RockStation

VIDEJÓ EXTRA! Kemény, mint a vídia – August Burns Red & Arsonists Get All The Girls

2009. augusztus 02. - sunthatneversets

Nemrég jelent meg a pennsylvaniai August Burns Red harmadik nagylemeze, mely a Constellations címre hallgat. Máris itt az első klip, amit a Meddler című  dalra forgatott az ötös. Ráadásul a fiúk szekere is igencsak jól megy, mert az album a Billboard 200-on a huszonnegyedik helyen landolt több, mint húszezer eladott példánnyal.

Egy biztos kemények, mint a vídia.
 

A – most figyelem – progresszív-experimentális-death metálban utazó  Arsonists Get All The Girls első klipje is elkészült, mely a júliusban megjelent Portals című lemezt hivatott népszerűsíteni. A klip a The 42nd Ego című opuszra készült és tömegpusztító fegyvernek sem utolsó.

Tovább

A ZZ Top Budapesten

A két nagy szakállú  és az egyetlen valóban Szakáll ősszel Európába érkezik és ha már felénk járnak minket sem hagynak ki. Október 15.-én a ZZ Top a Papp László Budapest Sportarénában játszik, sokak örömére.

 

 


ZZ Top
2009. október 15.
Papp László Budapest Sportaréna
Jegyek:
Ülő: 7.500.-, 9.900.-, 12.500.-, 15.000.-, 19.000.-
Álló: 9.900.-

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 6. rész : The Offspring

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A kaliforniai punk legsikeresebb zenekarával állunk szemben az kétségtelen. Eladtak majd ötvenmillió lemezt, gondjuk nem lesz sohasem, hiszen a világsztár kategóriájába tartoznak. 

Nem az a tagcserélős típusú banda az biztos, hiszen a banda háromnegyede ma is ugyanaz, mint megalakulásukkor, a 80-as évek közepén. Bryan Keith "Dexter" Holland – ének, gitár, Kevin „Noodles” Wasserman – gitár, vokál, Greg K - basszusgitár alkotja a magot, melyben a „klasszikus” korszakban Ron Welty dobolt (később Atom Willard, majd Josh Freese követte). Az 1994-es Smash album Self Esteem című dalával robbantak be a köztudatba, ami ugyan egy kicsit Nirvana, de odaát ezt is bekajálták, így a milliós eladások borítékolhatóak voltak és egyből a mainstreamben is találták magukat. Aztán később a metálos megközelítés egy kicsit átment hip-hop-ba meg popos-latinosba is, de azért még nem kezdett el vészesen nyáladzani a performance.  

Öt év szünet után tavaly új lemezzel jelentkeztek Rise And Fall, Rage And Grace címmel (RockStation kritika: Kali punk : The Offspring - Rise And Fall, Rage And Grace), mely egy korrekt visszatérés volt. 2008-ban a Volt Fesztiválon csíphették el a zenekart a szerencsések, idén a Szigeten lehet őket látni. Koncertjük augusztus 16.-án (vasárnap) 19.45-kor kezdődik a Nagyszínpadon.   

The Offspring - You're Gonna Go Far, Kid > Katt!

Tovább

Tárcsás eke : DevilDriver – Pray For Villains

Dez Fafara az egykori Coal Chamber énekese nem mindig utazott tuskó-metálban. A Coal Chamber a 90-es évek közepén szeretett volna bekerülni az akkor igencsak menő nu-metál fősodrába, de sok babér nem termett a srácoknak. Dez-nek tehát el kellett gondolkodnia a merre továbbon. Nos úgy döntött, hogy primitívebbre veszi a figurát, olyan zenét játszó csapatokból talán kevesebb van.  

Nos így alakult meg 2003-ban a DevilDriver, mely két évente szépen termeli a zsigeri parasztmetál lemezeket. Időközben aztán ebből a stílusból is alakult banda jócskán, de itt egyrészt kisebb a verseny, így könnyebb a felszínen maradás is, másrészt a Dez Fafara – ének, Mike Spreitzer – gitár, Jeff Kendrick – gitár, Jon Miller – bassziusgitár, John Boecklin – dob felállású ötös igencsak jól tolja ezt a fajta muzsikát. Már a 2007-ben kiadott The Last Kind Words is egy kiválóan sikerült lemez volt, mely meg is hozta az igazi áttörést, de a Pray For Villains a következő lépcsőfok. Ez a zene szánt, mint a tárcsás eke és bár kevésbé tuskó a muzsika, mint mondjuk a Cavalera Conspiracy esetében, mégis valami eszméletlenül ösztönös.

Dez a negyedik lemezre sem tanult meg énekelni, de amellett, hogy ezzel tisztában is van, most próbált pár dallamszerű énekfoszlányt kipréselni a torkán. Az eredmény egy groove-osabb, urambocsá' slágeresebb lemez lett, amelyből a súly egyáltalán nem veszett ki. Erről gondoskodik a hangszeres szekció, de közülük is mindenképpen ki kell emelni John Boecklin dobost, aki fiatal kora ellenére már most a legnagyobbak közé tartozik. A produceri székben az ex-Machine Head tag Logan Mader ült, akinek ez már a sokadik igen kiemelkedő színvonalú munkája.   

Tovább

Baby Bone : új lemez közeleg

Megkezdte negyedik albumának felvételeit az újkígyósi Baby Bone zenekar Szegeden, Vári Gábor producer irányításával. Utoljára 1999-ben jelentkeztek a "Global" c. albumukkal, azóta csak demókon és koncerteken bizonyították, hogy a babacsont törhetetlen és időtálló. A jellegzetesen grunge-ízű, de annál talán metalosabb riffekkel nyomuló veteránok 1996 óta fix felállásban nyomják magyar nyelvű dalaikat. A Metal Hammer Magazin (Hammerworld) egy dalukat 1995-ben beválasztotta az év válogatásalbumára, ahol a "70-es évek találkozása a 90-es évekkel" jelzővel illették a zenekart. 1996 óta Zubán Zoltán gitárossal kissé másképp nyomják a metálba oltott, modern rockos, különös ízű zenéjüket. A 2004-es demo óta, pár év dalszerzői válság után tíz dalt írtak a "Supernova" munkacímű albumra, amely előreláthatólag október környékén kerül kiadásra.  

"Az új dalokra a változatosság jellemző. Ne várjon senki Dream Theater-féle progresszivitást, vagy Manson-féle extremitást, tisztán és egyszerűen tálalt, néhol elvont szövegű dalokról van szó, amelyek, ha úgy vesszük még slágeresek is, de semmiképp sem a mainstream szcénából valók. Jött az ihlet, összeszokott, egymást jól ismerő hangszereseknél innen már nincs gond, volt még bennünk több tucatnyi ötlet, csak mindig félretettük...aztán végleges formát később mindig a dalszövegekkel ölt, és kész a nóta...

Fő jellemünk a "zenei őszinteség", nagy ívű dallamokkal és persze tökösen. A szövegekben meg az önmagát mardosó lélek, a torzuló  és hamis illúziókkal apelláló világ lelkiismerete jelenik meg, a gyengeség és az erő csap össze, sok-sok reményt kínálva a túlélésre. Olyan tudathasadás ez, mintha Zakk Wylde  sírva könyörögne a csaja vállán, hogy megihasson egy sört.

A sok együtt töltött év megedzette a zenekart, nincsenek illúzióink, csak kőkemény új nóták, a világ fonákjára telepedett üzletembereknek, politikusoknak és hétpróbás gazembereknek üzenő, pozitív energiákat is adagoló, pokolból és égből gyúrt képekkel teli szövegek. " - nyilatkozta Rákóczi Antal énekes

 
Babybone hivatalos weboldal
Babybone MySpace oldal

 

Metal Ladies Night a Yukban

Szeptember harmadik hétvégéje a csajos énekes bandáké lesz Budapesten, a Kék és a Vörös Yuk teljes területén! Több mint 10 csapat lép majd fel ezen az estén, közöttük két nemzetközi név is szerepel: Edenbridge és Serenity. Emellett számos hazai női énekes rock/metal banda is jelen lesz, így a program igen változatosnak mondható, hiszen a lightos pop-rocktól a legdurvább női hörgésig-üvöltésig igen széles skálán mozog majd a fellépő énekesnők orgánuma.


A szimfonikus power metalos, de dalaikban gót metal elemeket is felvonultató osztrák Edenbridge lesz az este fő fellépője. Az alapító tagok olyan bandákból érkeztek, mint az Expedition Delta, vagy a Thirdmoon. A dalaiban nagyrészt a szerelem és a fantázia különös, atmoszférikus világában kalandozó csapat Sabiene Edelsbacher vezetésével a nyolcadik nagylemezét adta ki tavaly tavasszal, My Earth Dream címmel, melyen többek között nagyzenekari kísérettel is színesítették zenéjüket (Chech Film Orchestra). Nos, ha nagyzenekart nem is, de a csapat fellépését mindenképpen megnézhetjük majd ősszel a Kék Yukban.

Az este másik főbandája a szintén osztrák és szintén a Napalm Records gondozásában megjelenő power metalos Serenity lesz, kiknek zenéjében progresszív elemekkel színesített témák is megtalálhatóak. Bár legutóbbi lemezükön (Fallen Sanctuary) hallható női vokál, ők azt este kakukktojása, hiszen náluk nem női frontemberrel van dolgunk. Mindettől függetlenül szeptembertől együtt turnéznak majd az Edenbridge-dzsel Európa-szerte.

 

Az est magyar fellépői + néhány kedvcsináló videó! Katt.

Tovább

Angertea hírek

Az Angertea-ból Gergely Mihály jelentkezett a következő hírekkel:


„Van pár jó, és egy rossz hírünk. Kezdjük a rosszal:

Sajnos Ottó dobosunk szombaton elszenvedett egy közúti balesetet, aminek következtében eltört a jobb bokája. Emiatt sajnos lemondani kényszerültünk az egyetlen nyárra meghirdetett fesztiválfellépésünket, a Fekete Zaj Feszten való koncertet.

Akkor jöjjenek a jó  hírek: Az első az, hogy múlt héten leforgattuk az új videóklipünket az Endless Fields nótához. Nem áruljuk el a tartalmát, csak annyit, hogy mindenki tutira meg lesz lepődve rajta. A klip előreláthatólag szeptember elején startol a Lángoló Gitárok oldalán, ahol exkluzív klippremier lesz.

Másik, hogy alakul az őszi koncertnaptárunk. Ezúttal nem fogjuk szénné játszani magunkat (mint ahogy azt tettük tavasszal), de azért körvonalazódik kettő pesti és egy szegedi buli.

A jövő év nagy dobása részünkről egy DVD kiadása lesz, ami sok érdekességet, és pár újdonságot is fog tartalmazni. Ez még csak terv, lehet csúszás, de igyekszünk kihozni 2010-ben valamikor.”

 

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 5. rész : Danko Jones

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 


Aki képes felvenni a Danko Jones művésznevet és ráadásul még az együttesét is ezután nevezi el az egyéb gazságokra is képes. A kanadai banda már-már hazajár a Szigetre, hiszen tavaly a Wan2 színpad vendégei voltak. Én kimondottan szeretem az általuk játszott minimál, pár akkordra épülő blues, hardrock és picit stonerrel átitatott rock n' roll zenét.


A zenekar 1996-ban alakult Torontóban, de első igazi lemezét 2002-ben jelentette meg Born A Lion címmel, melyet 2003-ban követett a We Sweat Blood, majd 2006-ban a Sleep Is The Enemy. Ezzel már viszonylag nagy hírnevet szerzett magának a csapat a tengerentúlon és a skandináv országokban is.


A Grammy-díjas producerrel Nick Raskulinecz-cel készült 2008-as Never Too Loud (RockStation kritika: Danko Jones - Never Too Loud) kritikája magazinunk első írásai között szerepelt. A 2008 februárjában megjelent negyedik stúdióalbum lett a Danko Jones énekes-gitáros, John Calabrese basszusgitáros és Dan Cornelius dobos felállásban játszó zenekar eddigi legzajosabb sikere, olyan slágerlistás hard rock himnuszokkal, mint a Code Of The Road, a Forest For The Trees, a Take Me Home vagy a King Of Magazines. Ezzel az albummal a banda a legnagyobb európai fesztiválok (Rock Am Ring, Wacken Open Air, Rock Werchter) állandó fellépője lett és  meghódította az eddig sikertelenül ostromolt amerikai piacot is, hogy ott is az európaihoz hasonló népszerűségre tegyen szert. 
 

Kattintás után:  King Of Magazines videó!

Tovább

Megadeth – Borító és dallista

Mint már korábban írtuk a Megadeth soron következő nagylemeze Endgame címmel jelenik meg szeptember 15.-én. A napokban publikus lett a lemez borítója és az a tizenegy dal, amely helyet kapott rajta

A korongra az alábbi dalok kerültek:

01. Dialectic Chaos
02. This Day We Fight!
03. 44 Minutes
04. 1,320'
05. Bite The Hand That Feeds
06. Bodies Left Behind
07. Endgame
08. The Hardest Part Of Letting Go... Sealed With A Kiss
09. Headcrusher
10. How The Story Ends
11. The Right To Go Insane

 

Paradise Lost – Újabb dal a myspace-en és borító

A napokban adtunk hírt róla, hogy a Paradise Lost MySpace oldalára felkerült egy új dal, az As_Horizons_End a készülő albumról. Még idő sem volt megemészteni az új dalt máris itt a következő, amely nem más, mint a lemez címét is adó Faith Divides Us Death Unites Us. A dalt szintén a MySpace-en lehet meghallgatni, sőt ezen túlmenően most már nyilvános a lemez borítója is, sőt a tracklista is elérhető.      
 

 

01. As Horizons End
02. I Remain
03. First Light
04. Frailty
05. Faith Divides Us - Death Unites Us
06. The Rise Of Denial
07. Living With Scars
08. Last Regret
09. Universal Dream
10. In Truth 

 

Halál-metál betyár módra : Virrasztók – Az emlékezés órája

Manapság már ritkán kapja fel a fejét az ember egy zene hallatán. Trendek jönnek, trendek mennek. Volt grunge, nu- majd modern metal hullám, jött a metalcore. Mind jön, majd megy kitermelve egy-két később is felszínen maradó bandát. Aztán vannak olyan unikumnak számító bandák, akik olyan stílusokban utaznak amik igazából nincsenek is. Az ember ezekre általában elég bután bír nézni kifelé a fejéből, de néhány ezek közül is igazi gyöngyszem és sokadik hallgatásra azt mondom a Virrasztók ebbe a kategóriába fog tartozni.

A mikor először megláttam a borítót – még a zene meghallgatása nélkül – azt hittem a Virrasztók is félőrültek gyülekezete. Merthogy is a tagok a következők: Scrofa, a halottidéző – ének, tekerő; Tomusin a halottkísérő – gitár; Szkrobek a halottlátó – basszusgitár, programok. Elnézve a black metál együtteseket megszégyenítő arcfestést el nem bírtam gondolni, hogy mi fog ebből kikerekedni, ráadásul pszihedelikus folk metálként volt felcímkézve az egész. Nos a pszihedelikus szerintem baromság, ellenben kapunk egy kísérletet az autentikus magyar népzene, és a 21. századi urbánus folk és a metal ötvözésére. A zene keményebb részéről nekem a Die Krupps és a szintén német Rammstein ugrott be, ezekre jönnek a női énekkel előadott népdalok és a Scrofa által népi nyelven érkező, kitalált népdalok.

Tovább

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 4. rész : Placebo

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 


A Placebo-t Brian Molko énekes-gitáros és Stefan Olsdal basszer alapította 1994-ben. Steve Hewitt dobost Londonban ismerték meg, aki éppen egy Breed nevű banda tagja volt.


A zenekar első  albumát Dublinban vették fel, 1996 tavaszán. Az albumon lévő  10 szám nagy része a szexről szólt, a Bruise Pristine, a Come Home, és a Hang On To Your IQ felújított változataival. Az album aranylemez lett.


1998 elején jött a második album felvétele a Real World Studiosban, Steve Osborne segítségével (aki mellesleg producerként közreműködött a U2 karrierjének egyengetésében is). Augusztusában kiadták a Pure Morningot, az első maxit a második  albumról, ami negyedik helyezést ért el a brit listákon. A szekér beindult tehát és hogy ne álljon meg arról a két év múlva kiadott a Black Market Music gondoskodott. 


A következő albumra már három évet kellet várni. A 2003-ban kiadott Sleeping With Ghosts már egy sokkal elektronikusabb lemez lett. A The Bitter End című daluk nagy sikerrel futott az MTV-n. A 2006-ban megjelenő Meds tele volt jobbnál jobb dalokkal. A  Because I Want You, a Song To Say Goodbye vagy a Meds egyaránt a listák elejében tanyázott.


2007 októberében Stev Hewitt elhagyta a zenekart. Molko azt nyilatkozta valahol, hogy "Egy bandában lenni, nagyon olyan, mint egy házasságban, és páronként - a mi esetünkben hármasban - az emberek szétmehetnek az évek alatt. 2008 közepén a Placebo új dobosa Steve Forrest lett, az idén júniusban megjelent Battle For The Sun-on (RockStation kritika: Alter attitűd : Placebo - Battle For The Sun) már az ő játéka hallható.


A banda a Szigeten augusztus 15.-én (szombaton) a Nagyszínpadon lép fel 21.30-kor.

Placebo - Sziget jegy >>

 

A cikk további részében: Placebo : Meds video

Tovább

Halmozz témát! : Betterfly – Betterlife

Ismét egy első  lemezes banda a célkeresztben. A budapesti fiatalokból álló  csapat Betterlife című albuma – a Betterfly MySpace oldala szerint – augusztus 1-jén lát napvilágot. Más források szerint már megjelent a lemez, de igazából mindegy is, mert a nálam lévő promó alapján szép sikerek várhatnak a bandára, ha …......    
 
A Betterfly is visszatekint már pár éves múltra. Több tagcsere és koncert után (Emergenza Fesztivál, Azfeszt, Zöld Pardon), most itt az első nagylemez tizenkét korrekt dallal, valamint a Betterlife című nóta rádiós változatával. A zenekar igazi koncertbandának vallja magát – Muse Tribute zenekarként is funkcionálnak -, de a stúdiófelvétel után sem kell magát szégyellnie a csapatnak, bár a dobhangzástól nem vágtam hanyatt magam. A Kiss Balázs (Csiga) – gitár, Nánai János – billentyűk, Farkas Balázs – ének, Sipos Ábris – basszus, Szőts Péter - dob felállású csapat szemtelenül fiatal koruk ellenére nem gyenge muzsikusokból áll, még az egygitáros felállás sem hátrány, van súly a zenében.

lemez egyébként ingyen letölthető (részletek a cikk további részében). Klikk!

Tovább

Anthrax : keverés

Mivel az Anthrax egyik kedvenc zenekarom, örülnék, ha most azt írhatnám, hogy folyik Dave Fortman - ex-Ugly Kid Joe – producerrel a várhatóan ősszel megjelenő Worship Music címre keresztelt lemez keverése, de egyrészt az album keverése már kész, másrészt keverni sajnos más formában is lehet.

A John Bush énekes kiválásával, hosszú ideig énekes nélkül maradt csapat nagy nehezen tavaly ráakadt Dan Nelson-ra, aki ráadásul hasonló hangi adottságokkal is rendelkezett, mint elődje. Úgy tűnt megvan a tökéletes dalnok a posztra, egészen múlt hét végéig. Akkor ugyanis a korábbi énekes John Bush szerepelt egy angliai bulin, melyre azért volt szükség, mert Nelson betegsége miatt nem tudta vállalni a fellépést.

Nos később kiderült, ebből egy szó sem igaz. A csapat kommunikálta így a történteket és Dan Nelson egyáltalán nem volt beteg, sőt várta a további fellépéseket, igaz bennfentesek szerint volt feszültség közte és a csapat között. Minden esetre a banda később honlapján hivatalosan is megerősítette, hogy Dan Nelson már nem a banda énekese és a későbbiekben meghallgatások várhatók a megüresedett poszt betöltésére.

Így persze erősen kérdésessé válik az új lemez őszi megjelenése, hiszen kötve hihető, hogy kijön egy lemez, amin egy olyan csóka énekel, aki már nem is a banda tagja. Na erre varrjon gombot aki tud.     
 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum