RockStation

Fesztivál körkép 2009, NovaRock (Nickelsdorf, Ausztria)

2009. június 06. - sunthatneversets

Azt gondoltuk a Fesztivál-szezon kezdete előtt, hogy a környező országokban megrendezésre kerülő, nekünk magyaroknak is elérhető fesztiválokat kicsit górcső alá vesszük. Nézzük mit mutat a kép.
 

UPDATE 2009.06.25.:
Képes beszámolónk a NovaRock 1. napjáról Frogfoot jóvoltából: Nova Rock 2009 - képes beszámoló.
Folytatás:
Nova Rock 2009 - képes beszámoló | 2. nap


Az ausztriai Novarock akár lehetne magyar fesztivál is, ha pár száz méterrel idébb rendeznék, de odébb rendezik. Nos ez az árakon szépen meg is látszik, hiszen ez a három nap igencsak nem a magyar pénztárcának van kitalálva. Csak három napos bérlet kapható, napijegy vásárlására sehol nincs lehetőség. Ára: 37000 Ft (ebben a kempingezés ára is benne van). Szép összeg, igaz a felhozatal is nagyon erős. Az kétségtelen, hogy a Metallica fellépése a legnagyobb durranás, de többek között olyan ászok lépnek fel a KÉK Színpadon, mint a maszk-metál Slipknot, az idén zseniális lemezzel jelentkező Mastodon, a kemény slágergyár Disturbed, a Placebo, az itthoni elmaradással ellentétben itt valószínűleg koncertező Kaiser Chiefs, vagy az idén vérciki lemezzel jelentkező Chris Cornell, akit előre sajnálok.

A PIROS Színpad is telis tele van jó bandával, elég csak megemlíteni a lassan havonta lemezt kiadó NIN-t, az idei nyárra újjáalakult Faith No More-t, a hamarosan új lemezzel jelentkező Killswitch Engage-et, örök kedvencünket a Monster Magnet-t, de a záró napon zúzó Machine Head, Trivium, Static-X trió sem lesz kismiska.

Szóval vastagabb pénztárcájúak útnak indulhatnak, mert igen erős mezőny gyűlik össze a Pannónia-mezőn.



Részletes program: Novarock 2009 Line Up

 

 

Aetrigan - Sanity (demo 2008)

A debreceni Aetrigan hosszas szárnybontogatás után 2008-ban jelezte először igazán, hogy jelenlétükkel tovább színesítenék az egyébként már most sem túl szegényes hazai underground rockzenei palettát. Az erőteljes elhatározás egyelőre egy tavaly nyáron megjelent, háromszámos demót eredményezett, de ha valaki ránéz az Aetrigan MySpace oldalra, meglehetősen professzionális megjelenéssel találkozik, úgyhogy simán elhiszem nekik, hogy komolyan gondolják, amit elterveztek (általában bedőlök az ügyes marketingnek).

Szerencsés konstelláció, amikor az elszántság mellé tehetség is társul, amit az Ő esetükben a  demo anyagán kívül a Borsodi Tehetségkutató különdíja is bizonyít. A rövid produkciót meghallgatva azt mondanám, hogy egy nagy odafigyeléssel és igényességgel elkészített, erős közepes - talán kicsit afeletti - teljesítményt hallhatunk. Talán túl sok is az odafigyelés olyan értelemben, hogy az embernek olyan érzése van, hogy ez a lemez bizony egy szigorú ISO minőségbiztosítási rendszer nyomása alatt készült és lett ezáltal olyan steril amilyen.

Tovább

Új fellépők az őszi Paganfesten!

A lassan már hagyományteremtő módon megrendezésre kerülő Paganfest idén is sok kellemes meglepetést tartogat, neves fellépőkkel. A Die Apokalyptischen Reiter-t konkrétan ki sem szabadna hagynom. A programban a napokban egy pici változás történt. A Blackguard helyett a magát kalóz thrash metalként aposztrofáló Swashbuckle lép majd fel. A Nuclear Blast új üdvöskéje nemcsak kalóz metalban utazik. Saját bevallásuk szerint mindezt ötvözik némi hardcore ízzel is, s sokan már most olyan csapatokhoz hasonlítják őket, mint az Anthrax, a Slayer vagy az Exodus. Érdemes lesz tehát eljönni a Paganfestre, már csak azért is, hogy kiderüljön, valóban igazak-e a hírek a fenti csapattal kapcsolatban. Mindezt az idén júliusban megjelenő, Back To The Noose című lemezük bemutatásával fogják majd bebizonyítani a Diesel közönségének.

Mindemellett újabb fellépővel bővült a lista, ugyanis a hazai folk metal legismertebb zenekara, a hamarosan szintén új lemezzel jelentkező Dalriada is színpadra lép majd.

Érdemes minél előbb megvásárolni a belépőt, hiszen korlátozott számú, mindössze 999 db jegy kerül forgalomba!

További fellépők és fontos infók:

Korpiklaani – Die Apokalyptischen Reiter – Alestorm – Dalriada - Unleashed - Ex Deo – Swashbuckle

2009. szeptember 28., hétfő

Helyszín: Budapest, X. kerület, Diesel Klub (volt E-Club), Népligeti út 2.

Kapu: 19:00

Beugró: Az összes rock/metal boltban (Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Viking, Shark, Rockpark)

Elővételben: május 15.-től szeptember 1.-ig: 5990 Ft


 


Kapcsolódó linkek:

 

Farkasemberek és egyéb rusnya dolgok : Devils Whorehouse – Blood & Ashes

A svéd csapatot a Marduk-főnök Morgan Steinmeyer Håkansson alapította 2000-ben. Sötét zene ez is, de a vonal inkább a Misfits, Shamain féle fekete muzsika, sőt a banda is  a két említett zenekar számait feldolgozó zenakarként jött létre, hovatovább a nevük is innen eredeztethető. Revelation Unorthodox címmel volt már egy nagylemezük, de aztán a banda jegelte önmagát, de most itt a második album Blood & Ashes címmel.

Tovább

Slayer – utolsó simítások a stúdióban - UPDATE

A Slayer a nyár végén megjelenő - egyenlőre cím nélküli - új korongján az utolsó simításokat végzi Greg Fidelman producer irányítása mellett. Ahhoz képest, hogy egy hónapja még sehogy sem álltak, eléggé begyorsultak az urak. Az új albumot Kerry King gitáros az 1990-es kultikus Seasons In The Abyss koronghoz hasonlította. Aki kiváncsi, hogy haladnak a dolgok ide kattintva  egy Slayer stúdió filmecskét is megnézhet.
 

UPDATE 2009.06.04.:
Az új lemez címe World Painted Blood és az American Recordingsnál fog megjelenni.
 

Katatonia – új lemez készül

A svéd Katatonia június 10.-én stúdióba vonul, hogy megkezdje nyolcadik albumának felvételeit. Anders Nyström gitáros elmondta, hogy az utolsó simításokat végzik az új dalokon és a rajongók bepillantást nyerhetnek majd a munkába, lévén hogy egy videó napló is készül. A csapat tizenhárom dalt vesz fel, melyek közül maximum tizenkettő szerepel majd az albumon, mely a gitáros szerint sok meglepetést tartogat. A lemez megjelenése ezév októberében várható.
 

Katatonia_band

Utazás a múltba : Lacuna Coil – Manifesto Of Lacuna Coil

Nem kicsit szaladt meg az olasz Lacuna Coil szekere így az év első felében. Nemrég dobták piacra a zenekar ötödik nagylemezét Shallow Life címmel, melyet ezen az oldalon is részletesen kielemeztünk (Rock STATION kritika Olasz meló : Lacuna Coil - Shallow Life), de Century Media – zenekar kiadója - még a soralbum megjelenése előtt egy válogatáslemezt is megjelentetett. A Manifesto Of Lacuna Coil tulajdonképpen a kiadó válogatáslemez sorozatának egyik része. Ugyanilyen anyagot jelentetett meg korábban az Arch Enemy, a Dark Tranquillity, Sentenced, és a Nevermore is.  

Tovább

Fesztivál körkép 2009, Rock Am Ring (Nürburgring, Németország)

Azt gondoltuk a Fesztivál-szezon kezdete előtt, hogy a környező országokban megrendezésre kerülő, nekünk magyaroknak is elérhető fesztiválokat kicsit górcső alá vesszük. Nézzük mit mutat a kép.

Ha valaki szereti  Formula-1-et biztos ismerős neki a Nürburgring. Nos itt rendezik június 5. és 7. között a Rock Am Ring Fesztivált. Aki most döntene úgy, hogy az alább közölt fellépői lista láttán útra kelne és van 135 ajrója is, az se tegye, mert a fesztiválra kitették a sold-out táblácskát. A fellépőkre rápillantva megállapítható, hogy a rock zenei stílusok elég széles palettája képviselteti magát, és a szervezők különösen figyeltek arra, hogy sok indie, garázsrock fellépő legyen. Őket képviseli többek között a Razorlight, a Mondo Diao, a Bloc Party vagy a The Kooks. A nagyobb nevek közül lehet(ne) látni idén a Slipknot, a Korn, a The Killers, a Marilyn Manson, a The Prodigy legénységét, de feltehetően jó koncerteket ad majd a Placebo, a Machine Head, a Volbeat, valamint a visszatérő Guano Apes és a Madness is.

Szóval lehet irigykedni!  

Részletes napi program és órarend: Rock Am Ring program/spielplan/bands/bühnen.

 




süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum