RockStation

Retró diszkó : Franz Ferdinand – Tonight: Franz Ferdinand

2009. január 25. - sunthatneversets

Hogy ne érhessen minket az a vád, hogy csőmetálosok vagyunk, ezért kaptam az alkalmon, hogy a skót Franz Ferdinand új lemeze teljes egészében meghallgatható a myspace oldalukon. A Szarajevóban meggyilkolt Habsburg-trónörökös után nevet választó glasgow-i négyes már a harmadik lemezét adja ki.

Bármennyire is hihetetlen elég nagy népszerűségnek örvend ez a négy úr. Majdnem azt írtam, hogy világsztárok, ami lehet igaz is, bár pozíciójukat nagyrészt a szigetországi sikerek generálják és a legtöbb ember Európa többi részén még mindig elég hülye arccal bír nézni, hogy mi ez.

Tovább

Profi sírásó brigád : Faith No More – Digging The Grave | Rock/Metal himnuszok 15. rész

Az 1980-as évek elején San Francisco-ban alakult együttes kétségtelenül a rockzene egyik legegyedibb képviselője volt. Stílusukra nagyban hatott a heavy metal a rap és a funky, de pályájuk végén már sok egyéb irányzat is. Sikertörténetük 1988-ban kezdődött Mike Patton énekes belépésével és a The Real Thing című lemezzel. Logikus választás lett volna erről az Epic, de mégsem ez lesz a megoldás. Bár a kritikusok szerint az ezt követő Angel Dust az együttes legjobb lemeze, mégis az azt követő King For A Day, Fool For A Lifetime című lemezről választottunk, mégpedig a Digging The Grave című klasszikust. Ehhez a számhoz ráadásul szép emlékek is fűznek minket, hiszen Saabival jókat zúztunk rá a PECSA szabadtéri színpada előtt. Bár az együttes 1998-ban feloszlott mostanában keringenek pletykák valamiféle újjáalakulásról. Hát úgy legyen!

     
 

Metallica – egy köpésre, a szomszédban

Akinek nem jutott jegy a május 14.-ei bécsi Metallica koncertre, most újból gyúrhat a pénztárcájára, ráadásul egy majdnem hazai koncertre. A Metallica hivatalos oldala szerint a banda fellép a június 19.-21. között Nickelsdorf-ban immár hagyományosan megrendezendő Nova Rock Fesztiválon június 19.-én pénteken. A hegyeshalmi határról nagyot köpni tudóknak ez már majdnem hazai pálya, de magyarországi koncertről egyenlőre még nem szól a fáma. 
 
 
 
 
 
Kapcsolódó linkek:
 
 
 

Enbéegy : Saxon – Into The Labyrinth

Talán, ha nem lett volna az Iron Maiden és a Judas Priest, akkor a szintén brit Saxon is többre vihette volna. Míg az előbb említett két bandának a Bajnokok Ligája jutott, addig a Saxon-nak maradt az enbéegy, meg néha az Uefa kupa. Into The Labyrinth című lemezük már a tizennyolcadik a sorban, korrekt anyag, de a heavy metált már nem ők fogják megújítani.

Tovább

VIDEJÓ! Hámori Gabi és a rántott csirke : Locust On The Saddle - Burn Out

A Locust On The Saddle a szívemnek kedves stonert nyomja és bemutatkozó lemezük tavaly jelent meg The AlphaMantis címmel, amelyről természetesen mi is írtunk. (Locust On The Saddle - The AlphaMantis - Rock STATION kritika) A zenekar a közelmúltban elkészítette első videóklipjét, melyet a Burn Out című dalra forgattak és további érdekességet ad neki, hogy szerepel benne Hámori Gabi színésznő, aki többek között olyan filmekben szerepelt, mint a Szezon, az Állítsátok meg terézanyut!, vagy az Eszter hagyatéka. A videóban a művésznő kiválóan paníroz és süt rántott csirkét egyebek mellett. Íme:  
  

Metalizáció : Kreator – Hordes Of Chaos

Volt nekem anno egy Pataki fedőnevű metál-cimborám, aki a szomszéd falu metalista nagykövete volt. Bár becenevét Pataki „Hiteles” Attila után kapta, amikor nem Eddát hallgatott, akkor mindig valami baszom brutál fémzenéért volt oda, aztán folyton azokat tukmálta rám.

Egyszer adott egy Kreator lemezt, valami lengyel műsoros kazettán. Azt hiszem a Coma Of Souls volt az, borítóján egy vámpírfej vigyorgott nyitott koponyával. Tizenévesen a Scorpions-on, meg AC/DC-n edződött lelkemnek ez sokk volt, akkor még a Derrick-et is csukott szemmel néztem, úgyhogy hamar visszaadtam neki a kazettát. A metalizáció aztán később engem is elért és a germán Kreator 2001-es Violent Revolution című lemeze még nekem is bejött.

Tovább

U2 koncert Obamának

Ma úgy is U2 nap van... 

A tegnapi napon, 2009. január 18.-án egy, a Barack Obama újdonsült USA-elnök 20.-ai beiktatása alkalmából tartott ceremónián,  többek közt a U2 is fellépett. Rajtuk kívül zenélt még Beyonce, Mary J. Blige, Sheryl Crow, John Legend, Shakira, Bruce Springsteen, will.i.am, és Steve Wonder is. 

A U2 a Pride-ot és a City Of Blinding Light-ot adta elő, amint az az alábbi videón is megtekinthető. Nagyon jó kis koncert volt... A City Of Blinding Light-ot állítólag Obama maga kérte és rajta van az iPod-ján is. Wow! Micsoda hír! :)

Jaj, nem is tudom én mit kérjek tőlük, ha majd egyszer megint erre járnak... :)

 

Az első friss pite az új U2 albumról : Get On Your Boots

Bonoék ma jelentették meg a március 2.-án megjelenő új albumukról az első dalt. Itt a Get On Your Boots és közben még a lemezborítót is csodálhatjátok.

Az biztos, hogy The Edge rég nem játszott már ennyire fémes riffeket - ez a része tetszik. Bono meg egyre tenyérbemászóbb stílusban énekel - ez a része nem tetszik. Egyelőre vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban, dehát ez így volt az Achtung Baby-nél is, oszt végül mégis nagy kedvenc lett belőle.

 
(Azért remélem a többi dalnál belehúznak.)
Egyébként publikus a teljes tracklista is. Az alábbi dalok alkotják a U2 új albumát:

1. No Line On The Horizon
2. Magnificent
3. Moment of Surrender
4. Unknown Caller
5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
6. Get On Your Boots
7. Stand Up Comedy
8. Fez – Being Born
9. White As Snow
10. Breathe
11. Cedars Of Lebanon
 
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum