RockStation

Kalapács – megjelent az Apokalipszis

2009. november 20. - sunthatneversets

Kalapács József a ’80-as években a Pokolgép énekeseként szerzett nevet magának a magyar rock palettán. Azóta is a magyar fémzene egyik legjelentősebb énekese. A legendás zenekar legjobb korszaka után az Omen zenekar frontembereként is nagyszerű albumokat adott ki. Sárközi Lajossal ekkor játszottak együtt először.

A Beloberk testvérek a ’80-as évek végén, a kultikus Sámánban már bebizonyították, hogy mindent tudnak, amit egy power metal csapat ritmusszekciójának tudnia kell. A Kalapács zenekar első albuma 2000-ben jelent meg Az első merénylet címmel. Ez az anyag olyan Pokolgép dalokat tartalmazott a ’80-as évek első feléből, melyek korábban nem jelenhettek meg. Természetesen mai hangzással, a kornak megfelelően átgyúrva adták ki ezeket a klasszikus dalokat, és a közönségsiker sem maradt el. Nem csak azok számára volt igazi csemege az album, akik már akkor szerették a ’Gépet, amikor ezeket a dalokat írták, de a fiatal rockerek nemzedéke is egy emberként állt a Kalapács mellé. Az első igazán saját albumuk azonban az Ösztön volt, ezt követte a 2003-as Totem, majd a Keresztes háború 2005-ben. Az Életreítélt jött, hallgattatott és ítéltetett sikerre 2007-ben. Ez egy tradicionális hangulatú, ízig-vérig Kalapács lemez, egy újabb heavy metal mestermű a kipróbált, rutinos muzsikusokból álló, mégis fiatalos lendülettel felvértezett zenekartól. Ezt követte tavaly a Mítosz címet viselő CD+DVD kiadvány, majd idén egy újabb érdekességgel kiegészített kiadvány, amely az Apokalipszis címet kapta.
 

A borítót Sallai Péter készítette, aki számos hazai (több Kalapács és Ossian lemez borítóterve kapcsolódik a nevéhez) és nemzetközi kiadvány (Kreator, Memory Garden, Hexenhaus (Mike Wead – King Diamond) borítóját álmodta már meg, készített már pólógrafikát a Slayer-nek, így a Mítosz grafikai kivitelezésére ugyanúgy nem lehet panasz, ahogyan a stúdiómunkálatokra sem, amelyek a patinás P Stúdióban készültek, a mára már hangmérnök legendának számító Küronya Miklós irányítása alatt.


A lemez 13 dalt tartalmaz, melyeknek dalszövegeit ismét teljes mértékben Kalapács József írta, az őt körülvevő profi zenészek hangszeres tudásáról már nem is beszélve.
A most megjelent anyag néhány dalát már korábban is hallhatta a közönség, méghozzá szeptember végén a WigWamban, ahol az Omen, a Bloody Roots és még sok más csapat társaságában léptek színpadra. Ennek a koncertnek a felvétele került rá az Apokalipszis lemez bónusz DVD-jére. A DVD korong különlegessége, hogy helyet kapott rajta számos klasszikus dal karaoke verziója. A rajongók együtt énekelhetnek Kalapács Józseffel, de ha azt szeretnék, abban az esetben a zenekar csak nekik játszik és beleképzelhetik magukat az énekes helyébe! Nem mindennapi vállalkozás és nem mindennapi lehetőség arra, hogy egy kicsit mindenki sztárnak képzelhesse magát!
 

CD:
1. Intro
2. Mutáns vagyok
3. Sohase vár
4. Apokalipszis
5. Patkánymese
6. Álarc
7. Kósza vér
8. Gyilkos tánc
9. Majdnem szabadon
10. Én vagyok a neked való
11. Idegen világ
12. A vég
13. A rock, háború

DVD: A szeptember végén, a WigWamban megrendezésre került Kalapács koncert felvétele és régi klasszikusok karaoke verziója.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr141539147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum