RockStation

Devildriver és God Forbid – Júniusban a Dieselben

2009. március 22. - sunthatneversets

A Dez Fafara irányításával működő Devildriver egy igazi adrenalinbomba: a groove-os tempóktól a blastbeat-es black/death hatásokig mindent egybegyúrtak agresszív stílusukban. Az együttes új albuma nyárra várható.
A God Forbid sokkal több fogódzót nyújt: a Coyle testvérek gitárjátéka elsőrangú, Byron éneke a hörgéstől a mega-dallamokig mindent könnyedén produkál. Legutóbbi Earthsblood című albumuk igazi mestermű, ezt m is tanúsíthatjuk (Rock STATION kritika: Riff-henger : God Forbid - Earthsblood).

Nos, a két csapat június 25.-én zúz egyet a Dieselben, sokak nagy örömére

DEVILDRIVER
GOD FORBID


2009. 06. 25. 19:00
DIESEL
jegyár: 6.000.- / május 1-től 6.900.- 

 

Placebo : új lemez júniusban -> Battle For The Sun

Idén új lemezzel jelentkezik a darkrock egyik jeles brit képviselője a Placebo is. Ők se ma kezdték a szakmát, hiszen 1994-ben alakultak és fennállásuk során bizony írtak már egy-két piszok jó számot, ezek okán maradtak meg az én emlékezetemben is remélve, hogy a 2006-os Meds után a június 9.-én megjelenő Battle For The Sun című új albumra is jut néhány finomság.

Egyelőre egyetlen dal publikus a lemezről, a címadó Battle For The Sun, ami hozza a csapattól elvárt színvonalat. Kattintás után meg is hallgathatjátok.

Tovább

Jó úton a cél felé : Pigs Might Fly – Pig City Life

A 2006-ban alakult veszprémi ötös egy Fevarin címre keresztelt EP-vel jelezte már, hogy a hazai rock/metal színtéren van. Most itt az első lemez, mely sok stílusból táplálkozik és bár szeretem az eklektikus zenéket, ezek csak akkor tekinthetőek maradandónak, ha a változatosság azért kerek egésszé áll össze a végén. Pigs Might Fly-ék a jó úton vannak, de a célig, még jócskán van hátra.

A Pigs Might Fly által elővezetett muzsikára jellemző, hogy a nu metal-tól a crossover-en át a grunge-ig van benne minden, de van itt roma folklór, indie, jazz meg még tudja fene mi nem.  A 2006 óta a Baky András (dob), Kovács Gergely (gitár), Sándor Attila (ének), Szűcs Sándor (basszusgitár), Tóth Róbert (gitár) felállásban (a bookletben nem találtam nem erre utaló jeleket) zenélő ötös nem a mindennapok metál zenéjét játssza ez kétségtelen.

Tovább

Őrült zsenialitás : Mastodon – Crack The Skye

Az Atlantában 1999-ben alakult Mastodon a heavy metal amerikai új hullámának egyik jeles képviselője. A progresszív elemekkel, sludge, noise, jazz, és hardcore motívumokkal tarkított zenét játszó négyes szép karriert futott be az elmúlt években, pedig nagyrészt nagyívű koncept lemezekkel próbálkoztak. Blood Mountain című 2006-os lemezük a Billboard lista 32 helyéig jutott, el is adtak belőle vagy háromszáz ezret, sőt még egy Grammy jelölést is begyűjtöttek vele.

UPDATE! A Crack The Sky teljes egészében meghallgatható online a Mastodon MySpace oldalán.

Tovább

Azfeszt : Megújuló helyszín, külföldi fellépők

Eddig is biztató hírek szivárogtak ki az Azfesztről, és a pozitív információ folyam továbbra is folytatódik. Bizony érdemes odafigyelni az efféle hírekre, hiszen lassan el kell gondolkodnunk rajta, hogy melyik nyári fesztiválra váltsuk meg bérletünket, ha kedvezményes áron akarunk bejutni. Mostanság azért igencsak jól jön, ha valahol tudunk spórolni pár Mátyás királyt(1.000 forintost) De minek is írok itt össze-vissza ennyifélét, mikor csak a továbbra kell kattintanotok és máris magatok láthatjátok/olvashatjátok az új Azfesztes közleményt.Ha pedig most kérdőn nézel a monitorra, hogy mi az az Azfeszt? Akkor kötelező a továbbra menned...

 

 

Tovább

Angertea @ After Music

Most csütörtökön (március 19.) lesz az Angertea budapesti lemezbemutatója az After Music Clubban. A két vendégzenekar az Aebsence és az M.W.S. lesznek. Kezdés: 20 óra! A zenekarok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
 

Az Angertea legfrissebb lemezéről nemrég közöltünk egy írást itt a Rock STATION-ön: Tool az Óperencián : Angertea - Twenty-eight Ways To Bleed. A lemez hajszál híján jelesre vizsgázott nálunk; nagyon jó zene, kiváló munka.

A két vendégzenekar aktuális lemezei pedig ingyenesen elérhetők a zenekarok hivatalos honlapjairól. Mi eddig csak az M.W.S. lemezét hallottuk, a recenziót itt olvashatjátok: Panelmetal : M.W.S. - 1 Punch = 2 Death.

Kapcsolódó linkek:

Új fiú a megállóban

Na ezt a napot is mégértük. Új szerkesztővel bővült a Rock STATION stábja. Szükség is volt rá, mert ketten hosszútávon ezt nevezen bírtuk volna. Az új szerkesztő Mátyás, aki egyenlőre Matyesz88 néven publikálja írásait. Matyesz elsősorban koncertbeszámolókkal és ajánlókkal, valamint interjúkkal foglalkozik, de csinálhat mindent ami jól esik neki, szóval ez nem munkahely.  Első írása a Subscribe 10 éves születésnapi buliját vesézi ki. Köszöntjük a stábban, Ti pedig olvassátok rendszeresen írásait!
 

Moonsorrow @ Dürer Kert -> két ember mehet egy jeggyel!

A finn Moonsorrow 2009. március 21.-én, szombaton lép fel a Dürer Kertben (Budapest) az alábbi bandák társaságában:
Sear Bliss, Neochrome, Bornholm, Dim Vision, Endless River, Kill With Hate, Damned Spirits’ Dance, Angerseed


Tovább

Hazalátogat az Ektomorf

Az Ektomorf egy magyar zenekar, ám mégis az számít mostanság kuriózumnak, ha hazánkban lépnek szinpadra.A következő hónapban erre  azonban sor kerül. Még ha nem is adnak túl sok koncertet itthon, azért megnézhetjük, hogyan is nyomja élőben a "magyar Soulfly", akik külföldön is sok hívet szereztek maguknak a cigányzenei motívumokkal díszített metál zenével.

Március 20-án érkezik az új nagylemez "What doesn't kill me" címmel. Ezen apropónál fogva egy turnéra indul a zenekar, amely itt Magyarországon kezdődik, ugyanis 2009.04.02-án Budapesten az A38 állóhajón lépnek fel. A zúzás garantált hiszen a  szintén nem lágy zenejéről híres Replika, és két német hasonlóan zúzós zenekar Debauchery és az  Aggressive Fear fogja felvezetni a koncertet.

Másnap pedig kisebb fesztivál szemtanúi lehetnek az arra járók a szegedi Garaboncziásban hiszen a korábban már említett négy zenekar mellé még csatlakozik, az Armada, Agregátor, Void hármas belföldről. A Guerillas nevű zenekar pedig Romániából érkezik, hogy szórakoztathassa a nagyérdeműt.

Tovább

Riff-henger : God Forbid - Earthsblood

Ez az 1996-ban New Jersey-ben alakult kvintett csak azért nem tart előrébb, mert  szerintem nem jókor voltak a jó helyen Energikus modern thrash metal, hardcore, metalcore, klasszikus és nemileg progresszív metal ötvözet amiben utaznak és hasonlóval most a Lamb Of God igázza a világot, igaz talán ők egy fiatalabb generáció. Az Earthsblood a banda ötödik lemeze és ver mindent, amit idáig csináltak. 

Pedig a God Forbid zenéjében minden adva van a potenciális sikerhez, ami az Earthsblood-dal talán nem is kerüli el őket. Hiszen a húzós groove-ok, a trash-es kalapálások, valamint a klasszikus metál szólók éppúgy itt vannak, mint Byron Davis énekes néhol acsarkodó, néhol köpködő, néhol pedig abszolút megadallamos előadásmódja. Mégse gondoljon senki üvöltős verze, dallamos refrén felépítésű modern metálra, itt sokkal szélesebb a paletta.

Tovább

Szavazz, ki legyen ott a Hegyalja fesztiválon.

Az idén ünnepli 10. születésnapját a Hegyalja fesztivál, ez alkalomból több meglepetés, akció és világsztárok fellépése is várható, de úgy tűnik a kisebb zenekarokról sem feledkeznek  meg a Tisza partján , legalábbis az alábbi hír, erről tanúskodik:

Tovább

Koncert beszámoló: 10 éves a Subscribe

Kicsit megkésve ugyan, de had számoljak be nektek a február 27-i Subscribe születésnapi buliról.

Szóval ezt a napot is megéltük, a Subscribe zenekar 10. születésnapját ünnepelte. A modern metál magyarországi helytartói az A38as hajón már rendre telt ház előtt játszottak, úgyhogy talán nem tűnt túl nagy fának a fejszéjükhöz képest, hogy a Pecsába szervezték a koncertet/minifesztivált, amin 5 zenekar képviseltette magát.

Tovább

Kolléga kerestetik - álláshirdetés

Hiába van világgazdasági válság - vagy valami olyasmi - Saabi cégéhez csak nem akar begyűrűzni. Teszem hozzá, hála istennek. Ez viszont azt eredményezi, hogy éjt nappallá téve dolgozik, amikor meg nem, akkor szakít néha időt a családjára, mer azt úgy kell.

Na most így nekem jut a több, bloggal kapcsolatos meló. Ez még nem is volna baj, de valahogy egy év után egyre többen találnak meg bennünket, aztán most már nagyon sok a meló, anyuka pedig bejelentette itthon, ha ilyen mértékben űzöm ezt a sportot akkor űzzem egyedül, mer ő elválik. Ezt meg azért mégse akarom, úgyhogy most „álláshirdetést” adok fel: 

A Rock Station online rockzenei magazin (ez itt, amit épp olvasol...) keres olyan vállalkozó szellemű amatőr újságíró hölgyet/urat, akitől nem áll messze széleskörű rock/metál zene és érez magában annyi erőt és bátorságot, hogy részt vegyen egy rock/metál webzine szerkesztésében.

Pénzt nem tudunk adni (egyelőre nonprofit vállalkozás vagyunk), de befigyelhetnek promó cd-k, koncert és interjú lehetőségek.

Ha valakinek az érdeklődését ez a lehetőség felkeltette szívesen veszünk tőle egy írásos bemutatkozást és valamilyen referencia írást (lemezkritika, koncertbeszámoló stb).


Keressetek minket az rsszerk kukac gmail pont com e-mail címen.

 

Dream Theater – megvan a lemezcím

A Dream Theater tizedik nagylemeze Black Clouds & Silver Linings címmel jelenik meg június 23.-án a Roadrunner Records gondozásában.

Az anyag többféle kiadásban lát napvilágot: elérhető lesz vinyl LP formátumban, továbbá egy háromlemezes, speciális kiadásra is számíthatnak a rajongók, melyen szerepelni fog  a teljes album és a számok instrumentális változatai is, illetve egy CD, ami hat feldolgozásnótát rejt. A feldolgozások címét később fogja közzétenni a zenekar.
 

Dallamos és progresszív : After Rain - Vitorlát szélbe / Sky

Az After Rain zenekar 2006-ban alakult, a Vitorlát szélbe az első nagylemezük, amely 2008 májusában jelent meg a HammerWorld kiadó gondozásában. Az első nagylemez mindjárt dupla CD, ugyanis mind a 11 magyar dalnak elkészítették az angol verzióját is - ezek hallhatók a Sky című második korongon.

A zene a csapat saját meghatározása szerint is progresszív elemekkel vegyített dallamos rock és ennél jobban én sem tudnám jellemezni, ugyanis a fenti meghatározás tökéletesen fedi a valóságot. A lemezeken hallható 11 dalban a mainstream soft rock elemek ízlésesen és jó arányérzékkel vannak díszítve progresszív motívumokkal, amelyek kellően érdekessé és változatossá teszik a dalokat. A lemez célközönsége azok, akik egyszerre irtóznak a Bon Jóska-féle krónikus nyáladzástól és a falatbontó metálzenétől, ugyanis az After Rain valahol az arany középút környékén próbálkozik. Bon Jóska-féle nyálgépezeteknél jóval intelligensebb, érdekesebb zenét csinál, azonban az anyag a pusztító metálriff-fanatikusoknak menthetetlenül pehelysúlyú. Azonban aki egyformán szereti mondjuk a kicsit populárisabb progresszivitást (a'la Dream Theater) és a populáris dallamos lágyrockot (például Zanzibár), az ezt a lemezt is könnyen megszeretheti.

Tovább

Buried Inside : az új album a Neten

A kanadai Buried Inside legfrissebb, Spoils Of Failure címmel felvértezett albuma teljes egészében meghallgatható a Neten a SpoilsOfFailure.com címen.

Az album március 9.-én jelent meg, négy évvel az előző nagylemez után a Relapse Records gondozásában. Az album visszhangja egyértelműen nagyon pozitív a külföldi szaksajtóban, mindenki szerint megérte a négy év várakozás. Ne tévesszen meg senkit a képen látható jól szitált urak ártatlan ábrázata; a zenéjük kemény, mint a beton, noha nem annyira fejleszaggatós, mint inkább progresszív jó adag északi sarkkör környéki motívummal (elvégre Kanadában is hideg van). Nagggyon sötét és súúúúlyoooos. Figyelemre méltó.

 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum