RockStation

Voodoo Allen, Malacka és a Tahó, Boogie Mamma, Yellow Spots a Dürer-ben

2009. november 08. - SAABI

Előre bocsájtjuk, hogy az alábbi szöveg, nem a mi szellemi termékünk. Mi ilyen lazán nem is tudnánk megfogalmazni egy buli-beharangozót... legalább is eddig nem próbáltuk. :)

"...

A várhatóan viharos estén először kapunk egy kis Allen-szelet, aztán jön a sertésszelet, a tortaszelet (a Mamma kedvence), majd végül a Spot-szelet.

Érdemes korán érkezni, hisz az izgalmasnak ígérkező program már 8-kor elkezdődik, Voodoo Allennel a főszerepben. A budapesti horror szervezet elsőgenerációs psychobillyre izguló egykori osztálytársakból alakult, nemrégiben a felállás édes-hármasra csökkent. Döglött kutyák, meztelen nénik és külső űrből érkezett tapírok népesítik be az általuk teremtett világot.

Második filmzenéjének gyártási folyamatán van túl a második fellépő, azaz a Malacka és a tahó. A stand-up és a rockandroll világában egyaránt otthonosan mozgó szalonnazenekar 1996 óta bohóckodik a legrangosabb hazai fesztiválokon és klubokban. A társaság az elemzők szerint legalább 40 százalékkal rockosabb, vokálosabb és hegedűsebb, mint az előző negyedévben.

Előző negyedévről nem beszélhetünk Malacka legkedvesebb barátja, a Boogie Mamma esetében: a ska-nyugi-boogie hazai apostolát ugyanis hosszú ideje eltűntnek nyilvánították. De szerencsére megkerült. Mit megkerült! Új lemezzel (Kettes metró) nyugtatta meg az aggódókat, és lepte meg saját magát is, ha már szülinapja van. Így lesz igazán kerek az évforduló.

A másik zsúr másik ünnepeltje a Yellow Spots. A belezős rockandroll immár hatesztendős sztárjai az elmúlt időszakban voltak már csirkelábat és kommersz töményitalt osztogató segélyszervezet,  a "lányos apukák kedvencei", valamint a Hungária élőholt változatai az MTV Iconon. Jön a műkezes fűszeres.

..."

2009.11.12. csütörtök 19:30 | 1200 Ft

Dürer Kert nagyterem | Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

20:00-20:30 Voodoo Allen

20:50-21:40 Malacka és a Tahó

22:00-23:10 Boogie Mamma /10 éves születésnap és lemezbemutató/

23:30-00:30 Yellow Spots /6 éves születésnap vendégekkel és vetítéssel/
  

Oldszkúl gyilok : Slayer – World Painted Blood

A thrash metal veteránjai sohasem tartoztak a kedvenceim közé és ez inkább az én hibám, mint az övék mert sohasem ástam bele magam igazán a lemezeikbe. Első hallásra mindig tök egyformának tűntek a dalok, így aztán sohasem követte a felületes hallgatást mélyebb belemerülés. Magamban el is nevezetem őket a thrash metál AC/DC-jének.

A dobos Dave Lombardo a 2006-os Christ Illusion-on tért vissza újra a csapatba és ahogy a többiek mondják, sikerült friss vért pumpálnia a bandába, aminek egy megérdemelt Grammy-díj lett a jutalma, ami szerintem inkább szólt a csapat munkásságának, mint magának a lemeznek. Három év telt el és itt az új lemez, melyen új energiák szabadulnak fel egy igencsak oldszkúl hangzásvilágban. Olyan érzésem volt többször is a lemez hallgatása közben, hogy a Rick Rubin – Greg Fidelmann producer-hangmérnök kettős erősen a 80-as évekbe akarja visszarepíteni a zenekart és a hallgatót egyaránt, ami elsőre inkább egy erőtlennek tűnő soundban ölt testet, de ettől még élőben valószínűleg hasítani fog a Slayer

Tovább

The Gathering - Budapesten

Hosszú évek után ismét Budapesten a THE GATHERING! A 20 éves fennállását ünneplő  zenekar Európa-turnéra indul, melyen bemutatják az új albumot és az új énekesnőt. A ”The West Pole” című lemezen már Silje Wergeland énekel, a 2007-ben távozott Anneke utódjaként. A csapat január 31-én érkezik a Diesel-be.


The West Pole/20th Anniversary European Tour

2010. január 31., Diesel. 19 óra

Jegyek: 4.000 Forint, január 1-től 5.000 Forint

 

Sebastian Bach – Decemberben Budapesten

Skid Row egykori énekese is ellátogat Budapestre, így aztán az ősz téli koncertözön is  túlcsorduló méreteket kezd ölteni. Bár Sebastian-t az utóbbi időben gyakrabban láttam sorozat-színészként mint énekesként, de talán énekelni sem felejtett el  

Sebastian Bach
2009. 12. 15. 19 óra Diesel
Jegyár: 6.900.- / koncert napján 7.500.-
Jegyek november 3-tól kaphatók! 

 

Lehangolva : Fu Manchu – Signs Of Infinite Power

A napfényes California hála istennek nem csak punkrock és hajbandákat bírt kinevelni, de elég erős stoner felhozatallal is büszkélkedhet. Egyik személyes kedvencem ezek közül a Fu Manchu, bár a gitáros-énekes főnök Scott Hill az utóbbi lemezen (We Must Obey) elég szürke és egyszerű témákat bírt hozni.

Mivel a Fu Manchu nálam az a kategória akinek a lemezeit, ha kellett meg is rendeltem, így igencsak vártam az új albumot. Talán túlságosan is. Nálam ugyanúgy alapvetés a In Search Of... és The Action Is Go kettőse, mint a már dallamosabbra vett King Of The Road  és California Crossing páros. Bár ősrajongók szerint utóbbi kettő, már nem volt az igazi, hiszen vidámabb dolgokat is hozott, de nekem pont ez tetszett benne. 

A Scott Hill - ének, gitár; Bob Balch – gitár; Brad Davis – basszusgitár; Scott Reeder – dob (Figyelem! ez a Scott Reeder nem azonos azzal a Scott Reeder-rel, aki pl. a Kyuss-ban basszusgitározott...) felállású négyes nem egész 35 percben, most egy sokkal direktebb lemezzel jelentkezett.

Tovább

Cathedral & Grand Magus : lemezek jövőre

A brit doom egyik zászlóshajója, a Cathedral novemberben vonul be a Chapel stúdióba, hogy rögzítse kilencedik nagylemezét, melynek címe The Guessing Game lesz.  A producer ismét Warren Riker (Down, Crowbar). Az anyag megjelenése 2010 március/április tájékán várható.

 

 

A svéd Grand Magus Iron Will  című lemeze nagyon jól sikerült alkotás, amit a közönség is értékelt, így a trió már írja is az új dalokat egy próbaterem mélyén. Az új anyag elmondásuk szerint gyilkos, megjelenés valamikor jövőre.

 

Dim Vision/Nadir – Közös anyag jön

A két zenekar közös anyaggal örvendezteti meg a rajongókat, melyet így kommentáltak: 


Dim Vision: "Úgy tűnik elérkezett az idő, hogy a világra zúdítsunk egy újabb csapást, egyesítve az erőnket a Nadir zenekarral. Küldetésünk fedőneve: A Visceral Experience in a Superficial World (Zsigeri élmény egy felszínes világban) Amelynek fő ihletője egy megsokszorozódott személyiségű ember kilátástalan hánykódása az életben, ebben a térben, ebben az időben ahol minden léleknél, életnél előrébbvaló a hatalom elvekhez való görcsös ragaszkodása, a katonai erő fékevesztett növelése, a félelem és bizonytalanság gerjesztése... és még további klisék.”


Nadir: "Több hónapos hallgatást törünk most meg ezzel a split anyaggal. A hosszú csend okát a következő albumunk munkálatai jelentették. A lemezt a split hivatott felvezetni. Ezen az anyagon – Lotus Eaters – betekintést adunk a jövő év elejére várható új album világába, és a friss számok mellett két régi (még a Dark Clouds korszakból származó) dalt is felteszünk rá, természetesen mai változatban, újból feljátszva. Utóbbiak mellett azért döntöttünk, mert mindkettő – They Pull The Strings és Diamond-cutter – nagy kedvencünk, lemezen azonban már nem hozzáférhetőek. "
  

 

Baby Bone – újabb dal a Supernova-ról

A Baby Bone-ból Rákóczi Antal jelentkezett a következő hírrel:


„A megjelenés előtt álló Baby Bone albumról, a SUPERNOVÁRÓL feltettünk egy újabb dalt előzetesként a Baby Bone MySpace oldalra: "YZLK" - Ez egy keményvonalasabb nóta, az érem másik oldala... "

A novemberben az EDGE Records gondozásában megjelenő  10 számos albumról immár 2 dal hallható! Megjelenik Audio CD-n!

 

Anthrax – A mikrofonnál újra John Bush?

Rob Caggiano, az Anthrax gitárosa nemrég úgy nyilatkozott, hogy jelenleg túl sok minden nem történik a csapat háza táján, hiszen az ősszel lefújt lemezmegjelenés miatt (Anthrax keverés) áll a gépezet, és ugyan még nem hivatalos, de nagyon úgy tűnik, hogy a már felvett lemezen a csapat régi-új énekese John Bush fog vokalizálni. Hogy a dolog mögött mégis lehet valami az nem kérdés, hiszen a jövő februárban esedékes ausztrál turnén változatlanul John Bush kezében lesz a mikrofon.
 

VIDEJÓ! Slayer – Playing With Dolls

Nyilván sokan várják már a Slayer World Painted Blood című új albumát. Nos beharangozónak a csapat egy eléggé szokatlan és morbid módját választotta a klip készítésnek, ugyanis Playing With Dolls majd egész estésre – jó csak 19 percesre – sikerült és másból sem áll 12 részben, mint hogy egy sorozatgyilkos nőket gyilkol meg különböző módokon, megcsonkítja őket, levágja az arcukat, kikaparja a szemüket, majd   mindezen testrészekből összerakja álmai nőjét, akihez a végén új szívet is „talál”, de a csaj a végén mégis megszökik. A videó érdekessége, hogy az album mind a tizenegy számából tartalmaz részleteket, sőt a 7. epizódban felcsendülő Atrocity Vendor nincs is rajta a lemezen. Ahogy nézem ezt a videót sem fogják szénné játszani a zenetévék!


 


Watch 500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE

Claustrofobia és Affliction – Győrben és Szegeden

November 3-án  és november 4-én az Insano Booking és a Band-Aid Booking jóvoltából a brazil Claustrofobia és a török Affliction zenekar Európa turnéja eléri Magyarországot!


Az 1991-ben alakult brazil Claustrofobia, mint ahogy a nevük írásmódjából és a származásukból is sejthető, arra a páratlanul durva, néhol death metalba hajló, néhol a hardcore ösztönösségéből merítő thrashre tette fel az életét, amit a Sepultura úgy a Schizofrenia albumtól a klasszikus Arise lemezig játszott. A dolog érdekessége, hogy mindezt olyan minőségben és intenzitással produkálják, hogy legfrissebb, negyedik I See Red című albumukkal, mind a Cavalery Conspiracy, mind az újkori Soulfly lemezeket keményen lealázzák, sőt el is érik a klasszikus Sepu korszak adrenalinszintjét. Hitelességüket megpecsételendő, előző, Fulminant című lemezükön Andreas Kisser vendégszólózott, az újon pedig a Beneath The Remains egy remek, bunkó feldolgozása is hallható. Hogy a hangzással se lőjenek félre, valamint a régi Sepu vadságát megfejelendő, aktuális anyagukat abban a stúdióban vették fel, ahol a szintén brazil, brutal deathben erős Krisiun is rögzíti a dolgait.

Saját bevallásuk szerint elő előadásmódjuk intenzivitása annak köszönhető, hogy a dél-amerikaikat metal koncerteken jellemző véres köd („metal malóka”) borul az agyukra, miközben játszanak. Ezzel az elvakultsággal a patinás, brit Candlelight Records bizalmát is kivívták, akik világszerte ki is adták idén az I See Red-et, valamint segítik őket immár második Európa turnéjuk megszervezésében. Reméljük, a koncertekre látogatók bizalmát is elnyerik…


A török Affliction sem sokkal fiatalabb név (1999-ben alakultak), bár ők eddig főleg hazájukban mozgolódtak, ahol olyan bandákkal léptek közös deszkákra, mint a Katatonia, Opeth, Testament vagy a Dark Tranquillity. Ezen nevekhez hasonlóan zenéjük is picit dallamosabb, bár szintén a thrash/death metal a kiindulási alap. Származásuk viszont mindenképpen egzotikum és unikum is egyben.

2007-es Execution is Necessery lemezük levezető köre ez, amit még nem mutattak be Európában, viszont szeretnének alapot képezni arra, hogy a következő anyaguk már világszintű terjesztésben jelenhessen meg.


November 3-án, kedden Győrben, a Red Rocket Music Clubban játszik a két banda 20:00 órás kezdéssel, előzenekaruk a fiatal, retro thrashben utazó mosonmagyaróvári Nuclearbeast lesz. A dolog érdekessége, hogy sikerült a hellyel, a szervező ügynökséggel, és a zenekarokkal úgy megegyezni, hogy koncert teljesen ingyenes lehessen!!! Mindenkit sok szeretettel várunk!


November 4-én, szerdán este, pedig már Szegeden a Garaboncziásban bizonyítják a dél-amerikai és a közel-keleti thrash metal erejét. A turné itt metszi egymást a francia, hardcoreban erős Purify Európa turnéjával, valamint egy helyi banda is csatlakozni fog az estéhez. Itt már lesz belépő, viszont mindössze 600 Ft. 
 
További részletek a plakátokon, továbbkattintva pedig egy-egy videót mutatunk be mindkét bandától.

 

 Reality Show & Raven videók! >>>

 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum