon eljut-e valaha, vagy ezért is autózni kell pár száz kilométert, ha látni szeretné az ember? Egyelőre ellentmondásos hírek jelentek meg a budapesti bemutató ügyében, vagyis: semmi sem biztos.
A film anyagát még a Vertigo turné dél-amerikai állomásain (főként Buanos Aires) forgatták le, tehát a kétféle szett közül nem az USA kosártermeiben használt trükkös, de  minimalizált, hanem a szabadtéri arénákba tervezett monumentális színpad-, fény-, hang- és kivetítőrendszerrel prezentált élményt kapjuk majd, azt amit például Bécsben is láthattunk. A 3D képhez természetesen 3D hang tartozik (5.1 Digital Sorround), így simán el tudom képzelni, hogy - a rendező Catherine Owens ígéretéhez híven - a tökéletesen élethű élmény által kicsit ismét átélhetjük majd a Vertigo koncertek hangulatát.

További infók, trailer: U23Dmovie.com és U23D.co.uk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr10307326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum