RockStation

Marilyn Manson – új lemez

2009. április 19. - sunthatneversets

The High End Of Low címmel érkezik május 26.-án a Marilyn Manson új albuma, melyet a  Marilyn Manson, Twiggy Ramirez, Chris Verna, Ginger Fish felállású négyes rögzített. A csapat ezután turnéra indul, melynek keretében a soproni VOLT Fesztivált sem hagyják ki. Az albumon az alábbi nóták kaptak helyet:

 

 

 


Devour
Pretty As A Swastika
Leave A Scar
Four Rusted Horses
Arma-goddamn-motherfuckin-geddon
Blank And White
Running To The Edge Of The World
I Want To Kill You Like They Do In The Movies
WOW
Wight Spider
Unkillable Monster
We're From America
I Have To Look Up Just To See Hell
Into The Fire
15 

Te légy fiam a negyedik, Béla : Fekete Sereg – Ősi Dal, Ősi Szó

A hazánkban is kuriózumnak számító Fekete Sereg már az ötödik lemezét készítette el. A heavy/power határmezsgyéjén mozgó csapat egyfajta történelem órát tart lemezein, hiszen szövegeik jórészt a magyar történelem viharos, évszázadokkal ezelőtti koraiba kalauzolják a hallgatót. Megmondom a frankót, idáig nem ismertem a zenekart, így elsőre kissé megmosolyogtam a szövegeket, de a koncepció világos, és ez így volt az eddigi négy lemezen is.

Tovább

Slayer : nehéz lemez készül

Már a szónak abban az értelmében, hogy nehezen jön az ihlet. A banda már stúdiózik a nyáron megjelenő lemezen, de elmondásuk szerint a tervezett tizenegy nótából mindössze öt zenei felvételei vannak kész, de szöveg ezekhez sincs. Ennek ellenére Rick Rubin csúcsproducer azon a véleményen van, hogy júliusban kint van a lemez. A kis optimista ….. 
 

DOGHITTERS - Strike (demo 2008)

A hazai trend jelenleg a rockzenében a toolos  mélységeket próbálgató metál és az indie, meg a nu metál esetleg. Karrierjét a közelmúltban indító kezdő zenekarok zöme a fenti stílusok valamelyikében tevékenykedik. Épp emiatt kuriózum a Doghitters (jesszusom, micsoda név...!) tömény hardcore zúzása a tavaly kiadott Strike című demokorongon. Más, mint minden más, amit mostanában idehaza megszokott az ember. A hardcore sosem volt egy kimondottan felkapott stílus, talán a 90 években volt néhány jó év, amikor a középpontba került elsősorban a Biohazard, a Life Of Agony, a Suicidal Tendencies, a Pro-Pain nevű bandák ténykedésének köszönhetően, de azóta ismét visszasüllyedt az igazi közegébe az underground világba, hiszen a hardcore és a mainstream valahogy összegyeztethetetlen fogalmak.

Tovább

Nadir - hírek

A Nadírból Tauszik Viktor mondta lapunknak:

Először is szeretnénk köszönetünket kifejezni így utólag is mindenkinek, akinek jóvoltából a Nadir a HangSúly zenei díjazáson az első helyen végzett a „Legjobb koncertbanda” kategóriában (Rock STATION cikk: A IV. Hangsúly zenei díj nyertesei).



Ami legutóbbi albumunkat, a Those Who Bought The Rain-t illeti (Rock STATION kritika: Akik megvették az esőt: Nadir - Those Who Bought The Rain), az anyag teljes egészében meghallgatható, illetve letölthető a Nadir zenekar MySpace oldaláról akárcsak az egyes Nadir tagok mellékprojektjeként működő, Existence Is Punishment elnevezésű alkalmi ipari-doom formáció idén elkészült új anyaga, a Post-Apocalyptic Splendour is az Existence Is Punishment MySpace oldaláról

További, a Nadirhoz kapcsolódó hír, hogy a zenekar Culture Crisis című dala felkerült a szlovák Metal Age kiadó legújabb underground metal válogatás-lemezére. A nótához terveink szerint a közeljövőben videoklip is készül majd.
 
 
 

Killswitch Engage – új lemez június végén

A Killswitch Engage új lemeze június 30.-án fog megjelenni a Roadrunner Records gondozásában az itt látható borítóval. Howard Jones énekes a következőképp kommentálta a cím nélküli albumot: 


"Amikor nem tudtunk közös nevezőre jutni a lemez címét illetően, valaki előjött az ötlettel, hogy egész egyszerűen legyen self-titled az album, amire aztán végül mindannyian rábólintottunk.”


Az album producere Brendan O'Brien volt, aki korábban olyan zenekarokkal is dolgozott már együtt, mint AC/DC, RAGE AGAINST THE MACHINE, PEARL JAM vagy a STONE TEMPLE PILOTS. A korábbi producer Adam Dutkiewicz továbbra is megmaradt a társproduceri szerepkörben. 

A csapat június 19.-én a PECSA színpadán zúz egyet.

Olasz meló : Lacuna Coil – Shallow Life

Először is: valamirevaló potens férfiembernek nem lesznek merevedési zavarai, ha az olasz Lacuna Coil gyönyörű énekesnőjére Christina Scabbia-ra veti szemeit. Másodszor: a zenekar is jól tudja ezt és annak rendje és módja szerint ki használja. Itáliából vajmi kevés csapatnak fog a világsiker összejönni. Nekik összejöhet, noha szerintem nem az általuk művelt zene, hanem sokkal inkább a profi marketing juttathatja őket ide.  

Tovább

NOSZTALGIA! Thunder : Gimme Some Lovin'

Néha-néha elüldögélek a VH1 Rocks című műsor előtt és ámulok-bámulok, hogy milyen jó dolgokat tudnak előásni az archívumukból.

Itt van például a Thunder Gimme Some Lovin' című slágere 1990-ből (Back Street Symphony album). Nagyon jó kis rokkandrolla hatalmas Marshall erősítőfalakkal, tengerparttal, baywatch-lányokkal. Igazi csemege a fülnek és a (férfi)szemnek egyaránt.

Tovább

VoiVod – az Infini az utolsó

Június 16.-án jelenik meg a kanadai a VoiVod Infini címre keresztelt utolsó stúdióalbuma a Nuclear Blast gondozásában. A turnézó csapatba visszatért az eredeti basszer Blacky, és az elhunyt Piggy helyére is bevettek egy új gitárost. Az album címével kapcsolatban Away dobos a következőket mondta: sok ötlet merült fel a címmel kapcsolatban, végül az Infini mellett döntöttek, ami ráadásul jól néz ki leírva sci-fi betűtípusból. 

Hogy az milyen, egyelőre nem tudjuk, de az 57 perc 57 másodperces új lemezen a következő dalok szerepelnek:

   1. God Phones
   2. From The Cave
   3. Earthache
   4. Global Warning
   5. A Room With A View
   6. Destroy After Reading
   7. Treasure Chase
   8. Krap Radio
   9. In Orbit
  10. Deathproof
  11. Pyramidome
  12. Morpheus
  13. Volcano

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum