RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépők | 2. rész : Kataklysm

2009. július 07. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját. 


A kanadai death metal banda sem ma kezdte az ipart. 1991-ben alakultak és egy évvel később már demójuk jelent meg Death Gate Cycle Of Reincarnation címmel, ami később lemezszerződést ért. Az első igazi albumig két évet kellett várni: a Sorcery 1995-ben jelent meg. Ez az album végképp megerősítette pozíciójukat az extrem-metal zenészek felsőházában. Jöttek is sorban a korongok: 1996-ban a Temple Of Knowledge, míg 1998-ban Victims Of The Fallen World című koronggal jelentkeztek. Ez utóbbi már új zenei területekre is merészkedett.  


1999-ben visszatértek a Nuclear Blasthoz, és folytatták a lemezgyártást. Egy évvel később jött ki a Prophecy (Stigmata Of The Immaculate) című korong és azóta is folyamatosan termelik a véres-beles halálmetál lemezeket. Kilencedik stúdióalbumuk Prevail címmel tavaly jelent meg. 


A Maurizio Iacono –  ének (!), Jean-Francois Dagenais – gitár, Stephane Barbe –  basszusgitár, Max Duhamel – dob felállású négyes a Fesztivál DeWalt Színpadán csap a húrok közé július 15-én (szerdán) 22.40-től.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr301232203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum