RockStation

Sziget fesztivál 2008 fellépők | 6. rész : Avantasia

2008. június 07. - sunthatneversets
Az utóbbi évek legérdekesebb és legfigyelemreméltóbb metál projektje az Avantasia. Pedig igazából semmi különlegeset nem hoz, hiszen a melodikus heavy-metalt fűszerezi egy kis rockoperával. A „társulatot” Tobias Sammet, a német power metal zenekar, az Edguy énekese hozta össze a kortárs metal-színtér legjobbjaiból, hogy egy valódi metáloperát vigyen színpadra. A projekt neve az Avalon (lásd Artúr király történetét és a távoli Avalon szigetet) és a fantasy szó kombinációja.


Az egyéves előkészület után az első lemezen Kai Hansen (Gamma Ray), Timo Tolkki (Stratovarius), David DeFeis (Virgin Steele), Andre Matos (Angra), Rob Rock (Warrior), Sharon Den Adel (Within Temptation) énekelte-mesélte, adta elő a himnikus, fantasyval és romantikával teli történetet The Metal Opera címmel, míg a zenekar szerepében a gitáros Jens Ludwig (Edguy) Henjo Richter (Gamma Ray), basszusgitáros Markus Grosskopf (Helloween) és a dobos Alex Holzwarth (Rhapsody) közreműködött. Az elmúlt évek során több Avantasia-produkció is született (The Metal Opera PT.1. Pt.2, Lost In Space), a legutóbbi munka pedig idén januárban jelent meg Scarecrow címmel, mely lemezen Rudolf Schenker, Sascha Paeth, Eric Singer is közreműködött, az énekesek közül pedig Bob Catley, Jørn Lande, Michael Kiske, Alice Cooper, Roy Khan és Oliver Hartmann nevét is olvashatjuk.

Mint az előbbiekben olvasható és a metal körökben illusztris névsorból látható, nem semmi szervezést igényel időről időre, hogy Tóbiás mester a saját zenekarán kívül az Avantasia-t is működtesse, de bizonyára  hiperaktív emberként ez igencsak jól esik neki. Aki rockerként szereti a konzervatívabb zenei megközelítést nyugodtan tegyen velük próbát a Szigeten, bár hogy az illusztris névsorból ki lesz itt azt még nem tudjuk.  A fesztiválon a Hammerworld színpadon fognak fellépni.

 

Avantasia: Carry Me Over

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr86507589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum