RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 12. rész : Life Of Agony

2009. augusztus 10. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A Sziget Fesztivál fellépőit bemutató sorozatunk utolsó részére egy igaz kedvencet hagytunk! A metál vonalon a Metallica, a Black Sabbath és a Social Distortion munkássága által inspirált Life Of Agony húsz évvel ezelőtt alakult meg Keith Caputo és a Type O Negative-ot elhagyó dobos, Sal Abruscato vezetésével. 1993-ban jelent meg a hardcore elemekből is építkező keményre gyúrt Life Of Agony bemutatkozó albuma River Runs Red (RockStation alapművek: Life Of Agony - River Runs Red) címmel, a Warner címkéjéhez tartozó Roadrunner Records-nál. Két évvel később, a leginkább Stone Temple Pilots-os jegyeket viselő, lágyabb Ugly sikerének köszönhetően a zenekar már olyan metál szupersztárokat kísért turnéjukon, mint Ozzy Osbourne, a Korn vagy az Anthrax. A Soul Searching Sun című harmadik lemez után Keith Caputo kilépett, hogy szólókarrierbe kezdjen, helyére Whitfield Crane került, aki előtte az Ugly Kid Joe énekese volt. 1999-ben a zenekar feloszlott, de 2003-ban újra összeálltak.

A visszatérő koncert felvételét végül ki is adták River Runs Again címmel. 2005-ben a Broken Valley megjelenésével, valamint a Megadeath-el és a Dream Theaterrel együtt turnézva demonstrálja erejét a banda, amely újból az eredeti felállással koncertezik. A csapat jelenleg ötödik stúdiólemezén dolgozik. 2009 nyarán a megalakulásának huszadik évfordulóját ünneplő Life Of Agony az idei Szigetet is érintő világkörüli turnéval lepi meg rajongóit.

A csapat a Sziget Fesztiválon augusztus 16.-án, a vasárnapi program részeként, de már hétfőn 01.00 órai kezdettel kép fel az MTV Headbangers Ball – Rock Színpadon.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr241299443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum