RockStation

Queens Of The Stone Age – Go With The Flow | Rock/Metal himnuszok 20. rész

2009. május 02. - sunthatneversets

A minap a VH1-re kapcsoltam és a Final Countdown Rock Top 50 című műsor éppen 47. helyezettnél tartott. Ez úgy este hat tájban lehetett. Fél tizenegykor úgy álltam fel az első helyezett klip (NirvanaSmells Like Teen Spirit) megtekintése után, hogy fogalmam sincs miért hagytuk abba – igaz csak ideiglenesen – Rock/Metal himnuszok rovatunkat.  

A huszadik jubileumi részbe egy olyan zenekart választottam, melyet gitárosa Josh Homme az általam is az egekbe magasztalt Kyuss felbomlása után alapított 1996-ban. Első lemezük két év múlva érkezett és bár jó zenét rejtett valahogy nagy port nem vert fel.  A 2000-ben megjelent Rated R azonban a Feel Good Hit Of The Summer című nóta "nicotine, valium, vicodine, marijuana, ecstasy and alcohol" sorának köszönhetően elég nagy média felhajtást kapott és a zenekar egyből a népszerű előadók között találta magát. Az igazán nagy sikert azonban a Songs For The Deaf című album hozta meg 2002-ben, közel egymilliót adtak el belőle. 

A következő két lemezen aztán kicsit alterosabb vagy ha úgy könnyebb, kevésbé direkt zenét hallhatunk tőlük. Nálam a Lullabies To Paralize és az Era Vulgaris sem ütött már akkorát, de a banda sikere töretlen maradt. Többször jelölték őket Grammy-díjra és olyan vendégelőadókkal játszottak lemezeiken, mint Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Mark  Lanegan és Billy Gibbons (ZZ Top).

Mivel én a harmadik lemezig voltam igazán nagy rajongója a csapatnak, nótát is erről az albumról választottam, bár a választás eléggé kézenfekvő volt, hiszen a Go With The Flow  minden idők legjobb QOTSA dala.    

Tovább

Ozzy mentes övezet : Heaven And Hell – The Devil You Know

A Black Sabbath kétségtelenül Ozzy Osbourne-nal lett klasszikus, de az elvakult hívők egy csoportja ugyanakkor a 80-as évek elején Ronnie James Dio-val felvett Heaven And Hell című lemezt nevezi etalonnak, sőt még elvetemültebbek nem átallják az 1992-ben szinten vele készített Dehumanizer-t minden idők legjobb Black Sabbath albumának titulálni. Akárhogy is van, az szikár tény, hogy amíg Dio mester maga a rocktorok, Ozzy ma nehezen jutna tovább a Megasztár megyei selejtezőjén, ha egyáltalán.

Tony Iommi és Terrance „Geezer” Butler együttműködése Dio-val mindig csak egy két lemezre szólt, hiszen az énekes inkább jól bevált szólópályában építgette karrierjét, de Ozzy bátyóval még együttműködni sem nagyon lehetett az elmúlt évtizedekben. 2007-ben aztán úgy alakult, hogy a második leghíresebb Black Sabbath formáció újra összeállt: Dio a mikrofon mögött, Iommi és Butler nyakba akasztott gitárral – utóbbi basszussal –, míg a dobok mögé Bill Ward helyett Vinnie Appice ült, de hát ő sem ismeretlen a Black Sabbath történetében, mert példának okáért az 1980-as Mob Rules-on ő verte a bőröket.

A banda neve azonban valószínűleg egy későbbi pereskedést megelőzve Heaven And Hell lett, 2007-ben a szerencsések a PeCsa szabadtéri színpadán is elcsíphették a zenekart.. Röviddel ezután kiderült, az együttműködésből lesz lemez is.

Ez lett a The Devil You Know és tökéletesen megmutatja, hogy a Black Sabbath miért vált a rocktörténelem részévé. Iommi és Butler tökéletes együttműködése jól lemérhető minden egyes nótán. Dio túl jól is énekel néha ehhez a zenéhez és az is vitán felüli, hogy bár zenekarok százaira volt korábban hatással a BS, még ma is van mit tanulni ezektől a nyugdíjas korú emberektől. 

Tovább

VIDEJÓ FULLEXTRA! Volbeat, Suicidal Tendencies, na meg Fish!

 Mivel egyszerre mindjárt három videót fogunk bemutatni, ezért rovatunk most full extrás.  

Kezdjük a sort a dán Volbeat We című nótájára forgatott szösszenettel, mely a tavaly szeptemberben megjelent Guitar Gangsters & Cadillac Blood (Rock STATION kritika: Elvis néha eljön: Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood) című lemezen található. Aki érti a videó sztoriját szóljon, nekem harmadszorra se jött le mit akar elmesélni a történet, de lehet, hogy rossz napom volt  
 
Nemrég jelent meg a Suicidal Tendencies speciális válogatáslemeze a Years Of The Cycos, melyről a Come Alive című dalra készült klip. Maga a videó nem nagy durranás, de korrekt munka, a dal meg zseniális. Reméljük a hamarosan érkező új lemezen is hasonló erősségű dalok lesznek. 
 
A végére hagytuk kishazánk hardpopban nagyon erős csapatát a Fish!-t. A Majdnem Kalifornia című dal se rossz, de a három videó közül talán ez a legviccesebb. A dal a napokban megjelenő Csinálj Egy Lemezt! című korongon található majd meg, ahol ismét magyar nyelvű dalokat hallhat a nagyközönség. Nekem az angol jobban bejött, de hát végül is: itthon otthon vagyunk!    
 
Katt a videókhoz!
Tovább

Fear Factory – Augusztusban Budapesten

Fear Factory 2009UPDATE 06.18.:
A Fear Factory lemondta az egész európa turnét. 

Hogy a Fear Factory-ban az utóbbi években ki és hogyan fordult meg a klasszikussá váló felállásból (Rock STATION alapművek rovat: Hol van a megmentőd? Fear Factory - Demanufacture) azt én már követni nem tudtam. Minden esetre az évekig egymást köpködő Burton C. Bell énekes és az annak idején sértődötten távozó dagi gitáros Dino Cazares kibékültek és nyáron turnéra is indulnak teljes meglepetésre Fear Factory néven. A banda jelenlegi tagja még Byron Stroud basszer és Gene Hoglan dobos. A turné keretében Budapestet sem kerüli el a négyes: augusztus 9.-én a Dürer Kertben lépnek fel. 

 
A klasszikus felállás másik két tagja Christian Olde Wolbers basszusgitáros és Raymond Herrera dobos eközben Arkaea névre hallgató zenekarukkal dolgoznak, melynek lemeze július 14.-én jelenik meg Years In The Darkness címmel.
 

Green Path – megjelent a No More Lies

Green Path No More Lies Cd Cover

A zenekar 2004 nyarán alakult, azzal a céllal, hogy valami újat, Magyarországon kevésbé elterjedt zenét játsszon, húzós riffekkel és elszállós refrénekkel. Püsi és Imi, az alapító tagok már két korábbi zenekarban is játszottak együtt. A kezdeti gitáros és basszusgitáros cserék után lépett a zenekarba Kocka, 2004 őszén. Az akkori felállással a banda 2007 elején stúdióba vonult, hogy felvegye első demoját. A hanganyag elkészítése után rengeteg koncert és tehetségkutató következett, amin a csapat kisebb-nagyobb sikereket ért el. Az akkori gitáros kilépett 2008 elején, ekkor került a bandába Dave, így kialakult a végleges felállás.

 
2008. izgalmas és eseménydús év volt a zenekar életében, 2008 júliusában egy nemzetközi tehetségkutató országos döntőjét megnyerték, összesítettben a második helyezéssel. Augusztus elején a zenekar nekivágott első nagylemeze elkészítésének. A lemezt az addig írt számok újbóli elgondolásával és egy egészen ütős sound-dal fűszerezték. A lemez 2009 februárjában lett teljesen kész. A lemez elkészültével a banda belefogott első turnéjába két nagyobb hazai csapat előzenekaraként.
 
A lemezzel nem csak itthon, hanem külföldön is nagy tervei vannak a srácoknak. A csapat két klip felvételét tervezi a lemezhez, az elsőt a közeljövőben, 2009 nyarán.
 
Vendégként szerepelnek a lemezen:
 
Farkas Csongor, gitár, sampler
Székely Lilla - zongora
Dj Quick
Mc Mamut
 
Green Path Band photo 

A Virgin-nél jön ki az Alice In Chains új lemeze

Bár címe még nincs az Alice In Chains új albumának, kiadó már van rá.  A szeptember közepén megjelenő korong az Virgin/EMI égisze alatt lát napvilágot.  
 
banda az új CD munkálatait tavaly októberben kezdte meg Dave Grohl (Foo Fighters) privát stúdiójában, majd decemberben a munkák a hollywoodi Henson Recording Studios-ban folytatódtak.  
 

Új FAITH NO MORE best of!

A csapat ideiglenes újjáalakulása "alkalmából" új, dupla best of lemezt ad ki a Warner. A kiadvány a The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection címet kapja és az alábbi trackek lesznek rajta (CD1: sorlemezes nóták, CD2: ritkaságok):

 

 

 

 

 

CD 1

THE REAL THING 
FROM OUT OF NOWHERE 
EPIC 
WE CARE A LOT 
R'N'R 
KINDERGARTEN 
CAFFEINE 
LAND OF SUNSHINE 
BE AGGRESSIVE 
MIDLIFE CRISIS 
A SMALL VICTORY 
EVERYTHINGS RUINED 
EVIDENCE 
DIGGING THE GRAVE 
RICOCHET 
ASHES TO ASHES 
STRIPSEARCH 
EASY

CD 2 – Bonus disc, b-sides & rarities

ABSOLUTE ZERO (B-side on “Digging The Grave” single 1995) 
THE BIG KAHUNA (B-side on “Ashes to Ashes” single 1997) 
LIGHT UP AND LET GO (B-side on “Ashes to Ashes” single 1997) 
I WON'T FORGET YOU (Rarity previously released on “Who Cares A Lot? Greatest Hits” album 1998) 
THE WORLD IS YOURS (B-side on “I Started A Joke” single 1998) 
HIPPIE JAM SONG (Rarity previously released on “Who Cares A Lot? Greatest Hits” album 1998) 
SWEET EMOTION (Given away with "Kerrang!" magazine in 1989) 
NEW IMPROVED SONG (Given away with "Sounds" magazine in 1988) 
DAS SCHUTZENFEST (B-side on “Evidence” single 1995) 
THIS GUY'S IN LOVE WITH YOU (B-side on “I Started A Joke” single 1998)

i-Tunes Exclusive

SPANISH EYES (B-side on “Ricochet” single 1995) 
I STARTED A JOKE (Single released on “Who Cares A Lot? Greatest Hits” album 1998)

 

 

Külföldi sztárok 2009-ben a Campus fesztiválon

Ha eddig nem hallottál erről a fesztiválról, nem biztos, hogy benned van a hiba, hiszen először tavaly szerepelt(2008) ezen a néven eme nyári rendezvény. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Cívis városban eddig nem volt nyári program a fiatalok számára, 2002 és 2006 között Vekeri -tó fesztivál zajlott itt, 2007 ben pedig az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) rendezték meg. 2009 ben tehát másodszor kerül megrendezésre a Campus fesztivál, ezúttal a debreceni Nagyerdőben ahol olyan külföldi sztárok is tiszteletüket teszik   július 22-26 között, mint : The Rasmus, Madcon, Chumbawamba, Shantel, E-Z Rollers, London Elektricity. Ha napokra bontott programra vagy kíváncsi, tudod hova kell katintantani...

 

Tovább

A Shadows Booking szervezőiroda hírei

Akinek nincs kedve végigvárni a kígyózó sorokat a bejutásért a „leghosszabb nyári fesztiválra” és semmi esetre sem szeretne szúnyoglegyezgető versenyt játszani, az menjen inkább a jól megszokott Dürer Kertbe. Hiszen ott is sok téli depressziós estét mulattunk végig, betéve tudjuk az összes pultos nevét, és ők viszonzásképp, hogy ma mi is esne jól nekünk. Na, menjünk nosztalgiázni, talán a hely is másképp fog hatni ebben a szép időben, no meg a negyedik lemezes, többszörös The Rasmusos vendégzenekar, a Deep Insight (dallamosabb rock zene egyenesen Finnországból) koncert sem az utolsó, ami április 26.-án lesz. Igen, igen újra itt a banda a 2005-ös Sziget koncijuk óta először. Szóval mindenkinek akinek ott tetszett, annak, aki nem emlékszik belőle semmire, illetve annak, aki lemaradt csak ajánlani lehet.  (oooops... ez ár nem aktuális - a szerk. :) ) 
 
Aki 26.-án foglalt, az pedig megnézheti őket április 29.-én a Veszprémi Egyetemi Napokon (VEN), ahol a 2009-es év legjobb magyar rock/metal lemezével (Fonogram díj) rendelkező Insane társaságában fűtik végkimerülésig a közönséget.
 
És ha már a VEN-nél tartunk, tessék tovább maradni, hiszen nagyon jól megszervezett kis egyetemi mulatságról van itt szó kérem. Lényeg: április 29. - május 2. Veszprémi Egyetemi Napok – lesz itt Turbo, Idoru, Prosectura, Fish… 
 
Április 30.-án az 1994-ben alakult, olasz Rimozionekoatta ska csapat látogat el a győri No Stress klubba. A buli hazai résztvevője a zalaegerszegi Bőgőmasina lesz. A koncertek után Insomnia buli hajnalig! 
 
Hékás, május 2.-án Győrben- vagy mint írtam Veszprémben a helyed, ha nem sikerült még választani, akkor próbálok segíteni. Szóval Győrben a francia metal hardcore körből hazánkba látogató nevesebb zenekar a In Other Climes lesz.
 
Május 7. Budaörs- a helyszín azon belül is a Budaörsi Fesztivál, melynek keretein belül színpadra lép az Insane. Szóval, ha lehangolt vagy, hogy talán hó elején sincs dugig a pénztárcád és ezzel a kifogással élnél ezt gyorsan felejtsd, mert ez ingyenes!!! és 15 perc busz a Móricztól.
 
Május 8. Győr- Idoru, Falcongate, My Small Community ... Mit mondjak még? Kell ennél több?
 
Május 22. Siófok- ez az este a magyar német barátság jegyében zajlik, a meccs végeredménye: 2:2 Insane + Inroad, az Inroad a hardcore/crossover nagykövetei egyenesen Némethonból , aki szereti a Biohazard, Sick Of It All vonulatot annak itt a helye, az aki pedig a gyorsabbat, dinamikusabbat kedveli, annak itt a másik német banda, a turnétárs, a  Shutcombo, végül, de nem utolsó sorban pedig a kiegyenlítést elősegítéséül a Pigs Might Fly
 
 
További infók, részletek, hangminták:
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum