RockStation

Baby Bone : új lemez közeleg

2009. július 31. - sunthatneversets

Megkezdte negyedik albumának felvételeit az újkígyósi Baby Bone zenekar Szegeden, Vári Gábor producer irányításával. Utoljára 1999-ben jelentkeztek a "Global" c. albumukkal, azóta csak demókon és koncerteken bizonyították, hogy a babacsont törhetetlen és időtálló. A jellegzetesen grunge-ízű, de annál talán metalosabb riffekkel nyomuló veteránok 1996 óta fix felállásban nyomják magyar nyelvű dalaikat. A Metal Hammer Magazin (Hammerworld) egy dalukat 1995-ben beválasztotta az év válogatásalbumára, ahol a "70-es évek találkozása a 90-es évekkel" jelzővel illették a zenekart. 1996 óta Zubán Zoltán gitárossal kissé másképp nyomják a metálba oltott, modern rockos, különös ízű zenéjüket. A 2004-es demo óta, pár év dalszerzői válság után tíz dalt írtak a "Supernova" munkacímű albumra, amely előreláthatólag október környékén kerül kiadásra.  

"Az új dalokra a változatosság jellemző. Ne várjon senki Dream Theater-féle progresszivitást, vagy Manson-féle extremitást, tisztán és egyszerűen tálalt, néhol elvont szövegű dalokról van szó, amelyek, ha úgy vesszük még slágeresek is, de semmiképp sem a mainstream szcénából valók. Jött az ihlet, összeszokott, egymást jól ismerő hangszereseknél innen már nincs gond, volt még bennünk több tucatnyi ötlet, csak mindig félretettük...aztán végleges formát később mindig a dalszövegekkel ölt, és kész a nóta...

Fő jellemünk a "zenei őszinteség", nagy ívű dallamokkal és persze tökösen. A szövegekben meg az önmagát mardosó lélek, a torzuló  és hamis illúziókkal apelláló világ lelkiismerete jelenik meg, a gyengeség és az erő csap össze, sok-sok reményt kínálva a túlélésre. Olyan tudathasadás ez, mintha Zakk Wylde  sírva könyörögne a csaja vállán, hogy megihasson egy sört.

A sok együtt töltött év megedzette a zenekart, nincsenek illúzióink, csak kőkemény új nóták, a világ fonákjára telepedett üzletembereknek, politikusoknak és hétpróbás gazembereknek üzenő, pozitív energiákat is adagoló, pokolból és égből gyúrt képekkel teli szövegek. " - nyilatkozta Rákóczi Antal énekes

 
Babybone hivatalos weboldal
Babybone MySpace oldal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr11279049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum