RockStation

Utolsó képes beszámoló az idei Szigetről : Pro-Pain és iDMG

2008. augusztus 31. - SAABI

 

iDMG

Frogfoot a Szigeten nem csak a fényképezéssel volt elfoglalva,szemét és fülét egyaránt  nyitva tartotta. Elismerően nyilatkozott például egy (számomra) ismeretlen ukrán csapatról, az iDMG-ről:

"Az este meglepetése egy trió Ukrajnából.A nyelvi nehézségek ellenére elképesztően jó hangulatot teremtettek és nem csak a jelenlévő ukrán vendégek élvezték a koncertet,hanem azok is akik nem ismerték a zenekart.Profi zenészek és egy hiperaktív énekes- showman.Nem kimondottan rockzene de kár lett vona kihagyni,le a kalappal előttük!Sokszor egy ilyen(számunkra)ismeretlen zenekar produkciójában több ötlet és fantázia van mint a sztárokéban.Megszereztem a basszusgitáros mikrofonjárol a dallistát,ukrán(orosz?)nyelvet beszélők előnyben:)

(meglepetésre el tudom olvasni,de hogy mi a fenét jelent azt passzolnám)" 

Az iDMG a poszt-punk hullám egyik legfontosabb zenekara Ukrajnában. A zúzós basszus-dob-ének alapfelállású együttes a Primus, a Pearl Jam és a Nirvana világával mutat rokonságot, bár különös, keleties, helyenként melankolikus, helyenként különösen sodró energiájuk és hangvételük, valamint meghatározó anyanyelvi szövegeik egy teljesen új ízt hoznak a hazai hallgatók számára. A pörgős ritmusok, a lecsupaszított és gazdagon effektezett hangzások ellentéte, s az egész történetet különös, új dimenzóba helyező ének: ezek az immár tíz éve működő, Oroszország belsejétől Finnországig, a Krím-félszigettől Szentpétervárig állandóan újat és megdöbbentőt produlákó iMDG jellemzői.

szöveg forrás: CityWeekend

 


 

PRO - PAIN

Befejezésül (mivel Frogfooton kívül senkitől sem kaptunk szigetes képeket) még néhány kép a Pro-Pain koncertjéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr73641814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum