RockStation

VIDEJÓ! A pusztítók : Chimaira - Destroy and Dominate

2009. május 10. - SAABI

A Chimaira nevű clevelandi metálcsapat egy nagyon vaskos klipjét ajánljuk ma figyelmetekbe; iszonyat súlyos, abszolút profi zenét nyomnak - nagyon jók! The Infection című lemezük nemrég jelent meg; az első klipes nóta a Destroy and Dominate, ami a vasárnap délutáni szieszta megzavarására abszolút alkalmas. Élvezzétek ki minden percét az egyébként a stílushoz képest szokatlanul visszafogott, már-már művészi előadásmódnak! Heavy Metááál!

Tovább

Depeche Mode – 2010. január 11-én újra Budapesten

A DM nagyon szeret Magyarországra járni, hiszen a június 23.-ai Puskás Ferenc Stadionban tartandó koncert után jövő év január 11.-én újra hazánkba látogat a csapat Tour Of The Universe elnevezésű koncertkörútjának keretében. Ezúttal a Budapest Sportaréna a helyszín. Mivel a téli körút arénakoncertekből áll így más színpadképpel turnézik a csapat és a hírek szerint a setlist is más lesz. Jegyeket május 8.-tól lehet kapni a Ticketpro hálózatában és érdemes igencsak sietni, hiszen az első órákban több, mint kétezer jegy talált gazdára.   

Jegyárak:

kiemelt állóhely 18,500 Ft.-
ülő I. 15,900 Ft.-
állóhely 12,500 Ft.-  

Farkas Zotya Band : Ektomorf – What Doesn't Kill Me ...

Ektomorf What Doesnt Kill Me CD coverDrága Tezsvéreim! Kishazánk leghíresebb (?!) metálbandája már hatodik stúdió albumát készítette el. A What Doesn't Kill Me ...-re a zenekar szellemi vezére Farkas Zotya leamortizálta a zenekar többi részét – vagy mentek maguktól ezt nem tudom -, a nagy leépítésbe még a tesó is beleesett. A végeredményen a tagcserék nem hagytak mély  lenyomatot,  az album nem lett gyengébb, mint elődei, igaz karcosabb se nagyon.

Tovább

Lord – Szóljon a Lord!

Az első lemezét 1985-ben kiadó, a magyar hard rock klasszikus alapbandájának számító Lord zenekar legjobb dalai egy extra hosszú dupla CD formájában, 34 nótával jelennek majd meg. A korongon szerepelnek a mára legendássá vált slágerek és persze különleges, lemezen még soha meg nem jelent ritkaságok is fellelhetőek a Szóljon a Lord! címet viselő anyagon, természetesen remaszterizált formában. A kiadvány május elején jelenik majd meg, a Hammer Records gondozásában, az anyag limitált első szériája pedig spéci papírtokban lesz kapható!

Olyan klasszikusokat hallhatunk majd újra felvett formában, mint a csapat egyik legismertebb dala, a Vándor, vagy a 2006-os Kifutok a világból lemez címadó nótája. Természetesen a dupla kiadvány majdnem minden nótáját ki lehetne emelni, hiszen a csapat olyan dalokat adott a hazai közönségnek, mint a Virágdal, a Szemedben a csillagok, az Érezzél engem, a Fázom a szélben vagy a Tombolhat szél. Persze, kevés olyan ember él ma Magyarországon, aki ne hallotta volna már ezen dalok valamelyikét, ha máshol nem, akkor a szülők és a nagyszülők lejátszóiban, vagy a sokszor mesélt történetekbe ágyazva melyek a csapat pályáját kísérték. A Lord sok ezer magyar szívét érintette már meg szövegeivel és dallamaival, s ez napjainkban sincs másként. Ezzel a kiadvánnyal pedig végre a legnagyobb klasszikusok és legnagyobb közönségkedvencek kerülnek majd a rajongók polcaira, a csapathoz méltó igényes formába öntve.


1 CD: 1.Lázadó lelkiismeret, 2. Miért jó, ami nem jó, 3. Érezzél engem, 4. Napvilág, 5. Itthon vagy otthon, 6. Síri csend, 7. Rossz fiúk, 8. Nekem elég, 9. Érzés, 10. Szállj szabadon, 11. Virágdal, 12. Nincs bocsánat, 13. Zöld szemű lány, 14. Ördög és angyalLÁ, 15. Tépett álom, 16. Hajsza, 17. Vándor
 

2. Cd: 1. Az utca kövén, 2. Álmodom, 3. Tombolhat szél, 4. Szabadon, 5. Könyörgés, 6. Zaklatott fények, 7. Te légy a fény, 8. Megváltás nélkül, 9. Egyedül, 10. Kisfiú, 11. Csönddel üzenek, 12. Csörög a vekker, 13. Kifutok a világból, 14. Ragadozók, 15. Szemedben a csillagok, 16. Szóljon a rock, 17. Fázom a szélben

Boston Klinika – Megjelent a Spacewalk In The 21th Century

A hardcore csapat 1989-ben alakult Egerben, s mi sem bizonyítja jobban, hogy még ma is aktívan zenélnek, hogy hamarosan megjelenik új lemezük, Spacewalk In The 21th Century címmel, az Edge Records gondozásában. A csapat életében volt egy kisebb kitérő, amikor is két tag is zenélt más formációban (Fermento), de aztán 2002-ben visszatértek az eredeti csapatukhoz, a Boston Klinikához, ezt az évet tekintik az újjáalakulás dátumának is. A lemez május elején került a boltok polcaira. 

A CD-n a következő dalok szerepelnek: 1. 21, 2. Menedék, 3. Hirtelen felindulásból, 4. S.A.W., 5. Éjszaka láncai, 6. Alkimista, 7. Bőr (bonus track), 8. Tűzgyújtó (bonus track), 9. Tükör (bonus track), 10. Félelem (bonus track)
 

Agregator - koncert

A zenekarból Tasstól kaptuk az alábbí hírt:

Hírt adnék következő egészestés koncertünkről, amikor is életünk dekadens vonalán megismert barátainkkal merülünk alá a Nyár utcai rémálomba.
 
Ők nem mások, mint az:
 
- ANGERSEED : a Carbon Cage/Neochrome kapcsán megismert Peter. D. Maniak új megoldást mutat be a sallangmentes death metal debreceni értelmezésére. Vendégük, Tóth Csabi, akivel megin' nem lehet majd inni, mert vezet :) (Angerseed MySpace oldal)
 
- TOSCREW - a külvárosi dark metal budai képviselői (Toscrew MySpace oldal)
 
Utána afterparty: Ashtring & Sludgemonster DJk (fiindulási alap: Stoner Rock)
 
Időpont: 2009. május 8. (péntek) 
 
Helyszín: Budapest, After Music Club (Bp. VII. ker. Nyár utca 6., a Blaha mellett hamar)
 
Kezdés: 20.00 óra
Beugró: 500 Ft
 
Mindenkit várunk! :) 

Dózsa György metál : Stopyt – Best Before End

A négy éve aktívan működő budapesti csapat már nem számít ismeretlennek a szakmában. 2006-ban jelent meg első Your Life Is A Piece Of Shit – de szép – címre hallgató EP-jük, majd egy évvel később jött a Deleted Fiction címre keresztelt EP. 2009 elején pedig megjelent a csapat első albuma Best Before End címmel. Aki szereti a sok groove-val és tribal elemekkel megpakolt fémzenét az a Stopyt-ot is szeretni fogja.

Magukat definitíve bólogatós Dózsa György metálnak nevezik, melyhez varacskosdisznó stílus és hurkakolbász is társul. Ebből nyilvánvalóan minden metálzenében szakértőnek számító rájöhetett, hogy van itt nem kevés Sepultura és Soulfly hatás, de nem kell megijedni a Stopyt önálló arccal rendelkezik, nincs itt szó az említett csapatok szolgahű másolásáról.

Tovább

Turbófokozatba kapcsolt a Turbo : Turbo - I

Megmondom őszintén amikor először végigment a Turbo bemutatkozó lemeze a játszóban nem sok kapaszkodót találtam a zenében. Kicsit unalmasnak és egysíkúnak tűnt az ötvenöt perces album. Hogy ne első blikkre született kritika legyen a lemezről, még vagy ötször-hatszor hallgattam meg a lemezt.

Megérte! Bár nem minden hibától mentes a korong, egyenlőre biztosan az idei év első igazán üdítő performanszát sikerül nyújtania a Turbo-nak. Bár debütlemez az övék, mégis a hazai undergroundban ismerős nevek alkotják kvintettet akik korábban olyan zenekarokban fordultak meg, mint a Fresh Fabrik, a Warpigs, a The Carbonfools, vagy a  Rémember

Tovább

Danzig - stúdióznak

Glenn Danzig bátyó úgy gondolta, hogy öt év után illene valami új dolgot kiadni a kezei közül. Döntését csak üdvözölni tudjuk. Nemrég stúdióba vonult, hogy elkezdje a munkálatokat a várhatóan év végén megjelenő új korongon. A dobos Johnny Kelly (Type O Negative, Seventh Void) lesz és Tommy Victor (Prong, Ministry) is feltűnik majd néhány dalban.

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum