RockStation

Sziget fesztivál 2008 fellépők | 7. rész : Exodus

2008. június 11. - sunthatneversets

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 17.,  vasárnap,  20:00 | Exodus]

 

Az Exodus, a Bay Area Thrash Metal egyik alapítója. Az együttest 1982-ben alapította Tom Hunting, Kirk Hammett és Gary Holt. Énekesnek Paul Baloff érkezett. Ha valakinek a sorban második ember neve ismerős valahonnan, akkor igen, ő az a Kirk Hammett aki ma a Metallica-ban nyomja.

 

Nem csak elõremutató és súlyos nótáik, de energikus élõ fellépéseik is növelték hírüket, s velük a Bay Area Thrash hírnevét - ahonnan olyan további óriások bújtak elõ, mint a Metallica, a Testament, a Death Angel vagy a Vio-lence (melybõl Robert Flynn ma a Machine Head frontembere). Kirk Hammet helyére Rick Hunolt érkezett, valamint Rob McKillop. Bemutatkozó albumuk, a Bonded By Blood két évvel késõbb került kiadásra, s vált utóbb idõtlen thrash klasszikussá. A megjelenést egy alapos turné követte a Slayer és a Venom társaságában - az Exodus neve csak egyre terjedt. Kevéssel a '87-ben érkezõ kettes anyag, a Pleasures Of The Flesh megjelenése elõtt, Baloff elhagyta az Exodus kötelékeit, s helyére a volt Legacy-torok Steve "Zetro" Souza jött. Vele készültek a további mestermûvek is (Fabulous Disaster, Impact Is Imminent, Force Of Habit), a Good Friendly Violent Fun címû koncertalbummal és a Lessons In Violence címû válogatással egyetemben. Mindezenközben az Exodus egyre fejlõdött, s olyan nevekkel turnézott együtt (a teljesség igénye nélkül), mint pl. Pantera, Anthrax, Motörhead, Black Sabbath, Metallica, Megadeth. Aztán 1992-ben feloszlott a banda, ami jobbára a stressz és személyi problémák számlájára volt írható.

'96-ban egy rövid újjáalakulás erejéig újra feltûnt az Exodus, újra Paul Baloffal a mikrofonnál, végigzúzva Európa és Észak-Amerika szerencsésebb részét, s ekkorra datálódik a második koncertalbum, az Another Lesson In Violence is. 2001 szeptemberéig aztán megint néma csönd övezte az Exodus-t, amikor is a Thrash Of The Titans címû jótékonysági bulin újfent feltûntek, a Legacy, az Anthrax, az S.O.D. és a Death Angel társaságában. Ezt követõen nekiláttak egy új anyag megírásának, amit Paul Baloff 2002. február 2-án bekövetkezett halála (R.I.P.) akasztott meg. Így végül Souza tért vissza az énekesi posztra, és a csapat vele megerõsödve folytatta a munkát, aminek végeredménye a Tempo Of The Damned. A lendület sokáig tartott mert 2005-ben új lemez jött ki Shovel Headed Kill Machine címmel, majd tavaly megjelent a The Atrocity Exhibition... Exhibit A című korong, melynek második részét Exhibit B címmel rövidesen jelenteti meg a jelenleg Rob Dukes-ének, Gary Holt-gitár, Lee Altus-gitár, Jack Gibson-basszus, Tom Hunting-dob felállásban zúzó brigád. 

Szerintünk nézzétek meg őket a Hammerworld színpadon. Addig is egy kis ízelítő a 2004-es Tempo Of The Damned lemezről: War Is My Sheppard.


 

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 17.,  vasárnap,  20:00 | Exodus]

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr73514271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CLair 2008.07.01. 15:50:42

Ajánlom azoknak akik olcsón akarnak aludni valahol a sziget alatt is: www.indavideo.hu/video/Olcso_szallas_Budapesten_easyHotel
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum