RockStation

QUEEN + Paul Rodgers : új album szeptemberben

2008. augusztus 19. - SAABI

A statisztikákból látom, hogy nagy az információéhség a QUEEN új albuma és az őszi koncert témájában; a Googliban nagyon sokan keresnek ezekre. Nosza, itt van némi egész konkrétnak látszó infómorzsa.

A QUEEN + Paul Rodgers elnevezésű formáció nemrég nyilvánosságra hozta, hogy a The Cosmos Rocks című albumuk szeptember 15.-én fog megjelenni. 

Az albumot egy 33 állomásos európai turné követi, amely október 28.-án eléri Budapestet is(!), utolsó állomása pedig november 8.-án lesz a londoni Wembley stadionban.

A hírek és Brian May nyilatkozata szerint az album nagyon egységes és nagyon természetes zenét fog tartalmazni. A dalszerzésből mindhárman egyenlő mértékben vették ki a részüket és nagyon élvezik a közös munkát. Többször is deklarálták, hogy Rodgersre immár teljes jogú tagként kell tekinteni és nemcsak mint Mercury "helyettesítőjére".

Brian May elmondta, hogy sok-sok régi QUEEN védjegy lesz hallható a lemezen, de ettől függetlenül a lemez friss lesz és élvezhető - a hangsúly három olyan ember közös zenéjén van, akik imádják ezt a műfajt, imádnak zenélni és ez hallatszani is fog.

A The Cosmos Rocks albumot Freddie Mercury emlékének ajánlják.

A lemezről az első dal szeptember 8.-án fog megjelenni, ez lesz a C-Lebrity, amelyet egyébként már korábban bemutattunk itt a blogon is (QUEEN + PR : új dal élőben).

Az album háromféle fizikai formátumban ölt majd testet:
1) sztenderd CD,
2) deluxe kiadás egy 2005-ös tókiói koncert 15 élő felvételét tartalmaző DVD-vel,
3) bakelit.
A QUEEN halad a korral: az mp3-player tulajdonosok és internetfüggők digitális verzióban is megkaphatják  majd bónuszokkal együtt

A számok listája a következő lesz:

'Cosmos Rockin'' (4:10)
'Time To Shine' (4:23)
'Still Burnin'' (4:04)
'Small' (4:39)
'Warboys' (3:18)
'We Believe' (6:08)
'Call Me' (2:59)
'Voodoo' (4:27)
'Some Things That Glitter' (4:03)
'C-lebrity' (3:38)
'Through The Night' (4:54)
'Say It's Not True' (4:00)
'Surf's Up . . . School's Out!' (5:38)
'Small Reprise' (2:05)

 Linkajánló:
The Cosmos Rocks website

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr53622282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2008.08.27. 02:42:05

Queen + Paul Rodgers beszél a 'The Cosmos Rocks' c. új albumukról!
Klikkelj!!!!

queenfan.gportal.hu/gindex.php?pg=26045218&nid=4602260

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2008.09.05. 10:18:29

MA LENNE 62 ÉVES! FREDDIE MERCURY SZÜLETÉSNAPI MEGEMLÉKEZÉSE A QUEEN FAN HONLAPON!!!!
queenfan.gportal.hu

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2008.09.09. 05:37:47

Still Burnin' olyan nekem, mint bármelyik hasonló stílusú nóta 1975-1985 között - akár a Tear It Up, akár bármelyik, a korszakra jellemző előadó (pl. Van Halen, Whitesnake, Boston, Rainbow, Foreigner, stb.) dala. Nem rossz, csak hallottam már ötven ilyet, legalább százszor.

A Time To Shine viszont első hallásra megtetszett, pedig csak egy részlete ismerhető meg a youtube-ról!

A Warboys egy gyönyörű ballada, az ilyen soha nem idejétmúlt, a vers témaválasztását tekintve is nagyon aktuális, a White Man kistestvére. Szerintem ez (lesz) a legjobb dal a lemezről. Néha a kevesebb több: csak akusztikus gitár + ének, és mégis annyira meggyőző!

Say It's Not True: Jobban szeretem az akusztikus (koncert)verzióját, amit Roger Taylor énekel végig; de a legjobban azt, ahová még Loser is becsatlakozik gitáron, Eleniel + én némi "háttérvokállal". :DDD

C-Lebrity: jópofa, könnyed, fülbemászó nóta, ez még a nem-hardcore rajongóknak (vagy a nem-rajongóknak) is tetszeni fog! Szerintem. :)

Take Love: megint csak egy '70-es, '80-as évekbe illő darab, nem rossz, csak ilyenből van már sok. Az a jó retró, amiben van valami újítás is. Ebben (meg a Still Burnin'-ben) nem sok.

Runaway: ez még nem hallható az ő interpretálásukban, de annyira nem lehet elszúrni. Del Shannon '60-as évekbeli klasszikusa az egyik nagy kedvencem! Egyébként az (eredeti) nem is '60-as hangzású dal, pár évvel - ha nem évtizeddel - előbbre mutat.

Úgy összességében véve viszont olyan érzésem van, mintha a The Miracle és az Innuendo időben későbbi, modernebb albumok lennének a készülő újnál.

Prácza Ági 2013.10.02. 13:00:18

I LIKE QWIN. i like Freddy Mercury.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum