RockStation

Bankrupt – Rocket To Riot City

2008. november 09. - sunthatneversets

Mivel a zenekar már elég régóta mozog az undergroundban előttem sem voltak teljesen ismeretlenek. A Rocket To Riot City érkezéséről sok infóm nem volt, de igencsak meglepődtem a nem egészen tizenegy percnyi hosszon. Egy grindcore zenekarnál ennyi idő kis túlzással két lemezre is elég, de egy dallamos punk-rock zenét játszónál gondoltam ez elég karcsú. Aztán kiderült, hogy ez csak egy EP és így azért már más a leányzó fekvése.

A zenekar 1996-ban alakult a Ramones, a Clash és a NOFX zenei gyökerein. A banda első lemeze, a Listen 2000 szeptemberében jelent meg. Ekkortájt kezdtek el külföldön is koncertezni. Először csak a környéken aztán szép lassan már többet lehetett velük találkozni külhonban, mint itthon. A Listen-t még két lemez követte: a  Bad Hair Day-t 2004-ben, a  Shorter Than Danny DeVito-t (fasza cím) 2006-ban adták ki. Utóbbi külföldi magazinoktól is egész jó kritikákat kapott.

Most pedig itt ez az ötszámos EP, amely májusban jelent meg. A felállás változatlan: Rocco - ének/basszus, William – gitár/ének, Kicsi – dob. Aki szereti a minimális agyalást igénylő zenéket, annak ez simán be fog jönni. A Ramones, mint alap még meg van, de talán most egy árnyalattal vidámabb a zenei közeg, illetve kicsit más hatások is belopództak a zenébe. A Ramones előtti tisztelgés a címet is utolérte, hiszen erősen hajaz a Rocket To Russia-ra, persze nem véletlen a politikai utalás sem. Már a kezdés nagy fordulatszámú a Straight Outta Graceland-del. A szintén politikai utalásokkal teli Years Of Disaster már igazi punk zenét rejt, de a lendület mit sem csökken. A rockosabb Sidewinder-t a külföldi koncertekre visszaemlékező Memories From The Undergrund követi, míg az EP-t a megint karcosabb Cinderella zárja.

A lemez a Bakery-ben került rögzítésre, jól is szól. Már csak egy rendes nagylemez kéne, de dallamos punkzene hívőknek és éppen táncos kedvükben járóknak tuti, hogy be fog jönni ez az anyag is. A csalódás kizárt!   

/ez az írás eredetileg a zene.hu portálon jelent meg 2008. november 6.-án/
 

 Bankrupt : Cinderella

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr48758050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum