RockStation

VIDEJÓ EXTRA! The Answer + God Forbid

2009. május 31. - sunthatneversets

Az ír The Anwer-t a szerencsésebbek az AC/DC márciusi budapesti koncertje előtt megleshették. Mi szerencsések voltunk. Élőben jól működtek a nótáik és a Tonight című dalra forgatott klip – amolyan úti film – is ezt példázza. Igaz csalós egy kicsit a dolog, mert úgy néz ki, mintha az arénák a The Answer miatt telnének meg, de én is ezt csinálnám, ha az AC/DC-vel turnéznék.

A God Forbid valószínűleg sohasem fog az AC/DC-vel turnézni, viszont az év egyik legbivalyabb lemezét készítette el a New Jersey-beli banda Earthsblood címmel (Rock STATION kritika: Riff-henger : God Forbid - Earthsblood). A War Of  Attrition című nótára forgatott videó amolyan zenekari performansz, a nóta pedig legyalulja  mindenki agyát. METÁÁL! 

Tovább

Fiktív - Szellemkép demo (2008)

A szolnoki Fiktív zenekar muzsikáját leginkább azon stíluskedvelő társaimnak tudnám ajánlani, akik odáig vannak az olyan koszos, mocskos, vaskos riffekért, amik a stoner rock feltalálása óta mitsem változtak, mégis képesek még mindig úgy elszállítani az ember agyát, hogy utána nehéz visszatalálni a poros valóságba. Ők a svéd Dozert nevezik meg, mint fő hatásukat, de a Fiktív második, Szellemkép című, ötszámos demóját hallgatva az én emlékeimben feltolultak a néhai Kyuss elkefélt, zseniális riffjei na meg nem kicsit a Black Sabbath fémjelezte doom spiritusza is - mert valahonnan mégiscsak onnét erednek a gyökerek. Valahogy ez a két hatás, a stoneres emelkedettség, pszichedélia és a doom komorsága keveredik a Fiktív zenéjében és viszonylag jól is jönnek ki belőle a srácok, összességében abszolút vállalható amit csinálnak, noha azért van még mit csiszolni.

Tovább

VIDEJÓ! rendhagyó : Angertea filmecske

 

Az alábbiakban Gergely Mihály Angertea énekes/gitáros üzenetének adunk helyet:

Készült egy új Angertea filmecske.

Az utóbbi 2 év terméséből válogattuk össze a képeket hozzá. Vehetjük félhivatalos klipnek is. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor nyár végén, vagy szeptemberben debütál a Twenty-Eight Ways To Bleed lemez (Rock STATION kritika Tool az óperencián : Angertea - Twenty-Eight Ways To Bleed) második hivatalos klipje is (az első itt nézhető meg: Szívragu : Angertea - Waterfront Syndrome ). Erről részleteket még nem árulnánk el, csak annyit, hogy mindenki, aki ismeri az eddigi munkáinkat, eléggé meg lesz lepődve rajta:-).

Amúgy az első önálló turnénk lassan a végéhez közelít! Köszönjük azoknak, akik eljöttek valamelyik állomásra. Rengeteg nagyszerű élménnyel gazdagodtunk!

Üdv mindenkinek!

A videót a cikk további részében nézhetitek meg.

Tovább

Az antikrisztusát! : Marilyn Manson – The High End Of Low

Mikor Mr. Brian Hugh Warner – Marilyn Manson böcsületes polgári néven – a 80-as évek legvégén a floridai Fort Lauderdale-ben életre hívta a Marilyn Manson & The Spooky Kids névre keresztelt bandáját, maga sem gondolta volna, hogy évekkel később ekkora sikertörténet lesz belőle. Persze a siker magával hozza a megszokásokat is. Jómagam az első két albumért (1994 - Portrait Of An American Family és 1996 - Antichrist Superstar) tudtam feltétlenül rajongani, de még az ezeket követő Mechanical Animals albumot is beszereztem, hátha. Utána már csak a klipekbe botlottam bele a zenei csatornákon. Túlságosan kiszámítható és egysíkú lett a produkció, ráadásul a banda etalonnak számító felállásából Twiggy Ramirez bőgös és John 5 gitáros is távozott.


Időközben – Tim Skold után - a csapathoz csatlakozott a korábban a Limp Bizkit „agyának” tartott Wes Borland is. Tavaly év elején aztán bejelentették Ramirez kambekkjét és a lemezt vele közösen írta főhősünk, de Borland a The High End Of Low kiadása előtt visszatért a Bizkit kötelékébe. Nos ennyi keverés után lehetett volna egy jó album is a THEOF, de nem lett az. Ahogy az elején említettem, ez a lemez csak az utóbbi időszak megszokott dolgait hozza – azt is elég gyengusan -, lerágott csont az egész.

Tovább

Új Muse album hamarosan...

A 2006-os remekbeszabott Black Holes And Revelations után idén ismét új Muse albummal gazdagodik a világ (pontosabban: reméljük, hogy gazdagodik). A lemez címe The Resistance lesz, de hogy pontosan mikor fog megjelenni, azt még konkrétan nem tudni.

Az albumról ezidáig a srácok annyit árultak el, hogy nagyzenekari hangzású zenét írtak rá - akár egy klasszikus zenei adón is lemehetne... (semmi pánik, ettől még lehet jó.... vagy nem?)

A lemez megjelenését egy európai és egy USA turné követi ősztől (az Egyesült Államokat a U2 társaságában turnézzák végig).

 

Depresszió – hírek

A zenekartól kaptuk az alábbi híreket:


A sikeres Petőfi Csarnokban tartott lemezbemutató koncert, és tavaszi országjárás után, nyáron is folytatódik a Depresszió zenekar Egyensúly elnevezésű turnéja.

A csapat egy friss koncertműsorral készül a nyári fesztiválokra, amiben az új dalok mellett helyet kaptak a kihagyhatatlan dalok, és egy-két érdekesség is, valamint egy kis technikai újítás. Számos kisebb és nagyobb fesztivál egyik hazai főzenekaraként játszik majd a Depresszió idén is. Többek közt július 16.-án a Hegyalja Fesztivál Nagyszínpadán, közvetlenül a Machine Head előtt lép fel a zenekar. A nyár egyetlen önálló koncertjére június 1.-jén kerül sor Budapesten a Zöld Pardonban, 20 órai kezdettel. Ezen az estén hallhatja először teljes egészében a nagyérdemű az új koncertprogramot. Június 13.-án a nehéz anyagi helyzetbe került, Vajda János gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola megsegítésére rendezett jótékonysági koncerten lép fel a Depresszió, a Road, és a Copycon társaságában. A szervezők, és a zenekarok a teljes bevételt az iskola megsegítésére fordítják, tehát aki szeretne alacsony árú belépővel egy jót bulizni, de úgy, hogy közben hozzájárul egy jó ügy megsegítéséhez, azt sok szeretettel várják Bicskén, az iskola sportpályáján.

A nyári koncertsorozat közben is gőzerővel zajlanak a jövő tavaszra esedékes 10 éves jubileum előkészületei. Pályafutása legjobb dalainak kiválasztásában, a közönség véleményére is támaszkodik a zenekar. A rajongók a  Depresszió zenekar hivatalos weblapján adhatják le voksaikat arra, hogy melyik dalok kerüljenek fel a jubileumi kiadványokra, illetve, hogy melyek hangozzanak el a 2010-ben esedékes születésnapi koncerteken.


Egyensúly turné 2009 nyár:


05.29. Várpalota – PaFe
05.30. Verőce – Kamasz Fesztivál
06.01. Budapest – Zöld Pardon
06.13. Bicske – Segélykoncert
07.03. Sopron – Volt Fesztivál
07.09. Polgárdi – Motoros találkozó
07.10. Székelyudvarhely(RO) – Szeékelyföldi Rockmaraton
07.11. Zánka – Balaton Musicwave
07.16. Tokaj – Hegyalja Fesztivál
07.18. Baja – EFOTT
07.23. Zenta(SRB) – Ifjúsági Napok
07.24. Debrecen – Campus Fesztivál
08.? .  Budapest – Sziget Fesztivál
08.22. Kazincbarcika – Kasza Fesztivál
08.26. Szeged – SZIN
09.12. Székesfehérvár - FEZEN
 

A BTS nem viccel : Bridge To Solace – House Of The Dying Sun

A Newborn romjain alakult Bridge To Solace sem számít már zöldfülű kezdőnek a metál színtéren. Szándékosan nem csak magyar színteret írtam, mert a Solace az európai undergroundban is ismert név. Bevallom őszintén, hogy sem a 2003-ban kiadott Of Bitternes And Hope, sem pedig a 2006-os Where Nightmares And Dreams Unite című album nem forgott nálam, úgyhogy ebben a House Of A Dying Sun kritikában nem lesznek összehasonlítások a két régi albummal.   

Tovább

DevilDriver – új lemez júliusban + letölthető címadó nóta

A Dez Fafara vezette californiai DevilDriver július 14.-én jelenteti meg negyedik nagylemezét Pray For Villains címmel. Az anyag speciális kiadása egy DVD-t is tartalmaz majd. Az albumot a Los Angelesi Edge Of The Earth stúdióban vették fel az ex-Soulfly/Machine Head gitáros Logan Mader segítségével, aki egyre jobban kezd otthon lenni a produceri munkákban, hiszen olyan csapatokkal, dolgozott már, mint a Five Finger Death Punch, a Gojira, a Divine Heresy, vagy a Mudvayne. 


A címadó nótát pedig innen a Roadrunner Records weboldaláról (Devildriver - Pray For Villains letöltés) egy e-mail cím ellenében mindenki le is töltheti magának!
A csapat június 25.-én a Diesel-ben fog fellépni a God Forbid társaságában!

 

 

 

Megadeth – Symphony Of Destruction | Rock/Metal himnuszok, 21. rész

Bár Dave „Megadave” Mustaine nem egy könnyen szerethető manus (szerinte a Metallica-ból való nagyon korai távozása is úgy történt, hogy kirúgta a többieket és nem fordítva), azt ne vegyük el tőle, hogy a Megadeth névre keresztelt bandájával 1985 óta minőségi metál lemezeket dob a piacra, ha nem is Metallica méretű sikerrel. A szakma szerint pályafutásuk csúcsa az 1990-ban kiadott Rust In Peace. Tény, hogy aki szereti a technikás trash metált, itt aztán kedvére lubickolhat, de én személy szerint a következőként kiadott két albumot az 1992-es Countdown to Extinction-t és az 1994-ben kiadott Youthanasia-t szeretem tőlük. Megadave persze a 90-es évek közepe óta is szorgalmasan gyártja a lemezeket, igaz ma már egyre kisebb sikerrel. A banda új lemeze éppen idén fog megjelenni, úgyhogy arra gondoltam egy kis nosztalgiázás sosem árt. Ez itt a Symphony Of Destruction '92-ből.
 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum