RockStation

Sziget fesztivál 2008 fellépők | 11. rész : Volbeat

2008. július 08. - sunthatneversets

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 13.,  szerda,  20:00 | Volbeat]

FIGYELEM! Kiemelt ajánlat!

Ez évi szuperkedvencünk a dán Volbeat is fellép a Sziget Fesztiválon. A koppenhágai srácok két kedvenc műfajukat ötvözve hoztak létre valami újat. Az Elvis Presley vonalas rockabilly muzsikát kombinálták össze a tökös, groovos heavy metal-lal, így valami olyan őrült egyveleg jött létre, amit talán könnyedén az egyszerűség kedvéért metal ’n rollnak vagy elvis metal-nak szokott becézni a Nagyérdemű.

A 2001-ben alakult csapat három-négy éves demózgatás és koncertezgetés után szerződött egy kicsinyke holland kiadóhoz a Mascot Records-hoz, hogy piacra dobhassák első nagy lemezüket a The Strength / The Sound / The Songs címmel. A CD futótűzként terjedt az északi területeken, de még Európa underground kultúrája is fel kapta rá a fejét. A lemezt a legtöbb kritikus maximális ponttal jutalmazta, hiszen képesek voltak nagyon precízen és hangulatosan elegyíteni a két fentebb említett műfajt. Az átütő sikert, azonban csak a 2007-es Rock The Rebel / Metal The Devil hozta meg nekik. A korong még hangulatosabbra és még tökösebbre sikerült elődjénél. A szerelem és buli orientált szövegek nemcsak hazai pályán taroltak, meghozták a várt sikert az egész kontinensen. (Figyelmetekbe ajánlom a lemezről írt kritikánkat: Itt az európai Metallica:  a Volbeat Dániából!)

A banda MySpace oldalán olvashatók az Őket ért zenei hatások Elvis Presley-től a Napalm Death-en, a Megadeth-en, a Metallica-án át Johnny Cash-ig. Nem mellesleg koncerteztek már a dán színtérről a Raunchyval és a HateSphererel. Szeptemberben pedig jön az új lemez Guitar Gangsters & Cadillac Blood címmel. A Sziget Fesztivált megelőzően utazós kedvű hazánk fiai láthatták őket az idei NovaRock-on, de egy hazai buli azért mégiscsak más. Egy biztos a Király él!

/A biográfia egy része a nuskull.hu segítségével készült/
 

 Volbeat: The Garden's Tale

 

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 13.,  szerda,  20:00 | Volbeat]

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr91559514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum