RockStation

VIDEJÓ EXTRA! Dream Theater & Paradise Lost

2009. november 22. - sunthatneversets

A Dream Theater nyár elején jelentkezett új albummal, melyet az oldalon ki is veséztünk (RockStation kritika: Túl a zeniten : Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings). Az album Wither című dalához most videó készült, amely tulajdonképpen egy útifilm profi kivitelben.

Az angol Paradise Lost szeptember végén jött ki a Faith Divides Us, Death Unites Us címre keresztelt lemezével, melyről a címadó dal után most a lemez leglendületesebb dalára a The Rise Of Denial-re készült félig-meddig zenekari videó. A nem zenekari részeken egy pasi hullákból csinál viaszbábukat vagy miket.   

A videók megtekinthetők a cikk további részében.

Tovább

Se íze, se bűze : Bon Jovi – The Circle

Azon, hogy a Bon Jovi 2009-ben ciki-e vagy sem, lehet vitatkozni, de igazából felesleges, mert kinek a pap, kinek meg a papné ugye. Az viszont, hogy az 1983-ban alakult zenekar mára teljesen érdektelen lett a totál ősrajongókon kívül bárkinek is, aki csak a rockot szereti, azt talán nem nagy merészség kijelenteni.

Hogy normális dalt mikor írtak utoljára, azt nem tudom. Talán a 2005-ös Have A Nice Day címadó dala még szódával elmegy, de akkor is fényévekre van az olyan klasszikusoktól, mint a You Give Love A Bad Name, a Living On a Prayer, vagy a Wanted Dead Or Alive, hogy a Bad Medicine-t már ne is említsem. Persze a világ is változik, de amíg a 80-as évek napjainkban is aktív nagyjai képesek még ma is valami érdekessel előrukkolni, addig a Bon Jóskán kíméletlenül látszanak a kiégés jelei.   

Tovább

Kalapács – megjelent az Apokalipszis

Kalapács József a ’80-as években a Pokolgép énekeseként szerzett nevet magának a magyar rock palettán. Azóta is a magyar fémzene egyik legjelentősebb énekese. A legendás zenekar legjobb korszaka után az Omen zenekar frontembereként is nagyszerű albumokat adott ki. Sárközi Lajossal ekkor játszottak együtt először.

A Beloberk testvérek a ’80-as évek végén, a kultikus Sámánban már bebizonyították, hogy mindent tudnak, amit egy power metal csapat ritmusszekciójának tudnia kell. A Kalapács zenekar első albuma 2000-ben jelent meg Az első merénylet címmel. Ez az anyag olyan Pokolgép dalokat tartalmazott a ’80-as évek első feléből, melyek korábban nem jelenhettek meg. Természetesen mai hangzással, a kornak megfelelően átgyúrva adták ki ezeket a klasszikus dalokat, és a közönségsiker sem maradt el. Nem csak azok számára volt igazi csemege az album, akik már akkor szerették a ’Gépet, amikor ezeket a dalokat írták, de a fiatal rockerek nemzedéke is egy emberként állt a Kalapács mellé. Az első igazán saját albumuk azonban az Ösztön volt, ezt követte a 2003-as Totem, majd a Keresztes háború 2005-ben. Az Életreítélt jött, hallgattatott és ítéltetett sikerre 2007-ben. Ez egy tradicionális hangulatú, ízig-vérig Kalapács lemez, egy újabb heavy metal mestermű a kipróbált, rutinos muzsikusokból álló, mégis fiatalos lendülettel felvértezett zenekartól. Ezt követte tavaly a Mítosz címet viselő CD+DVD kiadvány, majd idén egy újabb érdekességgel kiegészített kiadvány, amely az Apokalipszis címet kapta.

Tovább

Rammstein : elindult a Liebe ist Für Alle Da turné

November 8-án Lisszabonban a Pavilhão Atlântico-ban elkezdődött a Rammstein Liebe Ist Für Alle Da című lemezének Európa Turnéja. Pár napja a bilbaói koncerten a következő setlistet élvezhették a rajongók:

 

 

 

 

Rammlied
B*******
Waidmanns Heil
Keine Lust
Weisses Fleisch
Feuer Frei!
Wiener Blut
Frühling In Paris
Ich Tu Dir Weh
Liebe Ist Für Alle Da
Benzin
Links 2-3-4
Du Hast
Pussy


Sonne
Haifisch
Ich Will

Seeman
Engel

Aki kíváncsi, hogy minek lehet tanúja 2010 március 16-án a Budapest SportArénában annak egy kis ízelítő a cikk további részében.

 

Tovább

Septicmen – megjelent a Transit

Az 1992-ben alakult Septicmen 1993-ban rögzítette első demoját, majd két évvel később a másodika, amely után két év szünet következett a csapat életében. 1998-ban kezdek újra próbálni, és dalokat írni. Turnéztak a Neck Sprain, a Wackor, a Nefogazz és a K.O. zenekarral, fesztiválokon léptek fel. 2000-ben vették fel a Dogma című első nagylemezüket, melyből angol nyelvű változat is készült. 2002-ben rögzítették az Origo című második nagylemezt, majd 2003 februárjában aláírtak egy, három lemezre szóló szerződést a görög Metal Breeds kiadóval, ami aztán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ebben az évben készült el második videoklip a Taste Of Death című dalhoz. 2007-ben jött az új lemez, Negative címmel, az akkor már 15 éves csapattól, az új felállás első közös anyag, a nóták magyar és angol verziójával, most pedig megjelent a várpalotai thrash-power zenekar negyedik lemeze, melyen az eddigieknél több dallamos énektéma kapott helyet. A banda ezzel a lemezzel tényleg bekerült a nagykorúak ligájába! Olyan csapatok ihlették őket, voltak rájuk hatással, mint a Slayer, az Anthrax, a Voivod vagy épp a Kreator. Aki a felsorolt csapatok zenéjét szereti, aki a stílus feltétlen híve, mindenképpen szerezze be a lemezt, csalódás kizárva!

A lemezen az alábbi dalok kaptak helyet:

CONDITION
BLACK ROOM
PARADOX HARMONY
SOMETIMES
VOX
AMAZON
MONSTER
METEOR
DEEP ROOTS
SACRIFICE
PERFECT TREND
 

Soulfly – készül az új album

A Soulfly rajongóinak még két évet sem kell várniuk, hogy a legutóbb album (RockStation kritika: Nem elég paraszt : Soulfly - Conquer) után új  korongot vehessenek a kezükbe, ugyanis Max Cavalera és csapata november elején  stúdióba vonult, hogy elkezdje az új album munkálatait. Max mester rövidebb és zsigeribb dalokat ígér, kevesebb világzenei hatással. Egyszóval jó kis parasztmetál anyag várható. 

 

VIDEJÓ EXTRA! A magyar dal napja – Stardrive + Cadaveres

Mai Videjó! rovatunkban hosszú idő után újra megtartjuk a magyar dal napját, igaz kis szépséghibája a dolgoknak, hogy mindkét itt szereplő banda angolul énekel.

Kezdjük a sort a karcagi Stardrive-val, akiknek Kings And Slaves címmel nyáron jelent meg lemezük. Most már klip is van a lemezhez, amely tulajdonképpen egy kis költségvetésű imidzs filmecske az album egyik legjobb dalára a Welcome To Cumania-ra

A Cadaveres tavaly ilyentájt jelentette meg Evilution című lemezét, melyhez most a Nadie című dalhoz készült egy erősen Tool hatású videó, amelynek alapja tulajdonképpen a Gerócs László és Amfer Ferenc által készített a Mártír című animációs film, melyet a dal kedvéért Dudás Miklós egy kicsit megvágott. 

A videókat a cikk további részében nézhetitek meg.

Tovább

Mafia és Cultus a Dürerben

Az idei év utolsó Mafia koncertje kerül megrendezésre 2009. november 25-én, szerda este 1/2 9 órai kezdéssel a Dürer Kert színpadán. Az Aki mindent lát... című album dalain kívül néhány feldolgozásra, valamint új szerzemény bemutatására is számíthatnak az érdeklődők. Az este különleges vendégeként, speciális, kizárólag erre az alkalomra válogatott repertoárral fellép a CultUs (The Cult Tribute) is. Jegyár: 700.- Forint
 

Új Mantra klip

A Mantra főnök Vijaya küldte az alábbi hírt:

"Elkészült a Mantra új klipje, A betonon hagyom. Ez a dal a 2008-as Akarom Látni albumnak nem akármilyen záró tétele. Ez már a második szám a lemezről, amihez kép is társul, hisz a Hiszel-e még bennem klipje már több mint egy éve kész van.

Most viszont nem Indiában, vagy más lelki helyeken kalandoztunk, hanem egy elhagyott harckocsi-laktanya szerelő csarnokban forgatunk, sőt tényleg nyomtuk az adott számot. Így igazán hitelesre sikerült.

A másik érdekessége, hogy az operatőr és a vágó a WMD frontembere Gaobr volt, aki nagyon profi munkát végzett.

Itt tudjátok megnézni normál minőségben (Mantra : A betonon hagyom - normál video ), itt HD-ben ( Mantra : A betonon hagyom - HD video ) és korábbi klipet szintén HD-ben itt ( Mantra : Hiszel-e még bennem - HD video )."


A Mantra legközelebb november 21-én játszik a budapesti Dürer Kertben, ahol a 10. születésnapot ünnepli a banda. A bulin többek között fellépés a szintén szülinapos Watch My Dying és az idei év nagy visszatérője, a Bedlam.

 

Mariska füst, retro-rock : Wolfmother – Cosmic Egg

Az Andrew Stockdale gitáros-énekes vezette ausztrál Wolfmother már lassan egy évtizede gyűri az ipart, de talán pontosabb volna a megfogalmazás úgy, hogy csak Stockdale gyűri, hiszen a másik két eredeti tagot a Hammond-döntögető basszusgitárost Chris Ross-t és a dobos Myles Heskett-et tavaly frankón lapátra tette, így a nagy sikerű debüt albumot összehozó brigádból mára csak ő maradt egyedül.


A retro-stoner csapat 2005-ös self-titled (de hülye elnevezés már) albuma igazi világsiker volt, amiért 2007-ben Grammy is járt a legjobb Hard Rock Performansz kategóriában, ami az egyik oldalról vicces, a másik oldalról meg nagyon jól tud mutatni a biográfiában. Andrew barátunk nem tökölt sokat, hiszen a Wolfmother már volt akkora brand, hogy tagokat toborozzon. Így került a csapatba Ian Peres basszusgitáros-billentyűs, Aidan Nemeth gitáros és Dave Atkins dobos. Nos ha már új felállás, akkor gondolhatnánk, hogy új zene is jár mellé, ami félig-meddig talán igaz is, hiszen a korábbi lemez direktebb, a 70-es évek karcosabb ősrockját megidéző muzsikája itt egy picit más formában van jelen. Hogy ez mennyire köszönhető Alan Moulder csúcsproducernek azt csak sejteni lehet, de szerintem nagyon. Alan Moulder korábban olyan nagyágyúkkal dolgozott már, mint  Depeche Mode, a Lostprophets, a Nine Inch Nails, az A Perfect Circle, vagy az Arctic Monkeys és a Smashing Pumpkins.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum