RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépők | 7. rész : Machine Head

2009. július 14. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját.

   

Az idei Hegyalja Fesztivál egyik legnagyobb durranása az amerikai Machine Head fellépése lesz.  

Adam Duce 1990-ben találkozott Robb Flynnel, aki egy thrash metal bandában, a Vio-lence-ben gitározott. Pont jókor, ugyanis egy nagyobb nézeteltérés miatt az akkori Vio-lence tagjai egy másik banda tagjaival és egymással is elég rossz viszonyban lehettek, ugyanis test-test elleni küzdelemmé fajult a dolog. Flynn kapott az alkalmon, kilépett a Vio-lence-ből, egy saját projekt reményében. Majd csatlakozott hozzájuk Duce régi haverja, Logan Mader, majd Tony Constanca dobos. 


Első demójuk után azonnal lecsapott rájuk a Roadrunner, de a Burn My Eyes debütalbum felvétele közben Tony Constanca dobos otthagyta a csapatot, helyére Chris Kontos érkezett. A lemez kiadása után olyan csapatokkal koncerteztek, mint a Slayer, a Metallica vagy a White Zombie. Chris Kontos dobos eközben otthagyta a bandát, helyére a Sacred Reich-ből Dave McClain érkezett.


A következő albumuk, a The More Things Change 1997-ben látott napvilágot. Amikor az új album kijött, akkor a Machine Head már kész volt arra, hogy újra simára gyalulja az Államokat, egy hosszú turné kíséretében az Ozzfesten, Ozzy Osbourne-nal, továbbá a Marilyn Manson, Pantera és a Black Sabbath zenekarokkal karöltve.


A turné közben újabb tagcsere történik, a legmegrázóbb meglepetés a zenekar életében, ugyanis Logan Mader gitáros kiválik a bandából és ezt nehéz hónapok követik. Mader-t Ahrue Luster váltotta. Vele veszik fel a harmadik albumot, a Burning Red-et. A lemez sikeres, a turné pedig még inkább az. 


2001-ben ismét stúdióba vonultak, az éppen készülő albumot Supercharger névre keresztelték. Az albumról megoszlottak a vélemények, sokak szerint nem tett jót  a sok tagváltás, és a Machine Head sosem lesz a régi, de az új fanok még reménykedtek az újjászületésben. És nekik volt igazuk. Időközben Luster kapitulált, mert állítólag rá akart erőltetni egy új irányt a Machine Head-re, ők meg vissza akartak térni a gyökerekhez. Luster-t Flynn régi barátja Phil Demmel váltotta, majd ezután 2004-ben kijött a Through The Ashes Of Empires című mestermunka, ami roppant betonkemény és ütős anyag lett, egyesek szerint felülmúlhatatlan remekműve a sokat megjárt bandának.


2007. március 27-én jött a The Blackening című – mindmáig utolsó - új korong, ami mindenhol nagyot szólt, a lemez visszatérés a gyökerekhez. Tavaly és 2009. elején turnéztak a Metallica-val és most érkeznek a Hegyaljára. A banda koncertjére a Bandland Nagyszínpadon kerül sor július 16.-án 22.30 órai kezdettel:

A biográfiáért köszönet a zajlik.hu-nak.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr541245332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum