RockStation

Menni félek, maradni jobban : October – Mélységi Mámor

2009. április 03. - sunthatneversets
October Mélységi mámor CD coverMolnár Róbert az Árnyak zenekar révén lett ismert a magyar rockszíntéren. Az Árnyak felbomlása után az October élén tért vissza, 2007-ben Sziget A Szívnek címmel jelent meg az új csapat első lemeze. Tavaly Gyémánt Út címmel egy maxi látott napvilágot, melyről mi is írtunk (Rock STATION kritika: October : Gyémánt út, maxi 2008).
 
Annak a maxinak mindhárom nótája szerepel ezen a második emezen is. A Mélységi Mámor-t a Molnár Róbert – ének, Lázár Zoltán – gitár, Munkácsi Péter – gitár, Boros Gábor – basszus, Németh Sándor – dob felállású csapat jegyzi, bár Boros Gábor basszer azóta kilépet a bandából.
 
A Gyémánt Út három nótája után egy nagyon picit más a Mélységi Mámor. Talán összességében még atmoszférikusabb, letisztultabb dark zenét lehet hallani Molnár Robi jellegzetes szövegeivel. Néhol búskomorság árad a mondanivalóból a zene mégis egy picit naposabb, egy percig se keríti az embert hatalmába a most felvágom az ereimet hangulat. Én személy szerint a Folyók Hátán-hoz hasonló hangvételű dalt többet is el tudtam volna képzelni a lemezen, de így sem rossz a végeredmény.
Tovább

Döngölő heavy-power : Overload – Zsarnok/Under The Heel

Overload Zsarno Cd coverAz Overload zenekar 2003-ban alakult Miskolcon és a banda meglehetősen sok tagcserén esett át az utóbbi években. A heavy-power zenét játszó négyes 2005-ben rögzítette első lemezét Inkább Hős ... címmel, majd már egy másik felállás 2007-ben feljátszotta a Magányos Hős című EP-t.

 
Ez év elején megjelent a banda második nagylemeze, melyet  a Fülöp Gábor - gitár/ének, Bodor Máté - szólógitár, Horváth István – basszusgitár és Czakó Dániel – dob felállás rögzített. A sors fintora, hogy azóta Bodor Máté sem tagja már a zenekarnak. A Zsarnok érdekessége, hogy a lemez külföldön történő népszerűsítésének érdekében angolul is megjelent Under The Heel címmel – ugyanazon a korongon -, mely a magyar nyelvű dalok átiratait tartalmazza.
Tovább

VIDEJÓ EXTRA! Metalicska terápia : Metallica + Therapy?

A napokban új videóval jelentkezett jelenkorunk legtöbbet szapult zenekara, az egyébként tök korrekt albummal (Death Magnetic) visszatérő Metallica (Rock STATION kritika: Metallica újratöl(őd)ve: Death Magnetic). Az albumról a harmadik klip a Broken, Beat And Scarred című nótára készült. Koncertvideó, így legalább el tudom képzelni miről maradok le idén. 
 
Plusz tudunk mutatni egy új Therapy? videót is az új lemezről. Kattintsatok!
Tovább

Junkies – áprilisban Degeneráció

Junkies bandHamarosan megjelenik a Junkies 8. stúdióalbuma, Degeneráció címmel. Ennek apropóján, illetve annak kapcsán, hogy a zenekar 15. születésnapját is ünnepli, április 11.-én a Petőfi Csarnokban adnak látványos és fergeteges koncertet, ahol már az új anyagot is be lehet majd szerezni. Számos további érdekessége is lesz ennek a bulinak, így pl. fotókiállítás nyílik a csapat hivatalos fotósának munkáiból, dedikálás és ajándék póló várja a rajongókat, DVD-felvétel készül és így tovább.
 
 Junkies 15. szülinap Petőfi Csarnok

Szakál-vokál : Spice & The RJ Band – Shave Your Fear

Ha valaki járatos a füstös, 70-es évek pszihedeliáját magában hordozó muzsikákban, akkor Christian "Spice" Sjöstrand neve mond valamit neki. Spice barátunk éveken át a Spiritual Beggars torka volt. A 2000-ben kiadott Ad Astra című - amúgy zseniális - lemez után lépett ki a bandából, hogy hobbi – vagy nem is annyira hobbi – zenekaraiban (Spice  & The RJ Band, The Mushroom River Band, Kayser) múlassa az időt.

Most az RJ Band-en volt a lemezkészítés sora. Továbbra is Bob Ruben – dob és Johann – basszusgitár volt a két segítő társ. Spice maga a rocktorok, öblös, szőrös-férfias hangja olyan, mintha egy feles whiskey mindig lenne a szájában. A Shave Your Fear a 2007-es The Will után már a második lemeze a svéd triónak és ugyan a világot hótbiztos, hogy nem fogják megváltani vele, de hangulatos hallgatni való kerekedett ki belőle.

Tovább

VIDEJÓ! | Amon Amarth : Guardians Of Asgaard

Itt az Amon Amarth vadiúj videója a Guardians Of Asgaard című dalhoz. A klip gyönyörű:  vikinges, mítikus, csatázós, hóeséses, a zenét illetően meg vagy szereti valaki az északi death metált vagy nem - ettől függő elvárásokkal közelítsen. Kedvcsinálónak még annyit, hogy a klipben szerepel LG Petrov bácsi is, aki leginkább az Entombed-ből ismert egyéniség. 

Na most kattinthat, aki mer. :)

Tovább

Machine Head a 10 éves Hegyalja Fesztiválon

Szépen lassan, de közeledik a nyár. Ennek előhírnöke az is, hogy a mai napon az óránkat is előre kellett állítani 1 órával, így kevesebb idő jutott a szombati buli(k) fáradalmainak kiheverésére, de ha beleolvastok az alábbi közleménybe, ami az idén 10. születésnapját ünneplő Hegyalja Fesztivál tájáról futott be, már nem is a tegnapi buli fáradalmai a fő téma, hanem a készülődés a következőre…

 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum