RockStation

FEZEN – Therapy? helyett Paradise Lost

2009. augusztus 09. - sunthatneversets

Csakúgy, mint a székely viccben, mikor az asszonyt agyonüti a villám: "...így se rossz!..." Nos nyilván azok a Therapy? rajongók akik készültek a koncertre nem ezen a véleményen vannak, de a zenekar egy meg nem nevezett tagjának szemműtétje miatt a banda több koncertet – köztük a székesfehérvári FEZEN-t – is lemondta.

A szeptember 12.-ei buli azért nem marad headliner nélkül, mert az angol Paradise Lost ugrik be helyettük, akiknek ráadásul akkortájt érkezik új lemezük, tehát egyfajta lemezbemutató is kisülhet a koncertből. 

  

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 11. rész : Turbonegro

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

„A turbónéger egy állig felfegyverzett nagydarab fekete csávó egy gyors kocsiban, aki bosszúra szomjazik. Mi pedig az ő prófétái vagyunk.” mutatja be a skandináv rakendroll punk '88 karácsonyán Oslóban megalakult alapzenekarát Thomas Seltzer agytröszt/basszeros (Happy-Tom). Ezek után nem meglepő, hogy a Turbonegro története alig egy évtized múltán egy elmegyógyintézet várójában ér majd véget. A meglepő az, hogy túlélték.

 
A kezdetben a Butthole Surfers és a Mudhoney stílusát követő Turboneger (TRBNGR) előbb különböző skandináv foglalt házak közönségét riogatta, majd '90-ben átruccantak Amerikába turnézni. Alig néhány órával a megérkezésük után a gitáros Rune utcai verekedésbe keveredik Minneapolisban a szállás előtt, amiből persze vesztesen kerül ki és a kórházban köt ki, de a turné a továbbiakban is „jól” alakul: Sacramento-ban például a zenekar roadja meggyilkolja a fellépést követő buli egyik résztvevőjét. Hazaérkezésük után feloszlanak.

Tovább

Steven Tyler balesete

Az éppen turnén lévő  Aerosmith dél-dakotai koncertjén Steven Tyler a banda énekese, addig piruettezett a színpad kifutóján, míg szépen dobott egy hátas a színpad melletti árokba. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, de állapotáról lánya csak egy szűkszavú közleményben reagált: "Nemrég kaptam híreket, apám jól van, köszönjük a jókívánságokat és az imákat."

Mostanában gyakorivá  váltak az ilyen esetek, hiszen korábban a Poison énekesére Bret Michaels-re esett rá egy díszletelem a Tony Awards-on. Vagy egyszerűen csak nem szabad megöregedni.    

 

VIDEJÓ! Atomtámadás után – Divine Heresy: Facebreaker

Nos Dino Casarez a Fear Factory újjáélesztési kísérletei előtt sem töltötte tétlenül az időt. A dagi gitáros Divine Heresy nevű bandájával hozott össze lemezt. A banda azon kívül, hogy egy fokkal keményebb, mint a Fear Factory volt, sokban nem tér el a kultikus bandától. Az atomtámadás utáni tájra hasonlító városkép előtt pózoló zenekartól többre nem igen telik, mint őrült reszelésre, üvöltős-hörgős verzére és elég erőltetett dallamos refrénre. A videó valamit dob a dolgokon, de sajnos nem túl sokat. 

 

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 10. rész : Deathstars

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A stockholmi Deathstars valójában az 1993-ban alapított heavy metal együttes, a Swordmaster-nek a romjain jött létre, társulva a korábbi Dissection dobosával, Ole Ohmannal (Bone W Machine) és a gitáros Emil Nodtveidttel (Nightmare Industries).
 
A Deathstars frontembere, Andreas Bergh (Whiplasher Bernadotte) szervezte be a gitárost, miután látta Erik” Halvorsent (Beast X Electric) gitározni. A banda mindkettőjükön megtartotta a radikális imázsát és zenei irányzatba helyezte a Syntetic Genaration albumért. Az albumot először Svédországban adták ki 2002 márciusában a LED Recordings-nál, de a német Nuclear Blast kiadó által is felfedezett album megjelent Európában is a következő évben.
 
Sajnos a második album felvételének kezdete 2004 júliusától eltolódott; így akkor kezdtek neki, amint hazatértek Svédországba a lipcsei „Wawe Gotik Treffen” (Németország) fesztiválon való fellépés után, ahol elloptak tőlük 15,000 dollárt érő felszerelést a turné buszukból. 

Tovább

Five Finger Death Punch – új lemez szeptemberben

A magyar származású  Bátori Zoltán vezette Five Finger Death Punch The Way Of The Fist című (RockStation kritikaSláger zúzda: Five Finger Death Punch - The Way Of The Fist) lemeze után új albummal jelentkezik szeptemberben War Is The Answer címmel és a bal oldalt látható borítóval.

A Five Finger Death Punch MySpace oldalán a Hard To See és  Burn It Down című dalokba már bele is lehet hallgatni. 

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 9. rész : Satyricon

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A Satyricon elsősorban Satyrhoz és Frosthoz kötődik, ők az abszolút állandó tagjai a black-metal zenekarnak, ugyan Frost később csatlakozott. A zene elsősorban Satyr munkájának köszönhető, ugyanis ő a banda zenei agya, emellett vokálizál, gitározik, billentyűzik, tehát gyakorlatilag a hangszerek üzemeltetésének túlnyomó része az ő nevéhez fűződik, igaz session zenészekkel is szoktak dolgozni. A másik alappillére a bandának Frost, aki viszonylag leegyszerűsítve a dolgokat, az egyik leggyorsabb, továbbá leginkább technikás metal dobos, ennél sokkal többet nem szükséges róla elmondani, azt viszont érdemes megemlíteni, hogy az 1349 nevű pokoli hordának is tagja, továbbá megfordult a Keep Of Kalessin nevű formációban is. 

A nem színtiszta black metal zenéjükkel viszont nem tudtak megfelelni a kiadók igényeinek, éppen ezért Satyr megalapította a Moonfogot, mely manapság is rendkívül nagy jelentőséggel bír, itt adták ki első lemezüket, a Dark Medieval Timest (1993). Egy évre rá készült el a The Shadowthrone, melyben még inkább letisztult a Satyricon-ra jellemző középkori szövegvilág, a páratlan epikus hangulat és az akusztikus betétek gyönyörű alkalmazásának módszere. Ezek után következett a zenekar legjobb albuma a Nemesis Divina, melyen szerepel a Satyricon leggrandiózusabb slágere, az alapok alapja, a fagyos észak legmagasabb hegyének legkiemelkedőbb csúcsa, a pokol kapujának kulcsa, a zseniális Mother North.

Az 1999-es Rebel Extravaganza című albummal tovább fokozták az agresszivitást, ezzel is nagy sikereket arattak, újfent kiváló album született. Következő albumuk – mely a nagykiadó Virgin-nél jött ki) nemes egyszerűséggel a Volcano nevet kapta, de megosztotta az addigi rajongóikat, ugyanis visszavettek a rájuk jellemző kegyetlenkedésből.

2006-ban szintén új lemezzel jelentkeztek Now, Diabolical címmel, mely Satyr elmondása szerint a legsötétebb anyaguk, habár sok szempontból már nem kifejezetten black metalnak nevezhető. Eközben a Roadrunner Recordshoz igazoltak, mely által az amerikai terjesztés útjai is megnyíltak előttük. The Age Of Nero című 2008-as albumukkal elkezdtek egy másik irányba terelődni, de népszerűségük ma is töretlen.

A csapat a Sziget Fesztiválon augusztus 13.-án (csütörtökön) 23.00 órai kezdettel kép fel az MTV Headbangers Ball – Rock Színpadon.

/A biográfiáért köszönet a www.zajlik.hu-nak./

A továbbiakban:  The Pentagram Burns videjó >> Katt!

Tovább

II. D-Days Tehetségkutató


2009. augusztus 7-8.

Csolnok, Rendezvénypark

Mivel rengeteg olyan zenekar van, akik ügyesek, de nincsen lehetőségük megmérettetésre, bemutatkozásra, ezért úgy gondoltuk, hogy megszervezzük a DDays Zenei Tehetségkutatót a WMD-Days keretein belül.

A tavaly volt először DDays tehetségkutató, amit szeretnénk idén újra megrendezni. Az eseményre augusztus 7-8.-én, péntek és szombat délután 15 órától kerül sor Csolnokon (Esztergomtól 10 km-re), a Rendezvényparkban.

Minden zenekarnak két  saját (nem egyet, nem hármat, nem másét) számot kell előadnia. A maximális játékidő 15 perc lehet.

A zsűri tagjai: Szabó  Rajmond (Nasmith - ének), Veres Gábor (Watch My Dying - ének), Melegh Gábor (Slytract - ének/gitár), Delcsik Balázska (Cadaveres - basszusgitár), Hajas (heavymetal.hu).

A zenekarok értékelése 2 elemből tevődik össze: 50% közönségszavazat; 50% zsűri szavazat.

A koncerteket felvesszük sávonként és a buli után pár nappal postázzuk. Ha jól játszatok, akkor az alapanyagból még egy demót is lehet készíteni, de mindenképpen tanulságos egy élő felvétel.

A díjakat a székesfehérvári ROCK PORT Hangszerbolt (Távírda u. 13. Tel.: 22/503-861), a Rebel/Hangszerarzenál  és a Cyanide Sound Studio ajánlották fel, amelyek vásárlási utalványok, egyszeri endorseri kedvezmény és demókeverés. Az egyik fődíj egy esztergomi koncert lesz a Watch My Dying társaságában.

A fellépő zenekaroknak saját maguknak kell biztosítani gitárfejeket, pergődobot, lábgépet, állványokat, cintányérokat,

dobszéket és természetesen a hangszereket. A szervezőség biztosítja a gitárládákat és az alap dobfelszerelést.

Információ: Watch My Dying D-Days

Jelentkezés: nadinho42 [kukac] gmail.com, +36-304-086-242 vagy powerground [kukac ] gmail.com, +36-209-625-429

 

Powerground menedzsment : hírhegyek (K3, Sick-Room, Watch My Dying)

K3

Megjelent az instrumentális zenét játszó K3 trió Garden Of Death című legújabb nagylemeze. Az új album, valamint az előző Under A Spell CD (vendég: Jordan Rudess Dream Theater) már rendelhető a K3 weboldaláról és bele is hallgathatsz a II című dalba a K3 MySpace oldalán. A Powerground webshopból is meglehet rendelni a cédét, 2200 Ft-ért vagy akciósan bézból sapesszel együtt 3000 Ft-ért. 
 

 


Sick-Room

Sziasztok, ne haragudjatok, hogy eddig nem adtunk jelet magunkról. Készülünk az új lemezre, csináljuk a nótákat, előre nem akarom beharangozni, csak annyit, hogy nem fogtok csalódni, hej!

A lemezt a Hunnia Records-al fogjuk rögzíteni és szintén az ő közreműködésükkel az EMI fogja terjeszteni nemzetközi szinten. Persze majd klip is lesz meg minden, de erről majd később.

Augusztusban sok helyen találkozhattok velünk. Többek között  augusztus 7.-én Szigetváron majd 19.-én Kaposváron, a Városligetben.

Augusztus végén, 28.-án a Pogo Center-ben megüljük a 8. szülinapunkat a Sustain és az Evening of Life zenekarok társaságában. Természetesen mindenkit betegesen várunk egy atomberúgásra! 

Nézzétek meg a Sick-Room MySpace oldalunkat


Sick-Room koncertek:

2009. augusztus 7. - Szigetvár
2009. augusztus 19. - Kaposvár, Városliget
2009. augusztus 28. - Kaposvár, Pogó


Watch My Dying

42. WMD-Days

Egyetlen rendes Watch My Dying rajongó se csináljon magának programot augusztus 7-8.-ra, ugyanis WMD-Days-re fog jönni. A 3 megrendezett és 38 kihagyott D-Days után itt a 42. Teljesen irreális gondolat, hogy ezt a fesztivált megrendezzük 41-szer, és utána nagy ünneplés közepette a 42-et. Ha így nézed, teljesen logikus döntés, hogy már most megrendezzük a 42-et, és nem piszmogunk azzal a tök fölösleges maradék harminccal.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy akkor hányadik lesz a következő 4., 5. esetleg 43.? Nos ez egy másik történet, mert az idei így szól:

Egy csomó koncert, WMD hagymásbab mint mindig a bérleteseknek, tehetségkutató, mert tavaly jól sikerült. Megjegyzem, lehet még jelentkezni, és meg is éri, mert pl nem egy tavalyi versenyzőt idén fellépőként üdvözölhettek a D-days-en...meg amúgy is, jó buli, meg jók a nyeremények (Rock-Port vásárlási utalvány, Hangszerarzenál/Rebel Hangszer egyszeri endorseri engedmény, Cyanide  Sound Studio az első három helyezett sávjait demónak megkeveri).


Tovább

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 8. rész : Backyard Babies

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A Backyard Babies még 1987-ben alakult Nässjö-ben, durva becsléssel a bakancsos punkos lendület és a csilli-villi glamster életérzés törvénytelen kölkeként. Az első években rockzenéjük hatalmas lendülettel tört be a svéd köztudatba.  Az MTV is felkarolta őket, de a nyögvenyelősen megszületett első album nem hozta meg a várt sikereket. Lassan értek be, de azután nagyot szakítottak. A saját maguk által kiadott EP meggyőzte a svéd Megarock Records-ot 1993-ban, hogy érdemesek a szerződtetésre. Rá egy évre jött a debütáló Diesel & Power album, amit egy meglepetésszerű szünet követett. Dregen egy új, jammelés során létrejött bandába igazolt: ez volt a Hellacopters, akikkel 2 albumot is megjelentettek, mielőtt 1997-ben visszatért volna a Babies.

Tovább

Cementmixer és riffhengermű : VL45 - Into The Dice

Én személy szerint a VL45 bemutatkozó demóanyagai után már nagyon vártam a debüt nagylemezt arra számítva, hogy a szívemhez oly közel álló mélyrehúzott, doomos riffekből egy betonkemény anyagot fog gyúrni a csapat. Nos, végre itt a várva várt nagylemez és azt kell mondjam, hogy várakozásaim többnyire kielégítést nyertek, és bár az Into The Dice nem az év lemeze, egy nagyon korrekt, böcsületes munka, amely jobb pillanataiban fölényes könnyedséggel  hasogatja le az ember arcát és bontja rá a házat. Jó cuccon tessék hallgatni és a nyakficamra vigyázni közben!

Annak, aki ismeri a korábbi demók tartalmát, néhány dal ismerős kell legyen (Cementmixer, Shoot-Shoot Song, A Better View). Szerencsére a lemez zömét új felvételek teszik ki, melyek kellő változatossággal bírnak ahhoz, hogy ne unatkozzon az ember. A súlyos pörölyként szaggató riffek kedvelői biztosan nem fognak, hiszen Sabbathi ős-doom-riffekre épül itt minden továbbra is, ugyanakkor  rengeteg jól működő ötlet van az új dalokban. Szabó Dávid angol szövegei nagyon jók, a hangzás kellően monumentális a stílus kívánalmai szerint - érződik minden egyes hangon a belefektetett munka. A VL45 nem siet el semmit, de jól teszik. Az eddig jobbára csak koncerteken és klubfellépéseken megjelenő csapat az élő performanszok mellett kellő időt hagyott rá, hogy ez a teljes albumnyi anyag összeérjen és nagyon jól tették, hogy nem kapkodták el.

Tovább

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 7. rész : Faith No More

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

Az idei Sziget számomra legnagyobb durranása kétségtelenül a Faith No More visszatérése lesz. Igaz a visszatérés az előzetes bejelentések szerint csak a nyári fesztiválszezonra korlátozódik, a fanatikusok titokban ennél többen is reménykednek.

A banda a nyolcvanas évek elején, San Francisco-ban alakult és újdonságot hozott a zenei életbe azáltal, hogy stílusuk a heavy metal, a rap és a funky ötvözetéől alakult ki. Nagyon hamar népes rajongótáborra tettek szert, bár első albumuk a We Care A Lot csak 1985-ben jelent meg. Ezen a korongon még Chuck Mosley énekelt és főleg Jim Martin heavy stílusú gitárriffjei domináltak. A következő nagylemez, az 1987-es Introduce Yourself, már egy sokkal összetettebb korong, ahol a metál és a rap elemei végre nem kínkeservesen maradnak csak meg egymás szomszédságában. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum