RockStation

Rázd, rázd, rázd, rázd, yeah! : The Cult - Fire Woman | Rock/metal himnuszok 13. rész

2009. január 07. - sunthatneversets

Az angliai Bradford-ban Southern Death Cult-ként kezdő banda hamar The Cult-ra egyszerűsítette nevét és 1984-ben adta ki első lemezét Dreamtime címmel. A kezdetben alteros, kevésbé rockos hangzás aztán később karcosabbá vált. Két zseniális lemez után (Love, Electric) turnéra az akkor még nevesincs Guns 'N Roses-t vitték magukkal.

Bár az előbb említett két lemezről is számtalan nótát lehetne tenni ebbe a rovatba, én mégis az 1989-ben  Bob Rock producelte Sonic Temple című igazi klasszikusról választottam dalt, ami pedig nem más, mint a Fire Woman.


Bár a Sonic Temple-ből milliószám adtak el lemezt a folytatás mégsem úgy sikerült, ahogy annak kellett volna lévén, hogy Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros között mindig is nagy ellentétek feszültek. A Ceremony után 1994-ben kiadott The Cult címre keresztelt lemez aztán csúfosat bukott, aminek oszlás lett a vége, majd 1999-ben újjáalakultak és egy szerintem zseniális lemezzel a Beyond Good And Evil-lel tértek vissza, ami mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így 2002 év végén újból oszlásnak indult a banda és Astbury csatlakozott a The Doors tagjaihoz.  2006-ban aztán újra egymásra talált a két főkolompos és újból aktív lett a The Cult, aminek végeredménye a 2007 végén megjelent Born Into This című nagylemez lett. 2008 a turnézás jegyében telt és bár a thecult.us hónapok óta csak vegetál remélem nem oszlottak fel harmadszorra is.      
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr40862689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum