RockStation

Sziget fesztivál 2008 fellépők | 2. rész : Apocalyptica

2008. május 08. - sunthatneversets

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 15.,  péntek,  23:00 | Apocalyptica]

Az finn Turkuból származó Apocalyptica zenekar több tagcserén átesve jelenleg az Eicca Toppinen-cselló, Paavo Lötjönen-cselló, Perttu Kivilaakso-cselló és Mikko Sirén dob felállásban játszik..

Ismertségüket az 1996-os Plays Metallica By Four Cellos című lemeznek köszönhetik, melyen - a címből adódóan - Metallica feldolgozásokat játszottak. Bár komolyzenei képzettségük van, a tagok imádják a heavy metal-t is. Olyan előadóktól dolgoztak fel számokat később, mint a Rammstein, a Faith No More vagy a Pantera. Az ezredforduló után kiadott lemezeiken, már inkább a saját szerzemények dominálnak. Egyfajta ne a metalt komolyzenésítsük, hanem pont fordítva elvet követtek. Előbb torzított hangzások, később pedig dob is került a produkcióba. Míg korai albumaikon ének sem volt, később komplett dalokat írtak, melyet neves vendég előadók, mint Till Lindemann (Rammstein), Ville Valo (HIM), vagy Corey Taylor (Slipknot) énekeltek fel.

A sikerek így egyre hangosabbak voltak, manapság a nagyon is keresett zenekarok közé tartoznak. Magyarországon eddig többször léptek fel, így Szigetes produkciójuk a HammerWorld színpadon sem okozhat csalódást.  

 


Apocalyptica - I'm Not Jesus (ft. Corey Taylor)

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 15.,  péntek,  23:00 | Apocalyptica]

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr82459570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hervai d'Elhoungne Katalin 2008.06.09. 15:32:41

Imádom az Apocalypticát!!!!!!!!!!!!!!!

szilvi 2008.08.18. 16:17:42

isteniek európa királyai
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum