RockStation

Casketgarden - Hírek

2009. szeptember 20. - sunthatneversets

Tóth Balázs gitárostól kaptuk az alábbi híreket:

" Összeállt az összes őszi/téli fellépéssorozatunk:

Tovább

Zaklatott hangjáték : GuilThee - Lustration

A veszprémi csapat, a GuilThee,  A Rock STATION MySpace oldalán keresztül hívta fel a figyelmet magára, de már korábban is halottam róluk, pont ennek a lemeznek a kapcsán. Az mindegyik erről a lemezről írt kritikából kiderült, hogy a Lustration-nel való ismerkedés nem lesz azonnali barátság kezdete.

Magyarország valahogy táptalaja a különleges zenei kísérleteknek. Idén itt a Watch My Dying Moebius című remeke, vagy a Thy Catafalque Róka Hasa Rádió-ja, melyek mindegyike unikális zenei csemegének számít. Ezeknek a zenéknek egy apró „hibája” van csak: nevezetesen vagy megszokod, vagy megszököl, csúnya magyarsággal élve. A GuilThee is ebbe a sorba fog tartozni: aki ráérez a Lustration zaklatott, kísérteties, mégis egyedi világára annak hű társa lehet a Lustration, de akit ez egy kicsit sem érint meg, az nagyon nem fogja szeretni ezt a zenét.

Tovább

Katatonia – Night Is The New Day novemberben

November 2.-án jelenik meg a svéd Katatonia nyolcadik stúdióalbuma Night Is The New Day címmel, a Peaceville gondozásában (a Katatonia új zenei anyagának előzetese meghallgatható a kiadó weboldalán). Az album producere David Castillo volt és a csapat elmondása szerint egy változatos anyag született, mely magában rejt progresszív, doom és folk és klasszikus metálos elemeket egyaránt. 

 


Az albumon a következő  dalok kaptak helyet:

Forsaker
The Longest Year
Idle Blood
Onward Into Battle 
Liberation
The Promise Of Deceit 
Nephilim
New Night
Inheritance
Day & Then The Shade 
Ashen (*Swedish Edition CD and Vinyl Edition bonus track)
Departer
 


Az albumról természetesen mi is írunk majd, sőt reményeink szerint egy interjú is készül a zenekarral.

 

Stagediving Fesztivál - beharangozó

A hetes számhoz érkezett a Stagediving Fesztivál-sorozat. Ezúttal kicsit kitekintünk a modern/extrém metal bástyái mögül, hiszen az est egyik főzenekara a már külföld felé is kacsingató folk metal banda, a Dalriada lesz. Ezen alkalommal a Fajkusz Banda népzenészeivel kiegészülve játsszák el pár szerzeményüket, a teljes hosszúságú program keretében. Az est másik fő attrakciója a Watch My Dying lesz, akik legújabb, fantasztikusan sikerült Moebius albumnak tartják bemutatóját. A lemezen felbukkanó vendégek közül többen szerepelni fognak az est folyamán. Aztán a minőségi tagcseréken átesett Cadaveres is keményen odavág még a hallójáratoknak, illetve az első lemezére készülő Nasmith és az északi metalban erős 1Kill Embrace se kímél majd senkit. A belépő elővételben mindössze 2000 Ft, a helyszínen pedig 2500 Ft. Jegyelővételi helyek: CD Pince, Hammer ZB, Headbanger, Shark, Rock-Port (Székesfehérvár) illetve a fellépő zenekaroktól postai úton.

A fesztiválon rockerek.hu találkozó is lesz. Reméljük most is jó sokan összegyűlünk egy nagy közös zúzdára. A rendezvény előtt a blaha lujza téri Teke kocsmában gyülekezés, 16.00 és 18.30 között, hogy a 19.30-as kezdésre bizonyosan odaérjen mindenki. A koncertek befejezése után pedig nem kell azon agyalni, hogy megy a busz vagy a vonat, mivel DJ Ninth szórakoztatja az egybegyűlteket, jóféle, súlyos muzsikákkal hajnalig. Lehet a falhoz állítani az agysejteket…

 

 

Sorrend:

Nasmith
Cadaveres
Watch My Dying
Dalriada
1 Kill Embrace
DJ Ninth


A Powerground Management és  a Zombie 11 Produkció bemutatja:

7. Stagediving Fesztivál
2009. szeptember 19.
Budapest, Diesel Club, 1101 Budapest, X. kerület (Planetárium mellett), Népligeti út 2.

Jegyár: 2000/2500 Ft
Kapunyitás: 19:00, kezdés: 19:30

 

Szellemekkel táncoló: Porcupine Tree - The Incident

2009. szeptember 18. - SAABI

Az angliai Porcupine Tree a progrock szcéne egy olyan zenekara, akik stabilan magas színvonalú, minőségi zenét művelnek, de progresszív zenekar lévén, a mainstream nem igazán fogadja be őket (nem olyan szerencsések és halkan mondom csak: megalkuvóak, mint a Dream Theater) Emiatt azután mindeddig nem voltak képesek az underground kultzenekar minősítés fölé emelkedni, bár talán ez soha nem is volt elsődleges cél náluk. Egy biztos: a Porcupine Tree nevét említve a stíluskedvelők és progresszív rock fanatikusok szinte mindig elimerően csettintenek, egy átlagos rockzene kedvelő emberke legtöbbször meg csak néz, hogy azok meg kik?
 
Jómagam mondjuk egyik kategóriába sem tartozom bele, de mivel ismerem néhány lemezüket, ha nem is mindet, meg tudom erősíteni, hogy nem mindig könnyű megkedvelni a lemezeiket. A Porcupine Tree befogadása általában komoly energiát igényel, tipikusan az a fajta zenei művészet az övék, amit csendben, magányosan, maximálisan ráfókuszált figyelemmel kell élvezni. Lemezeik gyakran nem is annyira dalokból, hanem inkább hangjátékokból állnak, amik egy-egy jól kitalált és behatárolt koncepció mentén haladnak; megtörtént és meg nem történt történeteket mesélnek el a zenéjükkel. El sem merem képzelni, hogy nézhet ki majd a novemberi Pecsa koncert a The Incident után.... És pont a halottak napján? Na ne... Ugyanakkor a dátum aktualitása legalább egybevág valamelyest az új anyag "szellemekkel táncoló" koncepciójával, amely amúgy nem könnyíti meg az ember dolgát ezzel a lemezzel. 

Tovább

Angertea – Endless Fields klip, és pár koncert

Elkészült az új Angertea videóklip az Endless Fiels című dalra, amely most egy imidzs klip lett, semmi szívragú (Angertea - Waterfront Syndrome video). 

 


Koncertek terén  ősszel visszafogják magukat a fiúk, de tavasszal egy újabb sokállomásos turné következik.

 

Idén ezek lesznek:

Szept. 25. Budapest, After Music Klub + Megazetor, Korog
Nov. 6. Szeged, Garabonciás + Insane, Dystopia, Ad Astra
Dec. 4. Budapest, Fészek Klub + Flop

 

Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok - Elkészült az első klip: Mesél az erdő!

Katona Főnök (Akela) új formációja, a KAFeBár elkészítette első klipjét, a Hobo Blues Band klasszikusának, a Mesél az erdő című dalnak feldolgozására.

Az igazán fantáziadús klipben nemcsak a mese világa keveredik a valósággal, hanem filmes utalások is színesítik a videót, amely az írás további részében megtekinthető. Katt a tovább linkre!

A csapat bemutatkozó  koncertje - ahol többek között ezt a dalt is hallhatjuk majd - szeptember 25-én lesz a WigWam Rock Klubban, ahol olyan csapatok társaságában lépnek majd fel, mint a Kalapács, az Omen, a Remorse, az After Rain és a Moby Dick-ből ismert Schmiedl Tamás új zenekara, a Bloody Roots.

A bulira még mindig kaphatóak a kedvezményes árú elővételes jegyek, az alábbi helyeken:

1990 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark)
2500 Ft – a Ticketexpress hálózatában, a lottózókban és a helyszínen!

 

Tovább

Holy Shit! – Supershit Vol. 1 (demo 2008)

Ha egyszerűen csak a banda neve és a demó címe alapján kellene kitalálnom vajon az esztergomi négyes milyen zenét művelhet, biztosan nem az experimentális és progresszív zenék ugranak be. És igazam van, mert bizony kérem itt nem kevés punk hatás van, de ha csak az lenne valószínűleg nem írnánk egy rövid ismertetőt a Supershit Vol. 1. című négyszámos szösszenetről. Mert a Holy Shit! Legalább annyira mocskos rakenroll is, mint amennyire punk, igaz a két stílus meglehetősen közel áll egymáshoz, hogy ne mondjam akár a határvonalak el is mosódhatnak egy kicsit.

Ha már mindenképpen zenekarokkal kellene példálóznom akkor, olyanok jutnak eszembe, mint a svéd Backyard Babies vagy a Danko Jones koszosabb pillanatai, és még a jó öreg Motörhead is beugrik néha, de pár helyen stoneresebb hangok is felütik a fejüket.   Ezek alapján a Holy Shit! amolyan hiánypótló lehet a magyar zenei színtéren. A csapat 2007-ben alakult és végig küszködte azokat a lépcsőket amiket „rendes” magyar zenekar végig szokott küszködni, sőt még tagcserék is voltak a nehéz úton.

Tovább

VIDEJÓ! Felnőtt tartalom: Rammstein – Pussy

Nos amint beharangoztuk megtörtént a Rammstein Liebe Ist Für Alle Da című nagylemezéhez készült első single, a Pussy video premierje a Visit-X nevű pornó oldalon. A 22.00 órára beharangozott videó  premierből 21.00 óra lett, de mivel este kilenc után pár perccel oda kapcsoltam, az elsők között nézhettem meg az új videót. Nos az urak és Jonas Ǻkerlund rendező nem vicceltek, mert ide aztán tényleg ki lehetne tenni a „Felnőtt tartalom, igen elmúltam 18 éves” panelocskát, hogy klikkelés után lehessen nézni a videót. Zenei csatornákon nem is tudom, hogy fogják leadni, annyi kitakarást, vagy homályos csíkot kell majd belerakni, de ez legyen az adók gondja. A dal amúgy szuper, igazi Rammstein.

(A videót korábban beillesztettük a YouTube-ról, de néhány óra múlva törölték - úgy látszik a YouTube szabályzatával sem fér össze a tartalom. Esetleg tudnám ajánlani a PornTube.com siteot, onnét talán nem vennék le. A legbiztosabb egyelőre a fenti link, ha megakarjátok nézni.)

 

 

Paganfest 2009 útinapló a HammerWorld magazin weboldalán

2008 egyik legsikeresebb turnéja a Paganfest volt, a viking/pagan színtér utazó fesztiválja, amely első körben főleg finn bandákból állt össze. Az idei felhozatal már sokkal vegyesebb, de nem kevésbé izgalmas. A Budapestet szeptember 28-án elérő idei Paganfest körútról naponta frissülő, fotókkal, exkluzív infókkal telezsúfolt beszámolót olvashatsz a Hammer World Pagan feszt beszámolójában a turné háttércsapatában dolgozó kollégánk jóvoltából.

Hogyan került a Hammer Concerts ügynökség egyik munkatársa a Paganfest turné stábjába? Mi a feladata? Milyen helyszíneken jár és miket él át az elkövetkezendő hetekben? Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kaphattok, ha figyelemmel kíséritek a beszámolókat!

A bokros teendői elvégzése közben a HW egy kollégájának alkalma nyílik belátni a kulisszák mögé, átlátni egy olajozottan működő, mintaszerű turnégépezet működését, átélni az országhatárokon átívelő turnézás egyedülálló élményét, mely fotókkal és videókkal színesítve, (élet)képekkel dúsított útinapló formájában jelenik meg a HammerWorld honlapján!

A fenti linkekre, majd az egyes állomásokra kattintva folyamatosan frissülő tartalommal találkoztok, hogy mindeközben növekvő izgalommal készülhessetek a szeptember végi Diesel Klubos bulira, a Paganfest magyarországi állomására!
 

Rammstein – Pussy videó premier 22.00-kor

Minden hithű Rammstein rajongó, hagyja félbe ma este 10-kor a Liverpool-Debrecen meccset – úgyse sok helyen lehet nézni – és klikkeljen ide: Rammstein Pussy video premier

Mint látható ez egy amatőr pornosite, de hát a Rammstein nem lenne az ami, ha a Pussy videó premierjét nem egy ilyen oldalon lehetne látni. Vagy nagyon megbotránkoztató lesz az egész, vagy egy bazi nagy vicc. Este kiderül. 

 

Checkpoint Charlie – Hírek

A zenekar a következő  hírekkel jelentkezett:



Elkészült a májusi túra videója. Ezt a Checkpoint Charlie MySpace oldalon  megnézhetitek.
Ugyan itt megtalálható a turné írott verziója, Blackie barátunk jóvoltából. Rengetek fotó is készült, amit a honlapon, a myspace-en, és főleg fotósunk, CrashBandi oldalán találhattok.

Nyáron rögzítésre került az első, komoly videoklip. Hamarosan látható lesz, már célegyenesben vagyunk, a dal pedig nem más, mint az Awakened

A zenekar egy új EP-n dolgozik, ami a 2. album előfutára lesz. Az EP még októberben megjelenik, a második korong megjelenése, jövő márciusra van tervezve.

Szóval ne feledjétek: TURNÉVIDEO és TURNÉNAPLÓ a MYSPACE-en!

 

VIDEJÓ! Alice In Chains - Check My Brain

2009. szeptember 15. - SAABI

Tegnap óta élvezhető a pár napja beharangozott AIC videó, amely a Check My Brain című tételhez készült. A videó maga "nothing special" (hiába a nagy név a rendezői székben - Alex Courtes) és talán a zenei tartalom sem annyira "ütős", mint az első single, a Looking In A View esetében. Azért ebből még ne vonjunk le messze menő következtetéseket, attól még a lemez jó lehet, a november végi Alice In Chains koncert a Pecsában meg pláne.

Alice In Chanis : Check My Brain video @ MTVu 

Artillery koncert csütörtökön a Kék Yukban!

Szeptember 17-én a budapesti Kék Yukban lép fel a dán thrash legenda Artillery, a horvátországi brutalizátor War-Head, előttük pedig két hazai vendégzenekar is játszik, a technikás death/thrash-ben utazó gödi Megazetor, valamint a debütáló albumát Taste Smashed To Pieces címmel mostanság megjelentető kecskeméti Keeper Of Dreams, akik technikás old school death metalt nyomnak és hatalmas Death/Control Denied rajongók.

19:00 - Kapunyitás
20:00 - Keeper Of Dreams
21:00 - Megazetor
22:00 - War-Head
23:00 - Artillery

Jegyek még mindig kaphatóak!
Elővételben: 1500 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark, Solaris)
A helyszínen: 2000 Ft

Artillery MySpace oldal

War-Head MySpace oldal

Megazetor MySpace oldal

Keeper Of Dreams MySpace oldal

 

Kihagyott ziccer : Megadeth – Endgame

Dave Mustaine megint itt van. Ha a Földön kitörne az atomháború, valószínűleg ő  akkor is túlélné, diktatúrába hajtaná a bolygót és a Metallica élére állna. Az Endgame már sokat megélt csapata tizensokadik lemeze, természetesen – állítása szerint - a legjobb amit valaha elkészített és még életében nem gitározott ilyen jól, mint ahogy most teszi.


Tagadhatatlan, hogy MegaDave írt igazán kimagaslóan jó lemezeket is, mert mind az 1990-es Rust In Piece, vagy az utána kiadott – inkább a mainstream-et megcélzó – Countdown To Extinction, Youthanasia kettős is abszolút minőséget képviselt. Sajnos azonban Dave azóta inkább csak keresgéli önmagát, amiben előbb szerepe volt a drogoknak, később pedig az innováció hiányának is. Miután a mainstream meghódítása elmaradt, jöttek a korai évek thrash-speed témáit előtérbe állító kísérletek, de ezek sem hozták vissza a 90-es évek elejének sikereit. Közben persze a klasszikusnak tekinthető felállás szanaszét ment, de később sem igazán voltak szilárdak az alapok, bár ha azt vesszük, hogy ebben a bandában az van, amit Mustaine mond, akkor ennek az ellenkezője is éppen ennyire igaz.


A 2007-ben kiadott United Abominations óta a gitáros Glen Drover vette a kalapját, helyére érkezett az a Chris Broderick, aki korábban a Nevermore-ban is megfordult. Jó gitáros, de sok beleszólása nem volt és nem is igen lesz a dolgokba, mert azok már nem Mustaine munkamódszerei lennének. Pedig abba azért érdemes volna neki is belegondolnia, hogy az igazán kiemelkedő dolgok akkor jöttek ki Megadeth név alatt, amikor részben még csapatmunka volt ez az egész. A koncepciót az Endgame esetében nem ismerem, de sokadszorra meghallgatva a teljes albumot, az jön le, hogy Dave most egy kicsit mindenkinek meg akart felelni. Azoknak is akik a korai thrash-speedet komálják, és azoknak is akik a Countdown-Youthanasia kettősön szocializálódtak. A végeredmény éppen ezért egy kicsit felemás lett. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum