RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 3. rész : The Prodigy

2009. július 26. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 


Nos lassan lehet, hogy átmegyünk drum'n'bass station-be, mert a Pendulum után, most a The Prodigy bemutatása következik a sorban és itt is igaz, hogy bár a csapat nem direkte rockbanda, azért hozzáállásban, színpadi produkcióban mindenképpen beleillik magazinunk profiljába. 

A britek elektro világsztárjai voltak már mindenféle zenei stílus meghatározás alanyai. Volt ez már rawe, big beat, drum n' bass, def-techno, jungle, meg még tököm tudja mi nem. Egy viszont biztos: bár annyira nem az én zeném, nem véletlenül tartanak ott, ahol. Ugyanis ahhoz, hogy világszerte ismert legyél, egy jó adag szerencsén kívül kétségtelenül több kell - legalább tehetség - mert így sehogy sem lehet tizenhatmillió lemezt eladni.
 
A Keith Flint (énekes), Maxim Reality (énekes, MC) és Liam Howlett (billentyűs, főatyaúristen, zenei agy) alkotta trió idén ötödik lemezét adta ki Invaders Must Die címmel (RockStation kritika: Nem az a dühbomba : The Prodigy - Invaders Must Die).
Korábban olyan listahódító  slágerekkel hozakodtak elő, mint a Charly, a Voodo People, a Smack My Bitch Up, vagy a Firestater. Legsikeresebb lemezükkel a Fat Of The Land-del Liam Howlették minden elképzelhető csúcsot megdöntöttek, még a leggyorsabban fogyó lemez Guinness rekordja is az övék. A csapat a 2000-es években is szállította a lemezeket, igaz már nem olyan gyorsasággal.

A Szigeten közvetlenül a Pendulum után lép fel a banda augusztus 14-én (szerdán) 21.30-.as kezdéssel a Nagyszínpadon.

A cikk további részében: Invaders Must Die!

Tovább

VIDEJÓ! U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight

Kész a harmadik video is a U2 idei, No Line On The Horizon című albumáról. A fura, félanimációs Get On your Boots és a klasszikus utcán belassítva sétálós Magnificent után az I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight egy full animációs videó lett, mely a neves ír animációs guru David O'Reilly sajátos stílussal bíró műhelyéből került ki. 

Ez a kedves kis mese több párhuzamosan futó emberi történetbe ad rövid betekintést, a közös ezekben az, hogy mindegyik történet hőse úgy dönt, hogy valamit változtat az életében.
Szerintem tök jó és a négy és fél éves lányom szerint is! Neki háromszor  engedélyeztem repeat-üzemmódban a megtekintést és közben persze folyamatosan meséltem, (háromszor) hogy miről szól a dolog. :) (Igaz, a  feleségbántalmazós sztori felett mindannyiszor diszkréten és észrevétlenül átsiklottam... túl sok MIÉRT?-et kaptam volna cserébe és az fárasztó tud ám lenni!)

Na, csak hogy tudja mindenki, aki gyereket vállal, hogy mire számítson, miközben két csillogó pónihaj ápolós szerepjáték között rockmagazint szerkeszt... khm.

 

 

Hegyalja Fesztivál 2009 - képes beszámoló

Lelkes-becsületes koncert- és fesztivállátogató tiszteletbeli kollégánk meglátogatta a Hegyalja Fesztivált is és nyilatkozott a látottakról néhány szót nektek plusz küldött egy vagonnyi fényképet, amit nézegethettek. Köszönjük Frogfoot, szép munka volt! :)

---------

Aki olvasta az Indexes Hegyalja 2009 beszámolót azonnal felejtse el! Ha valaki a Faithless DJ szettre ácsingózik ne írjon beszámolót thrash metal koncertekről...


Death Angel


A DA új felállással érkezett hozzánk,az eredetileg szinte családi vállalkozásként működő zenekar két új tagja nem filippinó származású-ez persze semmit nem von le a zenekar értékéből,továbbra is előkelő helyen állnak a Top 10 kedvenceim között. A DA most sem okozott csalódást és a magyar közönségben sem kellett csalódnia a DA zenészeinek!
Az új basszusgitáros kezdetben elég visszafogott volt,majd látva a közönség reakcióját egyre szélesebb vigyorral az arcán,egyre nagyobb lendülettel zenélt-a végén még a Marshall erősítőkre is felmászott.

Ez volt a turné utolsó állomása,így nekünk játszották "a turné utolsó nótáját" és igazi jutalomjáték volt a zenészeknek és a közönségnek is az improvizációkkal megtűzdelt instrumentális nóta. A hangzás sajnos minősíthetetlenül rossz volt,de kárpótlt a hangulat
és a lelkes zenészek kiváló játéka. Mark Osegueda többször is megköszönte a fantasztikus fogadtatást és megígérte, hogy viszatérnek - csak győzzem kivárni.
 

 
 

A cikk további részében többek közt Machine Head, Testament, Kataklysm beszámolók és jelentős mennyiségű fotó. Kattintsatok!

Tovább

Fesztivál körkép 2009, Brutal Assault (Hradec Kralove, Csehország)

Azt gondoltuk a Fesztivál-szezonban, hogy a környező országokban megrendezésre kerülő, nekünk magyaroknak is elérhető fesztiválokat kicsit górcső  alá vesszük. Nézzük mit mutat a kép.


A csehországi Hradec Kralove ad már hagyományosan helyet az augusztus 6-8. között megrendezendő Brutal Assault Fesztiválnak. A fesztivál nevéből igen jól lehet következtetni a fellépő bandák keménységi fokára. Igen, ezen a Fesztiválon a brutálisan, bestiálisan kegyetlen zenéké a főszerep. Lesz itt hardcore, metalcore, deathcore és ki tudja milyen coreságok, de a death-, black- és trash metál hívei is megtalálhatják a maguk számításait. Sőt! Idén van magyar fellépője is a három napos zúzásnak a mosonmagyaróvári Casketgarden személyében, akik augusztus 7.-én lépnek a deszkákra.

A Feszt nevesebb fellépői között szerepel a 6.-án fellépő Biohazard, Brutal Truth, Madball és Darkane; a 7.-én pusztító Pestilence, Testament, Brujeria és Opeth, bár utóbbi azért annyira nem pusztít; és a zárónapon – 8.-án – butuló Marduk, Immortal kettős, de bizonyára a Raunchy és a Hate Eternal fellépése is okoz kellemes perceket.

A háromnapos jegyek – merthogy csak az van – előre megváltva 45 Euróba, míg a helyszínen 54 Euróba kerülnek, ami elég barátságos árnak nevezhető.  


Bbrutal Assault fesztivál részletes program
 

Deathstars – Októberben a Dieselben

A svédek és mára a magyarok kedvenc death glam/indusztriál rock csapata, a Deathstars szinte már hazajár hozzánk, idén ugyanis az októberi lesz a harmadik fellépésük a fővárosban és egy éven belül a második a Diesel Klubban.

Annak ellenére, hogy a lányok által sok helyütt csak a „Pokol Backstreet Boys”-ának nevezett csapat frontembere a legutóbbi lemez (Night Electric Night) kapcsán azt nyilatkozta, hogy mennyire fárasztó a folyamatos turnézás, az éjszakai élet, a klubok, az utazás és minden, ami ezzel együtt jár, igen zsúfolt a naptárjuk, egészen nyár közepétől október végéig, Európa több országában megfordulnak. Az Into Darkness névre keresztelt, október elején induló turné keretei belül a Diary Of Dreams, a The Birthday Massacre és a Dope Stars Inc. társaságában lépnek fel, a hazai vonalat pedig természetesen az egykori Zero-G énekesnőjének vezetésével működő Drugzone képviseli majd.

 

Tovább

Mocsári szörny : Clutch – Strange Cousins From The West

Az 1990-ban a marylandi Germantown-ban alakult banda lassan állandó résztvevője lesz magazinunknak. Nyolcadik stúdióalbumuk az igencsak bluesosra sikerült From Beale Street To Oblivion (RockStation kritika: Déli blues jobban húz : Clutch - From Beale Street To Oblivion) sokat forgott a játszóban és noha ízes déli muzsikát rejtett a korong akkora súllyal nem rendelkezett, mint elődjei.

Az album kiadása után, mint a szorgos sztahanovisták úgy kezdtek koncertezni és ezt még meg is örökítették három élő lemezen, melyből a dvd változatot volt szerencsém beszerezni. A Full Fathom Five (Rock Station kritika: Istenkirályság : Clutch - Full Fathom Five DVD) az egyik legjobb élő koncert amit valaha láttam. A dalok húznak rajta, mint csőrös kamion a sivatagi úton. A koncertezésen túlmenően az utolsó lemezeken billentyűs hangszereken közreműködő Mick Schauernek megköszönték az eddigi munkát és a maradék négy tag The Bakerton Group néven kiadta immár második lemezét, sőt az énekes Neil Fallon The Company Band névre keresztelt projektjének szeptemberben jön a lemeze, de a nagydarab dobos Jean-Paul Gaster pszihedelikus ősrockot nyomató King Hobo-jának (RockStation kritika: Dinoszaurusz Rock : King Hobo - King Hobo) is lemeze jelent meg, nem is olyan rég.

Tovább

Kalapács, Omen és még sokan mások a Wigwam-ban

Hosszú idő  után gyűlnek össze újra és lépnek fel egy estén a nagy hazai klasszikusok a budapesti WigWam Rock Klubban. A hazai rock/metal élet legnagyobb nevei és az ő utóbandáik, valamint közös fellépések is várhatóak a szeptemberi buli alakalmával.

Kalapács lemezbemutató, új felállású Omen, a Moby Dick-es Smici új zenekara és egy, a Katona Főnök (Akela) által vezetett tribute zenekar, valamint a Remorse és az After Rain egy estén a WigWamban!


Tovább

Beszámoló: Hegyalja Fesztivál 1.rész

Amint arról már korábban beszámoltam (képekkel is alátámasztva) sikeresen megérkeztem a 10. Hegyalja fesztiválról. A képek után most jöjjenek a betűk, a szöveg. Pár részben leírnám nektek, hogy mi is történt a fesztiválon. Első részben az 1. nappal bezárólólag írnék.


Már így rögtön a beszámoló elején kisebb gondba kerültem, mert nem tudom pontosan hányadik napon is mentünk le a Tisza partra. Ne értsetek félre, nem az emlékezetemmel van probléma, csupán az a bökkenő, hogy eddig a szerdai nap a hegyalja fesztiválon a 0. nap volt, a nagyszínpad sem működött többek között, az idén azonban a hét harmadik napján már az összes zenei helyszínen voltak programok, így már az „első nap”-ként lett aposztrofálva.

Tovább

Hegyalja Fesztivál Életképek

Sikeresen megérkeztünk Tokaj és Rakamaz határán fekvő  kempingből, ahol idén a 10. Hegyalja fesztivál zajlott,de gondolom ezt mindenki nagyon jól tudja.  Ott jártunkkor készítettünk is egy-két képet. Ezekből láthattok most egy kis gyűjteményt, amihez nem kell mást tennetek, csak a továbbra kattintani.

Tovább

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 2. rész : Pendulum

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

Bár az auszi Pendulum nem direkte rockbanda, azért hozzáállásban, színpadi produkcióban mindenképpen beleillik magazinunk profiljába. Kaotikus breakbeat csapásaival a Gereth McGrillen és Rob Swire vezette Pendulum már a 2000-es évek eleje óta a világ egyik legnépszerűbb drum'n'bass zenekarának számít, még akkor is, ha első nagylemezét csak 2005-ben jelentette meg Hold Your Coulour címmel.

A Pendulum bemutatkozó albuma előtt is meghatározó jelensége volt a Ministry Of Sound védjegye alatt működő klubszíntérnek, az együttes 2003-as Vault című slágere pedig az új millennium drum'n'bass himnuszaként tette híressé. Az első lemezre felvett Tarantula és Slam, valamint a nem sokkal később megjelenő, Freestylers-szel közösen kevert Painkiller, továbbá a The Prodigy Voodoo People-jából készített remix a világ egyik leghíresebb drum'n'bass zenekarává tették a Pendulumot, amely több független kiadó között ingázva végül 2008-ban, a Warner-hez szerződve készítette el második lemezét In Silico (RockStation kritika: Torzított szinti, torzított gitár : Pendulum - In Silicio) címmel. 

A banda zenéjében az elektronikus hangszereken túl masszív riffek is főszerepet játszanak, így aztán a táncosabb lábú rockerek kajálják is nagyon zenéjüket. Az idei Sziget Fesztiválon az ausztrál Pendulum augusztus 14.-én (pénteken) közvetlenül a The Prodigy előtt lép fel a Nagyszínpadon 19.45-ös kezdéssel. Download Fesztiválos koncertjüket látva azt mondom nagy buli lesz.

Kattintás után két videót láthattok kedvcsinálónak.

Tovább

Rammstein – Liebe Ist Für Alle Da a neten

Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet az, hogy kiszivárog egy felvétel egy készülő lemezről. Ki szivárogtatja ki? Mert ha már a cd gyártása folyamatban van, azt el tudom képzelni, hogy egy lelkes ott dolgozó zsebre vág egy darabot aztán felpakolja a netre, de itt nem tudom mi az eljárás. Igazából azonban mindegy is, mert a Rammstein rajongók örülnek, hogy napok óta kering a neten az új lemez Liebe Ist Für Alle Da című dala. A menedzsment nem erősítette meg a dal valódiságát, de egyértelműen Rammstein nóta, az tuti. Mindenesetre a youtube-ról már leszedték, mielőtt per lenne a dologból.

Az új dal egy háromszámos kód megadásával itt meghallgatható: Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da letöltés (download)

 

UPDATE 2009.10.16.:

Megjelent az album! Rock STATION kritika: Zwei Patronen : Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da.

 

SUNSET - To Survive a Girl's Glance ... Unbrokenly PROMO

A Sunset nevű fiatal csapat nem az első és gyanítom nem is az utolsó, akik a manapság oly trendi metalcore stílus bűvöletében kezdtek el zenélni. Számolni sem bírom már ezeket a két énekessel dolgozó metálbandákat kishazánkban, azt kell mondjam, az úttörő Subscribe munkája mára nagyon is beérett: vagy legalább is divatba jöttek. Igazából semmi gondom ám ezzel a stílussal, csak annyi, hogy ha már a csapból is metalcore folyik, az már nem tud annyira izgalmas lenni. Szerencsére a kicsit is önkritikus zenekarok maguk is érzik, hogy könnyen elveszhetnek a tömegben és próbálnak legalább hangyafingnyi egyéni ízt beékelni a sablonos alapelemek közé - több, kevesebb sikerrel. 

A SUNSET esetében a progresszív, funkos, néha lágyabb akusztikus gitártémákat lehetne megemlíteni pozitívumként, mint saját védjegyeket - mindezt a műfaj szigorú szabályai szerint húzós alapriffekre, gyors tempójú dobtémákra ültetve  vagy közé keverve kell elképzelni. A két énekes elvont, alternatív ám érzelmes, elgondolkodtató szövegvilága sem olyasmi, ami mindennapos jelenség volna, bár az érzelmes szövegek a beteges üvöltések és sikoltások során kevésbé tudnak érvényesülni, de sebaj, ettől lesz a dolog őrült és szokatlan.
 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum