RockStation

Depeche Mode : publikus az új album megjelenési dátuma

2009. január 18. - SAABI

Az együttes a napokban hozta nyilvánosságra a Sound Of The Universe című új lemez megjelenési dátumát, amely 2009. április 21. lesz.

Gondolom, akiknek számít, nem fogják elfelejteni, hogy kevéssel a lemezmegjelenés után többek közt Budapesten is tiszteletüket tesztik, hogy élőben mutassák be az új dalokat. Az esemény időpontja és helyszíne egészen pontosan 2009. június 23., Puskás Ferenc stadion. Jegyek a Ticketpronál: Depeche Mode, Budapest Puskás Ferenc stadion jegy vásárlás. A jegyárak 9.900 Ft-tól 18.500 Ft-ig terjednek (színpad elé 18.500, hátrébb: 11.500 Ft, legolcsóbb ülő: 9.900).

Az új albumról az első single a Wrong lesz, ezt majd valamikor februárban mutatják be.

 

 

Superbutt, Isten Háta Mögött és Doghitters (+From Dawn To Fall) buli

A címben megnevezett zenekarok részvételével egy óriási hard-rock/metál est van készülőben a székesfehérvári FEZEN klubban 2009. január 23.-án.

A Superbutt-ot gondolom már nemigen kell bemutatni, legújabb albumukról mi is írtunk nemrég (Nehézsúly - Superbutt : You And Your Revolution). Az Isten Háta Mögött mostanában felkapott, majdhogynem kultbanda lett, nálunk itt a Rock STATION-ön ugyan még nem fordultak elő, pedig nekik is pár hónapja jött ki egy hihetetlenül nehéz és fogós (minden értelemben) új anyaguk - ez jelenleg még emésztés alatt van. Ha minden jól megy, egyszer majdcsak írunk róla, bár mások máshol nagyjából már mindent leírtak róla, amit lehetett....

A magyar Doghitters sem szerepelt még itt a Rock STATION lapjain (na nem mintha az itteni megjelenés valami iszony nagy dolog volna). Ugye már meg sem lepődtök, hogy nekik is van új anyaguk, amit szintén be fogunk mutatni később. Amíg a promo CD megérkezik, addig  azonban csak az online elérhetőségeiket tudjuk közzé tenni, ott mindenki belekóstolhat kicsit sem  kutyaütő és kicsit sem softrock muzsikájukba (értsd: kemények).

Külföldi fellépője is lesz az estnek, mégpedig a pofátlanul fiatal osztrák gyerekekből álló From Dawn To Fall nevű formáció.  Na róluk még csak nem is terveztünk írni, de mivel ilyen fiatalok, van időnk bőven. Punk és modern metál, dallamos és  mély-üvöltős énektémák váltakozása jellemzi rockzenei munkásságukat; egész biztosan jók lesznek bemelegítéshez. (Legutóbb egy nyálas akusztikus albumot adtak ki, de valószínüleg csak poénnak szánták.)

Na, menjetek, bulizzatok velük és majd írjátok meg, milyen volt!

Kapcsolódó linkek:

Scorpions – április 21-én a Syma Csarnokban

Nem egészen egy hónappal az AC/DC budapesti vendégszereplése után újabb rocklegenda látogat el hozzánk. A germán Scorpions közel 40 éves pályafutása során többször tette tiszteletét nálunk, igaz legutoljára vagy másfél évtizede voltak felénk..  Nos a hosszú várakozásnak vége hiszen április 21-én 20.00 órakor a Syma Rendezvénycsarnokban lép fel a banda.


Jegyárak:

Állóhely: 8.990 Forint
Ülőhely: 9.990 és 10.990 Forint

Jegyek a ticketportal-nál rendelhetők itt: Scorpions koncert jegyek, Budapest - Syma Csarnok

Bemutatkozik a The Answer, az AC/DC vendége a Black Ice turné koncertjein

Az észak-ír The Answer nyitja az AC/DC koncertjeit a jelenleg is zajló Black Ice turné minden állomásán - így 2009. március 23.-án mi is találkozhatunk majd velük Budapesten a Sportarénában

Márpedig szerintem érdemes találkozni velük, mert a banda akár a Led Zeppelin, a Free, a The Who és még sok más korabeli legendás banda modern kori reinkarnációja is lehetne. Az említett nevek által fémjelzett ősrock vonalat éltetik tovább - kicsit keményebb, természetesen kellően modernizált hangzásban. Jó kis rock'n'roll ez egy nagyon jó hangú és tehetséges énekessel Cormack Neeson-nel. Erről a saját fületekkel is meggyőződhettek a csapat MySpace oldalán és hivatalos weboldalán található dalok meghallgatásával.

Bemutatkozásnak itt a Never Too Late a tavaly novemberben megjelent azonos című EP-ről.

 
Kapcsolódó linkek:

Videjó – The Morning Star : Crownation, Damnation

Új rovatot indítunk! (Igen, már megint...) Ha friss és/vagy különösen jó, izgi, érdekes videoklipeket szeretnétek nézegetni, akkor a keressétek a VIDEJÓ rovatot oldalt a rovatok között.

A dunaújvárosi The Morning Star tavaly ősszel jelentette meg bemutatkozó lemezét Revolution Blues címmel, melyről írtunk is (Hörgés gyomorból : The Morning Star - Revolution Blues). Most klip is készült a Crownation, Damnation című hörgeményhez, amolyan Pantera-s I'm Broken stílusban. Körben álló zenészek, forgó kamera, satöbbi. Első videónak tökéletes, meg amúgy is. 

 

WACKOR buli - Ráday klub - INGYEN

Kedves metál és rockrajongók,

2008 január 24.-én irány a budapesti Ráday klub, ahol is aznap este WACKOR Uncommon Ground lemezbemutató koncertet láthattok a Magor és a Korog támogatásával. A buli ingyenes, kezdési időpontnak 19:00 van megjelölve.

Az Uncommon Ground című új WACKOR lemez 2008. december 1.-én jelent meg és a hazai szaksajtó illetve a közönség egyöntetű rajongással fogadta, annyira állat lett (Rock STATION kritika: Valóban rendkívüli : Wackor - Uncommon Ground). A lemez amúgy szintén INGYENESEN letölthető a zenekar honlapjáról : WACKOR hivatalos weboldal .

Kalapálós kalipunk : Nikson – So Far From Home

A Győrben 2005-ben alakult Nikson zenekar kemény fába vágta a fejszéjét akkor amikor a csapat zenei stílusának a punkot választotta. Igaz, hogy Győrben ennek van hagyománya a veterán Auróra révén, de amíg Vigiék a hagyományos britgyökerű punkban utaznak, addig a Nikson az óceánon túli vonalat helyezte előtérbe. Ez a fajta punkrock/poprock/melodycore pedig itthon ezidáig még nagyon nem talált követőkre.

A csapat - több tagcsere után - jelenlegi formáját az első kislemezük (Somewhere Between Here And There) felvétele előtt, 2006 októberében nyerte el. 2007 januárjától aktívan koncerteznek, a magyar színpadok mellett már többször léptek fel külföldön is.

Tovább

Sötét Elvis : Danzig - Mother | Rock/Metal himnuszok 14. rész

Glenn Danzig a saját nevére keresztelt bandát 1987-ben hívta életre, miután kiszállt a Samhain nevű együttesből. Előtte a The Misfits nevű kultikus brigádot erősítette. Glenn bátyót sokan „Elvis sötét, gonosz reinkarnációja” címkével aggatták fel, amibe némi igazság szorult, hiszen bár egy csöppet mélyebb tónusban énekel, azért kétségtelen, hogy  tanult a királytól. Kevés ilyen jó torkú énekest hallottam rajta kívül, talán Astbury (The Cult), és Chris Cornell (ex-Soundgarden) felveszi vele a versenyt. 

 
Danzig név alatt ezidáig hét sötét lemezt adott ki, melyek közül az 1988-ban kiadott, cím nélküli első viszi a prímet, amit Rick Rubin producelt. Ebből el is ment vagy egymillió darab, de aztán valahogy a sikerek alábbhagytak. Ezidáig utolsó lemezét Circle Of Snakes címmel 2004-ben adta ki a mester, tehát ideje volna már egy új albumnak. Addig is itt a Mother 1988-ból.
Tovább

Suicidal Tendencies – lemez és új dalok

 A Suicidal Tendencies jó pár év hallgatás után újra jelentkezik, méghozzá amolyan válogatáslemezzel a nem tipikus fajtából, lévén, hogy pár új nótától eltekintve Mike Muir énekes projektjeitől (Infectious Grooves, Cyco Miko, No Mercy) is vannak rajta nóták. A lemez címe Year Of The Cycos lesz és a Suicyco Street Team című weboldalon bele is levet hallgatni, sőt a Come Alive című nótához készített klip egy részlete is megtekinthető. Hivatalosan boltokba nem fog kerülni az anyag, de megrendelhető lesz. Állítólag 2009-ben lesz igazi, új ST lemez is.

Addig is itt a Year Of The Cycos tracklist-je: 

01. Suicidal Tendencies - No Mercy Fool! 
02. Suicidal Tendencies - Come Alive 
03. Suicidal Tendencies - Cyco Side Of The Brain 
04. Suicidal Tendencies - Life's Longer Than One Day 
05. Infectious Grooves - It's The Groove... Don't Fight It 
06. Suicidal Tendencies - Two Wrongs Don't Make A Right 
07. Cyco Miko - Big Man 
08. No Mercy - Crazy But Proud 
09. Suicidal Tendencies - Cyco Vision (Live At Olympic Auditorium) 
10. Cyco Miko - Beam Me Up 
11. Infectious Grooves- It's Automatic 
12. Cyco Miko - My Summer Vacation / All Goes To Hell 
13. Infectious Grooves - Funny Farm 
14. Suicidal Tendencies - The Future's Now! 

Aki viszont nem bírja ki az új lemezig, annak itt a You Can't Bring Me Down

 

 

Egy lépés előre : Black-Out – A Szív Diktál

A tizenötödik születésnapját tavaly ünneplő Black-Out zenéjén legalább két generáció nőtt fel. A Csányi Szabolcs gitáros vezette csapat a magyar rock élet kultikus csapatai közé küzdötte fel magát az elmúlt évek során, amiben nem kis szerepe volt Kowalsky-nak, a zenekar emblematikus énekesének.

Sokan a bandát amúgy is vele azonosították, ami azért messze nem volt így igazságos, de hát így alakult. Meg úgy, hogy tavaly úgy döntött neki a Black-Out-ból ennyi épp elég volt, irány egy másik naprendszer, a Vega. Egyénisége, ezer közül felismerhető szövegvilága hiányozni fog, de mindenki pótolható. A kérdés csak az mennyire.

Tovább

Static-X – Új lemez márciusban

A Los Angeles-i Static-X március 17-én dobja piacra Cult Of Static címre keresztelt új albumát, amely már a hetedik lesz a sorban. Wayne  Static énekes/gitáros elmondta, hogy az új dalok az előző Cannibal című lemez turnéjának végeztével születtek. Igaz ennek már egy éve, de a csapat közeben a turnét megörökítő Cannibal Killers Live című dvd-n ügyködött, melynek  bemutatását hamarosan a Rock Station-ön is elolvashatjátok. Static szerint az új album a banda legepikusabb lemeze, de minden megvan benne ami a bandát korábban jellemezte, a Lunatic című nóta új verziójában pedig még Dave Mustaine is vendégszerepel.

A lemez megjelenéséig a múlt évben megjelent dvd-ről szóljon a Behemoth

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum