RockStation

Powerground hírek : K3, Sick-Room, Slytract

2009. szeptember 06. - sunthatneversets

 

K3

Az instrumentális metalt toló K3 trió legújabb nagylemeze, a Garden Of Death album, a Record Express terjesztésében szeptember 1.-től már országszerte kapható a Media Markt, Saturn üzletekben, valamint a CD Pincében, Hammer Barlangban, és más hanglemezboltokban is. Az albumról született pár kritika, és interjú is készült Jánossal, a zenekar gitárosával. Garden Of Death lemezbemutató buli október 29.-én, Budapesten az After Music Klubban.

K3 MySpace oldal | K3 hivatalos weboldal

 

SICK-ROOM 

Sziasztok! Kezdem a koncertekkel: nagyon köszönjük a meghívásokat nagyon jól éreztük magunkat mindegyik fellépésünkön remélhetőleg ez a közönségre is átragadt.

A legnagyobb elismerést most kaptuk a napokban elkövetett Kaposvári Városligeti koncertünk után. Kaptunk egy 5 éves kissráctól egy levelet, amiben leírta, olyan fényben látta a metal zenét, amiben még nem volt része és köszöni nekünk, hogy meghatároztuk a zenei ízlését 70 évre! Haha! Ennél nagyobb kitüntetést nem is tudnánk elképzelni!

A zenekar ezután a koncert után visszavonul, de csak addig, amíg elkészítjük a 2. nagylemezünk, ami még nem hivatalosan a Perverse Paradise címet fogja viselni és szeretnénk valami nagyon nagyot durrantani vele ezért döntöttünk úgy egységesen, hogy kivonjuk magunkat egy időre, hogy 200%-al csak az albumra koncentráljunk!

Sick-Room MySpace oldal
 

SLYTRACT

Rég nem jelentkeztünk friss hírekkel, pedig történt egy s más a zenekar háza táján az elmúlt időben. A két legfontosabb hír a bőgősválsághoz és az új lemezhez kötődik.

Számos jelentkezőt hallgattunk meg a hirdetések óta, de eddig senki sem tudta vállalni a posztot, hol a technikai tudás hiánya, hol pedig a kötöttségek miatt. Ezt a delíriumos állapotot megtörni látszik egy új arc, aki eddigi tapasztalataink szerint megfelelő ember lesz a gáton, de nevet és egyéb infókat csak a végső döntés után, a következő hírlevélben közlünk (remélem izgultok).

Másik fontos esemény – és az aktuális hírek mellett sokáig még az is lesz -, hogy a kettes lemez anyaga továbbra is készül, alakul, formálódik. Újabb dalok kerültek feldemózásra, a produceri teendők pedig nagyon gördülékenyen zajlanak. A megjelenést a jövő év végére tervezzük, sok minden már most fix, de sok minden még kérdéses. Ami a lemezanyagot illeti, egy sokkal komplexebb, gyorsabb, dallamosabb és hangulataiban még borultabb koncepció van születőben. No de erről majd később, a lemez körüli munkafolyamat minden fázisát megosztjuk majd a nagyérdeművel videó, vagy hír formájában, nem maradtok le semmiről.

Szervezés alatt áll az őszi–téli koncertsorozat, ismételten nagy mészárlásra lehet számítani: a dátumokat figyeljétek a myspacen!

Végül, de nem utolsó  sorban a zenekar benevezett a Rock The Nation Award 2009-re, melynek fődíja egy RTN és egy Nuclear Blast szerződés, itt tudtok szavazni a SLYTRACT-re a Rock The Nation Award 2009 pályázat keretében  - ez kb. 10 mp-es művelet, nincs regisztráció vagy egyéb időhúzás, „S” betű és katt a névre. A True Slyerek akár félóránként megejthetik ezt a kis műveletet, amely nagy segítség a zenekarnak.

 

VIDEJÓ! Five Finger Death Punch – Hard To See

Szeptember 22.-én jön a Báthory Zoli által vezetett los-angelesi modern metál brigád második lemeze War Is The Answer címmel, melyről a Hard To See című  dal már korábban is meghallgatható volt, de most készült hozzá temetőben verekedős zenekari klip is. A nóta jó, de mintha sok Disturbed-et hallgattak volna a fiúk mostanában. De ez legyen a legnagyobb baj.

 

Blind Myself - Pomogácsok

Tudjátok milyenek a pomogácsok? Hogy néznek ki? Esetleg láttátok is már egyet?
Ha igen, rajzoljátok, vagy fényképezzétek le őket, és küldjétek el (jó felbontásban) a blindmyself [kukac] blindmyself.com e-mail címre. A legjobb 10 beküldött pomogács szerepelni fog a Pomogácsok című új Blind Myself klipben. A nyertesek Blind Myself pólót kapnak ajándékba!
 


Kis segítség:
- Olvassátok el a dalt inspiráló Lázár Ervin mesét.
- A Pomogácsok című dal meghallgatható és letölthető a Blind MySelf MySpace oldaláról.
- A dalszöveget megtaláljátok a Blind MySelf hivatalos webloldalán a multimédia/dalszövegek menüben a Budapest, 7 fok, eső lemeznél.
 
Várjuk a pomogácsaitokat!! (Beküldési határidő: 2009. október 1.!!!!)
 
 
Blind Myself koncertek:
2009.09.11. Szeged – Garaboncziás
2009.09.12. Zenta (SRB) – Zeppelin
2009.09.26. Kiskunfélegyháza – Rocktár
2009.10.31. Budapest – Dürer nagyterem – Halloween (+BTS)

 

Baby Bone – Jön a Supernova

Az újkígyósi Baby Bone zenekar augusztus végén befejezte stúdiómunkálatait Szegeden, Vári Gábor (Dystopia) producerrel, jelenleg a keverésnél tart a "Supernova" c. lemez. 

"Tíz új dal került rögzítésre - mondta el Rákóczi Antal énekes - amelyből talán egy nóta régebbi, talán 3 éves, a többi egy-két évvel ezelőtt íródott. Sőt, a legutolsó hét perces dal az utolsó pillanatban fogant, egy héttel a felvétel előtt. Minden kerek egész, végig megírt dalunkat felvettük, nem válogattunk, nem voltunk abban az előnyös helyzetben, hogy harminc dal közül keresgéljünk. Furcsa volt az évek alatt elvesztett önbizalmunkat pár stúdió-óra alatt visszaszerezni, de már az első visszajelzések Váritól biztatóak voltak. Így felszabadultan - hiába volt  feszített a tempó -  és izgatottan álltunk a feladatok elé. Ötven óra alatt rögzítettünk mindent, egy különös hangulatú, sokszor stoneres, máskor grunge-os, feszes Chains-es és Audioslave-es feelingű, néhol  Perfect Circle-höz hasonlatos finomságú anyagot, ahol végre jött a megérdemelt kiváló hangzás, ami nem volt jellemző eddigi kiadványainkra. Ránk fért, hogy megdörrenjen a zenekar és mindenki elégedetten bólogasson a saját része felvételekor. Inspirációt adott Vári Gábor producer találékony profizmusa, aki megjegyezte: a jó hangzás és az ilyen jól megírt dalok kéretlenül eltalálnak az emberek hallójárataiba..."


10 dal, 55 perceben - megjelenik októberben az EDGE Records gondozásában.
Előzetes dalok hamarosan a Baby Bone MySpace oldalon!   

 

Metál est a Kék Yukban, Metal After Supper : Mantra, Stopyt, Carana Padma és Another Dawn Comes zúzda

2009. szeptember 04. - SAABI

A húzósabb metálzenék kedvelőinek ajánlunk most egy vacsi utáni Kék Yuk-béli programot. A Metal After Supper című est 2009. október 9. -e és olyan bandákat buliját lehet majd megtapasztalni, mint a Mantra, a Stopyt, a Carana Padma és az Another Dawn Comes. Akinek újdonságként hatnak a nevek, a Neten könnyen rájuk bukkanhat zenéjükből mintát vehet a MySpace oldalakról és egyben esetleg elő is melegíthet erre a kőkemény metál estre.

Mantra hivatalos weboldal

Stopyt MySpace oldal

Carana Padma MySpace oldal

Another Dawn Comes MySpace oldal

 

Skalar Music - Koncerthegyek

A Skalar Music az alábbiak szerint elég erős őszt és jövő év elejét produkál a koncertszervezés terén. 
 
HENRY ROLLINS BUDAPESTEN!
2010. február 7. minden bizonnyal aranybetűs ünnep sokunk számára, hiszen saját zenekarával hazánkat már párszor megjárt Henry Rollins, ex-Blag Flag énekes punk-ikon, talkshow host, színész Budapestre érkezik Spoken Word turnéjának keretében. Az A38 hajó ad otthont ennek a rendkívüli eseménynek, és mivel ülős estének nézünk elébe, javasoljuk mindenkinek, hogy váltsák meg jegyüket minél előbb, mivel 250 főre limitáltuk a beléptetést! 
 
SŰRŰ ŐSZI KEZDÉS!

Érkezik hazánkba a Municipal Waste (szeptember 9.) az egyesült államokból, akik jóformán egyszemélyben felelősek a retro thrash-hardcore hullámért, ugyanezen koncerten debütál a már több éve működő, de megújult Drünken Bastards, soraikban Chief Rebel Angel és Bridge To Solace tagokkal. A következő héten két nagyszerű szóló előadó érkezik, szeptember 14.-én az ex-Hot Water Music énekes Chuck Ragan a Dürer Kertben, szeptember 15.-én a Life Of Agony aranytorkú énekese, Keith Caputo az A38 tetőteraszán (ami amúgy fedett, rossz idő ne vegye kedvetek).
Jön a német Final Prayer, októberben (újfent) vendégül látjuk a modern hardcore zene két nagyszerű képviselőjét, a long island-i This Is Hell-t és a kanadai Grave Maker-t. Egy hétre rá érkezik a szintén kanadai Sights & Sounds, amely a Comeback Kid énekes Andrew Neufeld projektje valahol a Foo Fighters és a Cult Of Luna határán, őket kíséri a portugál Meneater.
Ugyanezen héten egy masszív black metal csomag is érkezik tengeren innen és túlról az amerikai legendás Absu vezetésével!
 
SKALAR MUSIC HUNGARY VS CONCERTO MUSIC: ISIS ÉS BONECRUSHER FESZTIVÁL!

A Skalar és a Concerto, Magyarország két meghatározó koncertszervező irodája két nagyszerű rendezvény kapcsán egyesíti erejét és közösen prezentálja ezeket a koncerteket. 2009. november 15-én, hosszú évek után újra hazánkban az elmúlt évtized egyik legmeghatározóbb experimentális metal zenekara az ISIS! A koncertet két külföldi zenekar nyitja majd a turné vendégeként, róluk majd később!
2010. január 18-án újabb masszív csomag érkezik Budapestre. A Bonecrusher Festival névre keresztelt fesztiválturnén a következő zenekarok lépnek fel: The Black Dahlia Murder (USA), 3 Inches Of Blood (CAN), Necrophobic (S), Origin (USA), Carnifex (USA), Obscura (D).
 
I DON’T NEED NO DOCTOR:
A W.A.S.P. ÚJRA BUDAPESTEN! Lehet mégiscsak szükségünk lesz orvosra? A W.A.S.P. minden idők egyik legjobb zenekara, így büszkék vagyunk arra, hogy november 14-én a Diesel Klubban láthatjuk őket vendégül. Mivel az ősz a szeretet jegyében telik, ezt a koncertet Hammer Concerts-el közösen prezentáljuk!
 
ENTOMBED VS MERAUDER:
A tél egyik legkeményebb turnéja is hazánkban, a svéd Entombed és a new york-i Merauder egyesíti erejét egy röpke Európa turnéra, ennek keretében december 15-én lépnek fel a Dürer Kertben!

 

VIDEJÓ! Watch My Dying - Moebius

Az Országos Diákfilmszemlén már bemutatták – sőt díjat is nyert – a Watch My Dying Moebius című dalához készült klip. Most végre megismerheti a nagyérdemű is.

Nos lehet, hogy nagy szavak, de hasonlóan jól elgondolt sztorit és képi megvalósítást én eddig csak a Tool-tól láttam. Ahogy a lemez is zseniális, úgy a klip is az. A klip Eszenyi Imre ötlete alapján készült, a forgatókönyvet Eszenyi Imre és Szabó Máté írta, míg az aimációs rendezés Szabó Máté munkája. Nincs rá jobb szó, mint, hogy ez abszolút profizmus. 

 

Rammstein – Album októberben, klip és az első single a Pussy

Nos a Rammstein is beállt azon előadók sorába, akik rajongóikat kiidegelik azzal, hogy csak csepegtetik az infókat az új lemezről. Korábban megírtuk (Rammstein : 11 dal az új lemezen), mely dalok szerepelnek az új albumon, mára azonban az is kiderült, hogy egy kétszámos digipack formátumú lemezen szeptember 18.-án érkezik az első single a Pussy. A lemezen még a Rammlied című dal kapott helyet. Az album címe még nem ismert, annyi biztos, hogy októberben lát napvilágot és jön az első klip is Jonas Ǻkerlund rendezésében. A klipbe pár pillanat erejéig itt bele lehet tekinteni: Rammstein Pussy video promo.

UPDATE 2009.10.16.:

Megjelent az album! Rock STATION kritika: Zwei Patronen : Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da.

  

Machine Head – The Black Procession Tour 2010

A Machine Head úgy látszik nem bír nyugodtan elülni a seggén, mert azok után, hogy a The Blackening című album 2007 márciusi megjelenése után több mint 300 koncertet adtak, 2010 elején The Black Procession Tour néven újabb körútra indulnak – ezúttal Európába – a Hatebreed, a Bleeding Through és az All Shall Perish társaságában.

 

 


Az eddig ismert koncertdátumok között sajnos Magyarország nem szerepel:


The Black Procession Tour 2010:


Január 
23 - Germany, Stuttgart - Schleyerhalle 
25 - Germany, Offenbach - Stadhalle 
26 - Germany, Hamburg - Grosse Freiheit 
29 - Norway, Oslo - Rockefeller 
30 - Sweden, Stockholm - Arenan  
 
Február 
3 - Denmark, Copenhagen - Tap 1 
4 - Holland, Amsterdam - Heineken Music Hall 
5 - Belgium, Brussels - Forest National 
6 - France, Paris - Zenith 
8 - Switzerland, Zurich - Volkshaus / Sportznetrum 
9 - Italy, Milan - Alcatraz 
10 - Austria, Vienna - Gasometer 
12 - Germany, Munich - Zenith 
13 - Germany, Leipzig - Haus Avensee 
14 - Germany, Koln - Palladium 
16 - UK, Plymouth - Pavilion 
18 - UK, London - Academy Brixton 
21 - UK, Birmingham - Academy Birmingham 
23 - UK, Glasgow - Academy Glasgow 
26 - UK, Manchester - Manchester Apollo
 

Powerground hírek : Conan's First Date, Thy Catafalque, Watch My Dying

Conan's First Date

Elkészült a Conan's First Date első videoklipje az előző anyag címadó  dalához, a The Werewolf Risinghoz! A video elkészítésében a zenekaron kívül részt még Büki Máté vágó és operatőr, valamint Megyeri Krisztián, aki a fényekért felelt.

Nekik külön köszönet jár. Lássátok hát, ahogy a lelketlen mészárosok mielőtt elejtenék  áldozataikat, egy jó adag metalt zúdítanak a nyakatokba!

 


És ne feledjétek, szeptemberben jön az "Effigies" dupla EP, melyen 3 új dal mellett rajta lesz a tavaly rögzített 5 nóta, valamint sok-sok okosság a CFD-től, csak nektek. Az ősz folyamán a Watch My Dyingot fogják elkísérni Conanék az ország több pontjára. A WMD-vel közös turné bemelegítése szeptember 12.-én lesz, a legendás zentai Zeppelin Klubban (Vajdaság/Szerbia), a Blind Myself vendégeként. Azt pedig jobb, ha tudjátok, hogy mindenki azt fogja kapni, amit megérdemel!

Conan's First Date koncertek:
2009. szeptember 12.
Zenta, Zeppelin

2009. szeptember 18.
Tatabánya, Roxxymusic Café  

Conan's First Date MySpace oldal 

 

 

Thy Catafalque

A Thy Catafalque nagy kedvence a Powerground teamnek ezért úgy döntöttünk, hogy csinálunk pólókat Kátai Tomiéknak. Mint bizonyára sokan tudjátok a csapatnak nemrég jelent meg a negyedik lemeze, Róka Hasa Rádió címmel. Számtalan magasztaló kritika született az albumról és mi sem tudunk betelni vele.

Thy Catafalque hivatalos weboldal
Thy Catafalque MySpace oldal

 

Watch My Dying

Szerettük a fesztiválokat most is, bár az elején kissé monszun beütése volt az évszaknak. A 42. DDays volt megint nyilván a legjobb. Aki ott volt az tudja, aki nem, az meg jövőre megtudja. A tehetségkutatót a budapesti Sculpsit nyerte, a második helyezett a Monkey Cave, a harmadik a Death Warrant lett. Gratulálunk! Köszönjük szépen mindenkinek részvételt és a díjakat a Rebel/Hangszerarzenálnak, a székesfehérvári Rock-Portnak és a bajai Cyanide Soundnak.

Az már biztos, hogy Iminek az Enterprise űrhajót nem a DDays nyereségből vesszük meg, de örülünk annak is, ha a korábbinál kisebb mínusszal megúsztuk a történetet. Azért egyszer egy hajómakett reméljük összejön a srácnak.

Azonban a nyár vége nem jelenti azt, hogy lassulnák, hanem inkább magasabb fokozatba kapcsolunk Ford Prefekttel. A nemlétező ötödikbe. A pár hetes pihenő után Tatabányán indul az őszi Moebius turné. Másnap - szeptember 19-én - pedig következik a 7. 

Stagediving Feszt, a Dieselben: "Az est folyamán hazánk már külföld felé is kacsingató folk metal bandája a Dalriada ad exkluzív koncertet. Ezen alkalommal a Fajkusz Banda folk zenészeivel kiegészülve játsszák el pár szerzeményüket, a teljes hosszúságú program keretében. Az est másik fő attrakciója a Watch My Dying lesz, akik legújabb, fantasztikusan sikerült Moebius lemezüknek tartják bemutatóját. Az albumon felbukkanó vendégek közül többen    szerepelni fog az est folyamán. Aztán a minőségi tagcseréken átesett Cadaveres is keményen odavág még a hallójáratoknak, illetve a Nasmith és a 1Kill Embrace sem kímél majd senkit. A belépő elővételben mindössze 2000 Ft, a helyszínen pedig 2500 Ft. Jegyelővételi helyek: CD Pince, Hammer ZB, Headbanger, Shark, illetve a fellépő zenekaroktól postai úton.

 

A fesztiválon Rockerek.hu találkozó is lesz. Reméljük most is jó sokan összegyűlünk egy nagy közös zúzdára. A rendezvény előtt a blaha lujza téri Teke kocsmában gyülekezés, 16.00 és 18.30 között, hogy a 19.30-as kezdésre bizonyosan odaérjen mindenki."

Watch My Dying koncertek:

2009. szeptember 18.
Tatabánya, Roxxymusic Café 

2009. szeptember 19.
Bp, Diesel, Stagediving Fesztivál

Watch My Dying hivatalos weboldal
Watch My Dying MySpace oldal

 

Beszámoló : AZfeszt 2009 I. rész

Augusztus 19 és 24 között a nyírbátori termálfürdőben 6. alkalommal rendezték meg az AZfeszt névre keresztelt  zenei összejövetelt. Egy  időben arról is lehetett hallani, hogy a fürdő felújítási munkálatok csúszása miatt elmaradhat a fesztivál, ám erről végül szó sem volt, az eddigiektől eltérő helyszínen ugyan, de hasonló színvonalon dübörgött több napon keresztül a zene.

Tovább

Déli áramlat : Stardrive – Kings And Slaves

Meglátszik, hogy az augusztus az év legmelegebb hónapja, mert a déli áramlattal annyi southern ízű muzsikát fújt erre idén a szél, hogy nem győzöm lassan számolni. A karcagi Stardrive Kings and Slaves című második albuma pedig még fülledtebbé teszi a levegőt.

A hazai színtéren igen magas a stoner, ősrock, doom hatású csapatok száma, közéjük tartozik a Stardrive is. Hiába, a néhai Mood örökségén egy kazal banda nőtt fel. A legjobb mégis az az egészben, hogy olyan minőségi lemezek jelennek meg sorra, hogy az ember álla leesik. A Stardrive előző lemeze, a Rust – amely 2005-ben jelent meg - erősen Corrosion Of Conformity ízű anyag volt, de még a mai színtéren is megállná a helyét.  Ennek a lemeznek a csajozós, lazább világa helyett a Kings And Slaves-en inkább a hétköznapokról és a magyar valóságról esik szó, a hangzás viszont egy kicsit szellősebbre sikeredett. A Kings And Slaves tehát a karcagi ötös második albuma, súlyos, déli ízekkel fűszerezett stoner/southern metal azoknak, akik szeretik a Spiritual Beggars, Down, vagy a Monster Magnet lemezeit, bár a súly azért ebben általánosságban véve kisebb, mint például a nemrég bemutatott Sunday Fury - Men From The Grey Town esetében.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum