RockStation

W.A.S.P. - Babylon októberben

2009. augusztus 16. - sunthatneversets

Gyerekkorom egyik kedvenc zenekara, a metszett torkú Blackie Lawless W.A.S.P.  névre keresztelt bandája még mindig él. Sőt a csapat legújabb lemeze, a Babylon október 12-én fog megjelenni, melyről a promóciós anyagok azt állítják, hogy ez egy olyan metal mestermű lesz, melyből a régi és új rajongók egyaránt többet akarnak majd. A csapat idén ősszel és télen egy Európa-turnén népszerűsíti a lemezt. A lemezre a következő dalok kerültek:

 


Crazy
Live To Die Another Day
Babylon's Burning
Burn
Into The Fire
Thunder Red
Seas Of Fire
Godless Run
Promised Land

UPDATE 2009.10.20.: Rock STATION kritika: Smirgli hang és fekete paróka : W.A.S.P. - Babylon

 

Hardcore est a Dürer kertben : Death Before Dishonor

Egy év elteltével ismét hazánkba látogat a bostoni hardcore egyik éllovasa, a Death Before Dishonor. A csapat 2000-es alakulása óta sikert sikerre halmoz a keménymag berkein belül, és azon kívül is. Karrierjük a kezdetek óta fölfelé ívelő tendenciát mutat, mely köszönhető többek között kiemelkedően energikus élő produkcióiknak, valamint garantáltan nívós minőségű lemezeiknek. A világ vezető hardcore kiadója - a Bridge 9 - 2005-ben figyelt fel rájuk, mely a továbbiakban virágzó együttműködést eredményezett; támogatásuk és a banda melletti elkötelezettségük a mai napig szüntelen. A turné aktualitását a július 28.-án, Better Was To Die címmel megjelent új korong adja, melyből valószínűleg ízelítővel is készülnek a srácok - a már megszokott klasszikusok mellett. Az est felvezetésének megtisztelő szerepét a műfaj egy maroknyi hazai képviselője vállalta, akik nem mások, mint a Zero Tolerance, a Don’t Say A Word, a Suicide Pride és a Have No Choice. A jeles eseményre a Dürer Kert kistermében kerül sor, amely remek garanciát biztosít egy valóban közvetlen, színpadra mászós, együtténeklős, feledhetetlen hangulattal bíró bulihoz. További információkért látogassatok el a Rock And Bass Family lelkes csapatának weboldalára.

A Rock And Bass Family bemutatja:

2009.08.24. Dürer Kert, Kisterem

DEATH BEFORE DISHONOR (USA)
Zero Tolerance | Don’t Say A Word | Suicide Pride | Have No Choice

Start: 20:00
Belépő: 2900 HUF


Death Before Dishonor MySpace oldal
Zero Tolerance MySpace oldal
Don't Say A Word MySpace oldal

 

bugZ, Cross Borns, Időgép, Stardrive – megjelentek

A Hammer Music gondozásában augusztusban is kiváló lemezek jelentek meg:

bugZ

A modern rock/punk brigád, a 2002-ben alakult bugZ Nem várt lebegés című nagylemeze felöleli az együttes korábbi és újabb dalait is. Stílus tekintetében a sokszínűség jellemzi, nehéz két hasonló dalt találni rajta a 15-ből. A zenekar célja mindig is az volt, hogy értéket teremtsen, így a bugZ amellett, hogy vidám rockzenét játszik, gondolatvilágával igyekszik a pszichedelikus mélységeket is érinteni.

1. Orient, 2. Éljenek a nők!, 3. Apu, 4. Valótlan álom, 5. Indulok a fénybe, 6. Egy kis élet 7. Kislány koromban 8. Hipersztár, 9.A másik oldalon, 10. Depressziós vagyok, 11. Kvintkirály, 12. Nyugalomra vágyom, 13. Máshol sem jobb, 14. Nem várt lebegés, 15. Te vagy az 

bugZ hivatalos weboldal
bugZ MySpace oldal
 

Cross Borns

A Fiú  és a Sárkány a tatabányai székhelyű fantasy metalban verhetetlen, Cross Borns zenekar kilencedik albuma. Tizenkét epikus, szárnyaló, monumentális dal hallható rajta, amely biztosan lángra gyújtja a szívedet és együtt énekled majd a csapattal a koncerteken.

Az albumon megtalálható  a Csontok Királya dal speciális videóklipje, amely a dal által készített monumentális festmény részletes bemutatására, tárlatára épül.


A dalok természetesen most is megszólalnak angolul és magyarul is, ahogyan azt a zenekartól a korábbi években már megszokhattuk. Kétnyelvű lemez, igényes booklettel, a már megszokott színvonalas dalok, egy összeszokott csapat és egyben tapasztalt zenészek tolmácsolásában.

1. Nyitány / Overture
2. A csontok királya / The king of the bones
3. Tündérvölgy/ Vale of elves
4. A déli tűz sárkánya/ The dragon of the southern fire
5. A fiú és a sárkány/ The boy and the dragon
6. A farkas vágya/ The wolf’s longing
7. Manók tánca/ Dance of gnomes
8. Sziklák szíve/ Heart of the stones
9. Fohász/ supplication
10. Szél fia – Felhőjáró/ Son of the wind
11. Az öreg lovag és a tündér balladája/ The legend of the old knight and                   the fairy
12. Nincs vég, csak örökké/ There is no end, just forever

CrossBorns hivatalos weboldal     
      

Időgép

Az Időgép zenekar kecskeméti székhelyű és hamisítatlan dallamos, nagy hangszeres tudást igénylő hard rock zenét játszik. A kezdeti feldolgozások és klubozások után, 2004-ben ezzel a felállással készült, az Újjászületés című album. 2004-ben Tunyogi Péter kísérőzenekaraként, majd 2004 őszétől, 2006 februárjáig Tunyogi Péter éneklésével, mint Tunyogi Band működött a zenekar. A leterheltséghez mérten viszonylag kevés Időgép koncert mellett, jelentős mennyiségű Tunyogi Band koncertet játszott a zenekar itthon és külföldön. 2006. márciusában. Az addig összegyűlt saját dalok feléneklésére szerződtette a zenekar Balogh László énekest.

1. Hagyj már békén
2. Légy enyém egészen
3. Ébren is álmodom
4. Őszinte vagyok
5. Nem támadok rád
6. Vigyázz még ránk
7. Legyen kicsit jobb
8. Lidérc (Intro)
9. Ments meg álmaimtól
10. Ne segítsetek (
11. Bőr a Bőrön
12. Szép volt Fiúk 
 

Időgép hivatalos weboldal


Stardrive

A hazai színtéren igen magas a stoner, ősrock, doom hatású csapatok száma, közéjük tartozik a Stardrive is. Anno a Mood volt az, akik megmutatták itthon, hogy hogyan is kell ezt a zenét játszani, azóta pedig jó pár követőjük akadt.

A Stardrive előző lemeze, a Rust, amely erősen Corrosion Of Conformity ízű anyag volt, még a mai színtéren is megállná a helyét, így már akkor is erős anyagnak volt mondható ez a mostani pedig egy újabb fejlődési lépcsőt mutat. Az első lemez csajozós, lazább világa helyett itt inkább a hétköznapokról és a magyar valóságról esik szó, dalközpontú és nem utolsó sorban feelinges formában.

A Kings And Slaves tehát a második album. Súlyos, déli ízekkel fűszerezett stoner metal azoknak, akik szeretik a Spiritual Beggars, Down, vagy a Monster Magnet lemezeit.

1. WAR OF SOULS
2. BREAKING BONES
3. KINGS AND SLAVES
4. WELCOME TO CUMANIA
5. HIGH HEEL SHOES (3:46)
6. SUNSET ABOVE THE PLAIN
7. IT’S GETTING DARK (
8. PAINFUL OVERDRIVE
9. JUDGEMENT DAY
10. PAX VOBIS
11. BOTTOM LINE 

Stardrive hivatalos weboldal
Stardrive MySpace oldal

VIDEJÓ: Arctic Monkeys : Crying Lightning

Itt a videó az Arctic Monkeys új, Crying Lightning című dalához, amely hivatalosan augusztus 17.-től szerezhető be 7" és 10" -es lemez (vinyl) formátumban. A 10"-es lemezre rákerült még két B oldalas felvétel is. Minkét kiadvány tartalma elérhető lesz MP3 formátumban is, amelynek letöltéséhez a kódot a borítókba rejtették. 

7"
A: Crying Lightning
B: Red Right Hand

10"
A: Crying Lightning
B: Red Right Hand
B: I Haven't Got My Strange

MP3 Digital Download
1. Crying Lightning
2. Red Right Hand
3. I Haven't Got My Strange

Katt a videóhoz.

Tovább

Alice In Chains : Black Gives Way to Blue borító és tracklista

Publikus a szeptember 28.-án megjelenő, új Alice In Chains album borítója és tracklistája. Az album címe Black Gives Way to Blue, a borító és  a tracklista alább látható. Az albumról eddig egy dal került nilvánosság elé (hivatalosan), a Looking In View, ami egy kiváló AIC nóta, úgyhogy bizakodhatunk, hogy jó lesz a lemez. 

All Secrets Known
Check My Brain
Last Of My Kind
Your Decision
A Looking In View
When The Sun Rose Again
Acid Bubble
Lessons Learned
Take Her Out
Private Hell
Black Gives Way To Blue
 

23. Sitkei Rockfesztivál

2009. augusztus 29.-én folytatódik a hagyománysorozat, amely 1986-tól a sitkei kápolna megmentéséért történik. Augusztus utolsó szombatján  újra neves művészek, zenészek műsorát hallhatjuk a Hercseg-hegyen lévő kápolna mellett felállított színpadon.


Az első koncert résztvevői közül újra színpadon köszönthetjük  Balázs Fecót és barátait, a Kormorán és a Lord együttes tagjait. Már biztos, hogy új szereplőként üdvözölhetjük az Ismerős Arcok és a Vas-Tag Hangok zenekarokat. Fellép egy sitkei zenész, Fülöp Dávid által alapított B. A. D. és a körmendi Sunbird.

Az est főműsoraként Demjén Ferenc koncertjét láthatja a nagyérdemű. Pataki Attila és az EDDA immár harmadik alkalommal segít a nemes cél megvalósulásában. 

A kápolnáért megrendezett koncertsorozat több, mint rockfesztiválok története. Ez egy példaértékű program, amely során elsősorban a nézők bizalmából újulhatott meg a sitkei kápolna épületegyüttese. Elmondható, hogy ez a program nem jöhetett volna létre azon törzs-, és alkalmi jegyvásárló barátok nélkül, akik immár két évtizede megtisztelik ezt a gyönyörű helyszínt, ezt a Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület által szervezett fesztivált. 

Sitke, mint helyszín, és a koncertsorozat, mint rendezvény az alkotni akarás, az együvé  tartozás története is egyben. A koncerteket hitelessé az élőzenét játszó zenekarok és az őket meghallgató rajongók teszik.

A 23. Sitkei Rockfesztivál programja:

Tovább

Blind Myself - Hírhegyek

A Blind Myself-től kaptuk a következő híreket:
 

" Ezen a héten pénteken játszunk a Sziget Fesztiválon a Headbangers Ball sátorban. Este 7-től!!! Gyertek!!
 
A SZIN - Szegedi Ifjúsági Napok koncertünk új időpontja augusztus 26. 17.30., Pepsi Színpad. Eredetileg a Nagyszínpadon lettünk volna, de kiderült, hogy egy időpontba szerveztek minket a Superbuttal. Nem akartuk megosztani a közönséget, hiszen sokan mind a két csapatra kíváncsiak, ezért átszerveztük a dolgot, és egyből a nagyszerű Szupersegg után játszunk majd.
 
Augusztus 28.-án lesz a fesztiválzáró/nyárbúcsúztató koncertünk a Dürer Kert Nagytermében, este 10 órától nagykoncertet adunk. Belépő mindössze 500 Ft lesz.
A szabadtéren a Rage Against The Machine Tribute, a Subscribe feldolgi zenekara játszik (külön belépőért, de az is olcsó, csak 500 Ft) este 8.30-tól.
 
Gergő a Headbangers Ball mellett egy másik projektbe is belevág. A
Bandland TV-n most indul a StagePass című műsor, amely a Sziget fesztivál minden napján jelentkezik majd őrültségekkel. További műsorvezetők: Franciska, Senior Hal, Csorba Miki.
 
Egy magyar sikerről szeretnénk még beszámolni. A Hegyalja Fesztiválon a Machine Head ledfalas vetítését, több klipünk (Bp, 7 fok, eső, Wise Men Of The West, Go Get A Life!) rendezője
Lóránt Demeter készítette. Robb Flynnéknek annyira bejött az animáció, hogy elhívták őket több helyre Európába, kifizették még a repjegyeiket is. Többek között a Wacken fesztiválon is Demeterék csinálták a vetítést a Machine Head részére. Gratulálunk Demeternek! "

Visszakanyar : A-ha – Foot Of The Mountain

Minden rockernek van gyenge pontja. Nálam ilyen a norvég A-ha. A fekete bőrszerkó  alól kivillanó rózsaszín férfi tanga talán nagyobb meghökkentést keltene, mint az előbbi kijelentés, de így sem minden rocker hallgat A-ha-t.

Nos nem azt mondom, hogy mindennap felteszem otthon a Take On Me című slágerüket –  tudod, mikor a csaj bemegy a képregénybe -, sőt a korai lemezeik nem is jönnek be annyira. Bár kétségtelenül egy Hounting High And Low, vagy Stay On These Roads, netán egy Crying In The Rain mindig is a zenetörténelem részei lesznek. Persze, ha karrierjük vagy tizenkét évét nem Londonban élik, lehet hogy semmire sem viszik, igaz a kilencvenes évek elején egy hosszabb időre így is befejezték az A-ha történetét.

Tovább

Bodor Máté az angol Aeon Zen-ben

Bodor Mátétól kaptuk az alábbi híreket:

"Nagy örömmel jelenthetem be, hogy csatlakoztam az angol Aeon Zen progresszív metál formációhoz szólógitárosi poszton! Ez nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hiszen a zenekar első lemezén énekel több dalban is az egyik kedvenc énekesem Nils K. Rue is. Az elmúlt hetekben folyamatos egyeztetések után Rich Hinks, az Aeon Zen szülőatyja és a londoni Time Divide Records úgy döntött, hogy én legyek az új gitáros. Szeptember végén költözöm Londonba, hiszen mind ezek mellett a Guitar Institute-ban (I.C.M.P.) fogom folytatni zenei tanulmányaimat, és már el is kezdjük az első próbákat. Tervek között szerepel először tíz angol koncert és egy 2010-es Európa turné ami során valószínűleg Magyarországra is ellátogatunk majd!..."

További információért látogassatok el az Aeon Zen hivatalos weboldalára vagy a Bodor Máté MySpace oldalára!

 

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 12. rész : Life Of Agony

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A Sziget Fesztivál fellépőit bemutató sorozatunk utolsó részére egy igaz kedvencet hagytunk! A metál vonalon a Metallica, a Black Sabbath és a Social Distortion munkássága által inspirált Life Of Agony húsz évvel ezelőtt alakult meg Keith Caputo és a Type O Negative-ot elhagyó dobos, Sal Abruscato vezetésével. 1993-ban jelent meg a hardcore elemekből is építkező keményre gyúrt Life Of Agony bemutatkozó albuma River Runs Red (RockStation alapművek: Life Of Agony - River Runs Red) címmel, a Warner címkéjéhez tartozó Roadrunner Records-nál. Két évvel később, a leginkább Stone Temple Pilots-os jegyeket viselő, lágyabb Ugly sikerének köszönhetően a zenekar már olyan metál szupersztárokat kísért turnéjukon, mint Ozzy Osbourne, a Korn vagy az Anthrax. A Soul Searching Sun című harmadik lemez után Keith Caputo kilépett, hogy szólókarrierbe kezdjen, helyére Whitfield Crane került, aki előtte az Ugly Kid Joe énekese volt. 1999-ben a zenekar feloszlott, de 2003-ban újra összeálltak.

A visszatérő koncert felvételét végül ki is adták River Runs Again címmel. 2005-ben a Broken Valley megjelenésével, valamint a Megadeath-el és a Dream Theaterrel együtt turnézva demonstrálja erejét a banda, amely újból az eredeti felállással koncertezik. A csapat jelenleg ötödik stúdiólemezén dolgozik. 2009 nyarán a megalakulásának huszadik évfordulóját ünneplő Life Of Agony az idei Szigetet is érintő világkörüli turnéval lepi meg rajongóit.

A csapat a Sziget Fesztiválon augusztus 16.-án, a vasárnapi program részeként, de már hétfőn 01.00 órai kezdettel kép fel az MTV Headbangers Ball – Rock Színpadon.  

 

Szakad a vonal... : Watch My Dying - Moebius

Amikor egy lemezről nem én írok először rendszerint körbenézek a neten, hogy a „szakma krémje” mégis miként vélekedik az adott albumról. Nem mintha ez a véleményemet befolyásolná, csak kíváncsi vagyok a kollégák véleményére is. Nos a Watch My Dying harmadik, Moebius című albuma vagy nagy csalódás, vagy a zsenialitás csúcsa a vélemények szerint. Középút nincs és nem is biztos, hogy lehet.  

A zenekar 1999 májusában Esztergom környéki srácokból alakult, akik olyan zenét akartak játszani, amely vegyíti a durva death/thrash metalt technikás elemekkel és látványos színpadi megjelenéssel párosul. Annak idején egy tehetségkutatón láttam őket először és néztem is nagyokat, de aztán a zenekar eltűnt a szemeim elől. Két EP-vel kezdtek: a Rendszerhiba és a Húsmágnes is szép szakmai elismeréseket váltott ki.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum