RockStation

VIDEJÓ EXTRA! Belphegor és Vader

2009. október 04. - sunthatneversets

Mai Videjó! rovatunkban két „véres-beles” metálban utazó versenyzőt mutatunk be. Több szempontból is jó ez a rovat: egyrészt minden zenekar lemezéről nekünk sincs időnk írni, illetve a bandák egy része nem szakterületünk - hogy finoman fejezzem ki magam – de így legalább valamilyen formában publicitást kapnak.

Ausztriában nem csak tiroli emberek élnek, hanem a metál zene is. Ezt jó tudni. A Belphegor nyolcadik stúdióalbumát adta ki nemrégiben Walpurgis Rites – Hexenwahn címmel, melyről a Der Geistertreiber című dalra készült „háziállatos” videó, tüzelőseggű bikával és egyéb fantázia szülte állatokkal. Azt nehéz eldönteni, hogy ez vicc vagy komoly, minden esetre nekem tetszik.

 

Vader nagyúr visszatért! A lengyel, death metal-ban utazó Vader nemrég jelentette Necropolis című albumát, melyről a Never Say My Name című hörgeményhez készült videó. A filmecske Jézus életének utolsó napjait dolgozza fel egy kicsit szabad értelmezésben.
Tovább

ZZ Top a Sportarénában

Bár korábban már hírt adtunk róla, pár nappal a koncert előtt nem árt egy kis frissítés.

Ha hamisítatlan blues-rockra kíváncsi valaki, akkor a ZZ Top megkerülhetetlen zenekar a világon mindenütt. Szintén egyértelmű, hogy ha  valaki élő legendákra, óriási szakállakra és szórakozással egybekötött zenei élményre vágyik, akkor annak a blues-rock fanatikus imádata nélkül is ajánlható a ZZ Top budapesti koncertje. Tekintve, hogy nem mindennapi élmény az USA déli felének szellemét tökéletesen megidéző és ugyanakkor színpadi showjával mosolyt és erős libabőrözést okozó zenekar itthoni koncertje, minden könnyűzenét szerető embernek a Sportarénában a helye.


Az idén negyven éves zenekart a megjelenésében igen szakállas Billy Gibbons gitáros/énekes, Dusty Hill basszusgitáros és megjelenésében csak bajszos, de nevében szintén szakállas Fran Beard dobos alapította. A majdnem 20 sorlemezt megjelenítő, napszemüvegeiről, bőrruháiról és arcszőrzetéről már kilométerekről kiszúrható zenekar 2008 óta egy vadonatúj anyagon dolgozik. A munkálatok felett nem más, mint Rick Rubin bábáskodik, aki nem csak hogy a messze legkeresettebb producer Amerikában, hanem szinte minden vele kollaboráló zenekart a csúcsra visz, a csúcson tart, vagy újra oda röpít. A ZZ Topnak persze nincs szüksége semmilyen segítségre, hogy uralják a blues-rockot. Mindenesetre az a tény, hogy az említett producer nagy rajongója a zenekarnak, valamint az hogy a 80-as évek előtti, La Grange című számot idéző világot kívánja újra megidézni az új anyagon minden ZZ rajongónak nagy várakozásokra adhat okot.

Tovább

Jövőre eljön a U2 Budapestre?

UPDATE 2009.10.02.:
Hivatalos hír: a U2 jövőre nem jön Magyarországra, mivel még a Puskás stadionba sem fér be  a vadiúj 360-os színpadjuk. Éljen a MEGALOMÁNIA!
Sebaj, legalább a félretett 25 ezerből elmehetek vagy 5-6 jó kis klubkoncertre... :) 

 

Az Indexen olvastam, hogy jövőre U2 koncert lesz Magyarországon, de eredetileg a Blikkben jelent meg a hír (tehát egyelőre nem vennék mérget rá), de "nem fújja a szél..." alapon talán mégis reménykedhetünk, mert úgy hírlik, hogy a Live Nation 17 év után, jövőre elhozná Budapestre a világhíres ír bandát, a U2-t Bonoval az élen. A nemrég lezajlott Madonna koncerthez hasonóan grandiózusra tervezett spektákulum helyszíne a Puskás stadion lenne, a jegyárak szintén grandiózusak lesznek majd és az időpont pedig 2010 szeptember 8. - legalább is az Index és a Blikk szerint... (2009.09.08)

 

 

Quattro-X hírek

Az együttestől kaptuk az alábbi híreket:

„A nyári fesztiválszezon után végre sikerült elkészítenünk az első Quattro-X videoklipet, amit a Nem érted című dalhoz forgattunk. A videót megnézhetitek a cikk további részpben. A kislemezünk meghallgatható  Quattro-X MySpace oldalunkon, ha pedig élőben tekintenétek meg minket, akkor legközelebb Szegeden, a Fészek2-ben (ex-Tisza Gyöngye) csíphettek el október 10-én, ahol már a következő lemezről is fogunk játszani egy új dalt! A koncerten fellép még a szintén szegedi I’m Still Waiting és a Silent Hate, továbbá a budapesti Off The Against zenekar.”
 

Quattro-X : Nem érted videó a cikk további részében.

Tovább

A Csók-király : Kiss – Sonic Boom

Marhára ciki, hogy 2009-ben azt kell írnom, hogy a Kiss homályos folt a rockzenéről meglévő  ismereteimben és egyetlen egy eddigi lemezük nincs a birtokomban. Ván még pár ilyen őskövület zenekar, de már nem sokan. Így aztán a Paul Stanley és Gene Simmons vezette veterán csapat Sonic Boom címre keresztelt új albuma már a tizennyolcadik a sorban, igaz az 1998-ban kiadott Psycho Circus óta nem jelentkeztek új albummal.

Ace Frehley és Peter Criss 2000-es évek eleji kilépését követően sem tört meg a csapat lendülete és Tommy Thayer és Eric Singer megfelelően pótolta őket az elmúlt évek nosztalgiázós arénakoncertjei alatt. Sőt a két ember olyannyira szerves részét képezi az együttesnek, hogy a mai napig a két legendás tag maszkjait használja, melyet az elvakult rajongók egy része simán eretnekségnek tart, szerintem meg tök mindegy.

Tovább

Unearth, Throdown, Chimaira After Party a Yukban

Brutális metál mészárlás várja a látogatókat október 3-án a Yukban. Hogy miért after? Jogos a kérdés, a válasz viszont pofon egyszerű. Aki az előző nap részt vesz az Unearth, Throwdown bulin és felmutatja jegyét, 600 Ft-ért jöhet be a koncertre, tehát tessék komolyan venni a rock'n'rollt. 
 


 
 

Tovább

Powerground hírek - Conan's First Date, K3, Nasmith, Watch My Dying

 
Conan's First Date


"Megjelent a Conan's First Date dupla EP-je, Effigies címmel! A CD-n a zenekar legelső  felvétele a "The Werewolf Rising" EP,  valamint négy új dal hallható. Extraként felkerült még a lemezre a csapat első  klipje, melyet a "The Werewolf Rising" című dalukra készítettek, valamint egy rövid werkfilm az előbb említett videó forgatásáról. 


A Conan's First Date MySpace oldalán az anyag teljes hosszúságában fülelhető!

Ősszel Conanék a Watch My Dying társaságában turnézzák be az országot, a megjelenés minden tisztességes fémhívőnek ajánlott!"

Conan's First Date koncertek:

2009. október 10. Kiskunfélegyháza, Rock-Tár


 

A továbbiakban K3, Nasmith és Watch My Dying státuszjelentéseket és koncertinfókat olvashattok.

Tovább

VIDEJÓ DEATH-FULLEXTRA! Dying Fetus, God Dethroned, GWAR

Mai VIDEJÓ! rovatunkhoz sok szót nem fűznék hozzá. Bekeményítünk. Lesz itt gyomorszagú hörgésekkel átitatott death-metal a Dying Fetus és a God Dethroned tolmácsolásában és vicces szörnymetál a GWAR előadásában. Nekünk különösen az utolsó tetszik, de mindegyik klipnek az ad aktualitást, hogy az említett bandák lemezekkel jelentkeznek vagy jelentkeztek mostanában.  

Csak death metal fanoknak: klikk!

Tovább

Spiritus Mortis – Koncertek Budapesten és Győrben

A finnek metal-életét nem nagyon kell bemutatnunk, hiszen az ezer tó országából több tucatnyi zenekar verekedte be magát az elmúlt évtizedben a műfaj nemzetközi élvonalába. Nem csak a felszínre érdemes azonban figyelni: aki a kevésbé szem előtt lévő északi zenekarok mezőnyében is szeret kutakodni, az tudja, hogy köztük is szépszámmal akadnak roppant erős csapatok. A szcéna egyik legrégebbi tagja az 1987-ben alapított Spiritus Mortis, amely egyben Finnország első doom bandája is - mi mégis inkább azt mondanánk, hogy vérbeli heavy metal zenészekről van szó, akik a Black Sabbath szellemiségében alkotnak.
 
A csapat 2009-ben először jut el Magyarországra, az október 22-i koncert azonban nemcsak ezért különleges, hanem azért is, mert a mikrofonnál az a Sami Hynninen áll majd, akit Sir Albert Witchfinder néven a legendás Reverend Bizarre élén ismert meg a közönség. Az elképesztően erős hangú énekes ráadásul könnyen lehet, hogy most, a vele készült God Behind The God című album bemutatóján lesz utoljára színpadon látható, úgyhogy mind a Reverend Bizarre, mind a klasszikus doom és heavy metal híveinek, tehát a minőségi fémzene összes rajongójának kötelező a megjelenés.


Spiritus Mortis, Korog, Nadir, Torn from Earth2009.10.22. Budapest, Pogo Loco
Spiritus Mortis + helyi előzenekarok  - 2009.10.20. Győr, Red Rocket Music Club

 


Spiritus Mortis
Spiritus Mortis MySpace oldal

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum