RockStation

VOLT 2009 fellépők | 3. rész : Limp Bizkit

2009. június 26. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. 


Fred Durst nem egy kisarcú pasi, így aztán az 1994-ban a floridai Jacksonville-ben alapított bandájához is kétféleképpen viszonyulhat az ember. Vagy komálja vagy utálja őket. A híresztelések szerint az egyik ismerősüktől ered a banda nevének jelentése, aki egy átmulatott éjszaka után azt mondta, hogy "olyan az agya mint egy löttyedt süti" (angolul: limp biscuit). A tagok úgy döntöttek, hogy ennél találóbb nevük nem is lehetne.


Fred barátunk szerette a hip/hop zenéket, de rajongott a metálért is, így egy akkoriban nem túl sokak által játszott stílusban utaztak. Durst a zenélés mellett tetoválóművész is volt. Egy szép napon betért hozzá a Korn két oszlopos tagja Jonathan Davis és Brian „Head” Welch, akik egy Limp Bizkit kazettával jöttek ki a boltból, ami Davis kezéből Ross Robinson producerhez került. Innen úgy alakult a dolog, mint a mesében. Lemezszerződést kaptak, csatlakozott hozzájuk a House Of Pain oszlopos tagja DJ Lethal és a népek kapkodták a lemezeket, melyekből ezidáig 33 millió talált gazdára. A csapat jelenleg új albumon dolgozik, melyen megint a régi új gitáros Wes Borland szerepel. 


A Limp Bizkit mindig is kiváló koncertbanda hírében állt, Download Fesztiválos koncertjüket láttam is, úgyhogy ezt megerősíthetem. Sopron-ban július 2.-án 23.00 órakor zúzzák meg a Nagyszínpadot.         


Ez itt alább a My Way a Rock Am Ringről.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr281209487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum