RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 4. rész : Placebo

2009. július 28. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 


A Placebo-t Brian Molko énekes-gitáros és Stefan Olsdal basszer alapította 1994-ben. Steve Hewitt dobost Londonban ismerték meg, aki éppen egy Breed nevű banda tagja volt.


A zenekar első  albumát Dublinban vették fel, 1996 tavaszán. Az albumon lévő  10 szám nagy része a szexről szólt, a Bruise Pristine, a Come Home, és a Hang On To Your IQ felújított változataival. Az album aranylemez lett.


1998 elején jött a második album felvétele a Real World Studiosban, Steve Osborne segítségével (aki mellesleg producerként közreműködött a U2 karrierjének egyengetésében is). Augusztusában kiadták a Pure Morningot, az első maxit a második  albumról, ami negyedik helyezést ért el a brit listákon. A szekér beindult tehát és hogy ne álljon meg arról a két év múlva kiadott a Black Market Music gondoskodott. 


A következő albumra már három évet kellet várni. A 2003-ban kiadott Sleeping With Ghosts már egy sokkal elektronikusabb lemez lett. A The Bitter End című daluk nagy sikerrel futott az MTV-n. A 2006-ban megjelenő Meds tele volt jobbnál jobb dalokkal. A  Because I Want You, a Song To Say Goodbye vagy a Meds egyaránt a listák elejében tanyázott.


2007 októberében Stev Hewitt elhagyta a zenekart. Molko azt nyilatkozta valahol, hogy "Egy bandában lenni, nagyon olyan, mint egy házasságban, és páronként - a mi esetünkben hármasban - az emberek szétmehetnek az évek alatt. 2008 közepén a Placebo új dobosa Steve Forrest lett, az idén júniusban megjelent Battle For The Sun-on (RockStation kritika: Alter attitűd : Placebo - Battle For The Sun) már az ő játéka hallható.


A banda a Szigeten augusztus 15.-én (szombaton) a Nagyszínpadon lép fel 21.30-kor.

Placebo - Sziget jegy >>

 

A cikk további részében: Placebo : Meds video

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr581273139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum