RockStation

The 69 Eyes – Januárban Budapesten

2009. október 18. - sunthatneversets

Jövő év elején hazánkba látogat a finn gót / glam / rock’n’roll legismertebb csapata, az augusztus végén Back In Blood címmel új lemezt kiadott The 69 Eyes. 2010. január 22-én a WigWamban a Christian Death (USA) és a Mandragora Scream lesznek az előzenekarok.
 

 

Részletek hamarosan! Addig is íme a csapat új klipje, amely a Dead Girls Are Easy című dalhoz készült. Katt tovább a videóhoz!

Tovább

Rammstein – 2010. március 16-án a SportArénában

Nem hiába reklamáltam az új lemez (Zwei Patronen : Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da) kapcsán, hogy a német brigád sajnos mifelénk nem jön koncertezni, mert még aznap jött a hír, hogy 2010. március 16-án fellépnek a Papp László Budapest Sportarénában.

A zenekar mostanra - és ebben az évben különösen – mindent elért, amit rock együttes elérhet. Koncertjeikre órák alatt elfogynak a jegyek. A Rammstein 2010-ben folytatja novemberben induló turnéját, és garantálják, hogy a koncertek semmiben sem térnek el majd a 2009-ben látottaktól; nagy show, pirotechnikával, elképesztő látvánnyal és minden egyébbel, amitől egy Rammstein buli a hab a rockzene tortáján. Jegyek 2009. október 22-től kaphatók a Ticket Express és az Eventim országos hálózatában.

 

Zwei Patronen : Rammstein – Liebe Ist Für Alle Da

Nem hinném, hogy a 90-es évek közepén létezett olyan elvakult Rammstein rajongó, aki azt mondta volna, hogy másfél évtizeddel később kedvencei abszolút csúcskategóriás muzsikusok lesznek, sőt megkockáztatom, hogy maga a banda is csak félve mert ebbe belegondolni. Jelenleg több, mint 30 millió eladott lemeznél járnak és olyan emberekkel dolgoznak együtt, aki tényleg csak a legmagasabb körökben mozognak.

Nyilván a tehetségen túlmenően ez egy igencsak jól összerakott marketing-gépezet munkája is, de sikereiket mindenképpen köszönhetik rendkívül látványos színpadi teljesítményüknek, hiszen ne feledjük a zene szórakoztatás is egyben. Akik nem csípik a zenekart, azoknak a Rammstein is csak egy ügyesen összerakott kópiabandának tűnt az elején és valljuk be őszintén az első albumokon jó pár összelopkodott téma bukkant fel és ezt az indusztriál muzsikát is csinálta már jobban német csapat, nevezetesen a Die Krupps. Így azonban senki nem csinálja és a 2001-es Mutter-től indulva mára a Rammstein név márka lett, egy olyan márka ami - kis túlzással – bármit kiadhat,  megcsinálhat.

Tovább

Sweet home Alabama : Maylene And The Sons Of Disaster - III

Az embernek, ha rockmagazint szerkeszt vannak bizonyos kényszerképzetei. Ilyen az is, ha már lemezkritikát  írsz az legyen x karakter legalább, mert anélkül mit sem ér az egész. Ráadásul a mai lemezdömpingben mindenkire azonos mennyiségű idő sem juthat. Nos ezeket a dolgokat rúgom most fel, mert itt egy album, mely már több, mint negyedéve megjelent, de még mindig aktuális lehet, viszont kevesebb karakter fog jutni rá.

Az alabama-i Birmingham-ben 2004-ben alakult southern metalcore banda (ilyen stílusmeghatározás is van ám), a Maylene And The Sons Of Disaster a címből kiolvashatóan már a harmadik albumát adja ki. Dallas Taylor énekes aki a zenekar szellemi vezére ráadásul van annyira agyas, hogy a másik két lemeznek is csak száma van, címe az nincs. Taylor mellett már csak Roman Haviland basszer tagja az eredeti formációnak, a többiek 2008-ban csatlakoztak a csapathoz.

Hogy lehet-e a southern, stoner muzsikát keverni a metalcore az addig kérdéses, amíg nem halottad a zenekar muzsikáját, igaz az Every Time I Die nevű csapat is kísérletezik ilyesmivel, de ők sokkal több direktebb metalcore-t adagolnak, míg a Maylene albumról albumra vetkőzi ezt le és a hatások egy része már csak az ének terén van jelen. Az ortodox rajongóknak ez nyilván kicsit sok, de a sikert jól példázza, hogy a Billboard lista 71. helyén lehetett debütálni vele. 

Tovább

Agregator – Jön az Emberség

A zenekar jelentkezett az alábbi hírrel:



„Elkészültünk új, Emberség című albumunkkal! A lemez kilenc dallamosan súlyos dalt tartalmaz, melyeket sötét és dekadensen cinikus szövegviláguk tesz igazán emberivé.
A kiadvány a novemberi HammerWorld CD-mellékleteként jelenik majd meg, de addig is   az Agregator honlapján találhattok egy összeállítást a lemezről, egyfajta ízelítőként.
Hallgassátok meg és ha tetszik, találkozzunk a koncerteken! :) „

 

Lamb Of God – Vizes balhé

A Metallica turnéjának dallasi állomásán előzenekarként játszó Lamb Of God kisegítő gitárosa Doc Coyle – aki egyébként a God Forbidból ismerősebb lehet sokaknak – kicsit elázott. Történt, hogy az egyik dal közben egy rajongó egy pohár vizet hajított a színpadra és pont beterítette Doc barátunkat, aki mindezt eléggé nehezen viselve kérdőre vonta a renitenst. A koncert persze itt véget is ért, mert a zenekar nem folytatta az előadást. Az eset a lenti videón 4.20-nál.


 

Át az időkön, mint a mesében : Thy Catafalque – Róka Hasa Rádió

A 2009-es év viszonylag jó termést hoz a magyar rock/metál piac azon szereplőinek, akik valami extrémben, vagy igencsak különlegesben utaznak. Ezen az oldalon volt már szerencsénk bemutatni az eszetregomi Watch My Dying Moebius című albumát és a veszprémi Guilthee Lustration című korongját is. Mindegyik különleges, kísérletező, egyedi mégis szerethető zenét rejt. A sorhoz most a Thy Catafalque is csatlakozik.

A Kátai Tamás (ex-Gire) és Juhász János által 1998-ban alakított Thy Catafalque már négy lemezt adott ki legutóbb 2004-ben jelentkeztek Tűnő Idő  Tárlat című lemezükkel. A kezdetben tradicionális, kissé  epikus black metálban utazó duó zenéjébe az évek folyamán egyre több zenei stílust csempészett, kezdve a népzenei motívumoktól az ambienten át egészen a drum'n'bass elemekig.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum