RockStation

Nevergreen – Megjelent az Új Birodalom

2009. december 20. - sunthatneversets

Magyarország vezető  gothic metal csapata, a Nevergreen 2009-ben újabb, kétnyelvű lemezzel jelentkezik, melynek bónusz DVD-jén archív koncertfelvételek, interjúk és videoklipek mellett rejtett extrák is találhatók, melyeknek tartalma legyen valóban meglepetés minden Nevergreen rajongó számára!

Az 1994-ben egy országos tehetségkutatón feltűnt, s ott dobogós helyezést elért zenekar már bemutatkozó albumával, a Game Overrel elnyerte azt a címet, amit a mai napig megőriztek: náluk sikeresebb gothic metal csapat annak ellenére sincs hazánkban, hogy az underground metal színtéren számos banda vallja magáénak ezt a stílust. Hogy mi sikerük titka? Egyrészt nyilván a kitartás, a zenébe vetett hit. Másrészt pedig természetesen maga a zene. A Nevergreen-nek saját zenei arculata van, melyet talán így lehetne körülírni: „sötét, félelmetes hangulat, mélyen dörgő gitárriffek, wagner-i orgonafutamok, Bob Macura öblös, de emlékezetes dallamokkal teli éneke, mellyel a billentyűs Matlári Miklós borongós, a világvégét és a szerelem fájdalmait egyaránt megjelenítő szövegeit közvetíti.” Ebben a kiválóan sikerült új lemez dalai is nagy szerepet kapnak majd.  Akik hallották az anyagot, megegyeznek abban, hogy a korai Nevergreen súlya, ereje egyesül rajta a későbbi albumok dallamközpontúságával. Ez az elegy pedig egy igazi metal rajongó számára kivédhetetlen!

A gothic doom mesterei tehát sok viszontagság után még mindig alkotnak, nem is akárhogyan: az aktuális HammerWorld magazin Hangpróbáján az új anyag első helyezést ért el, azaz a magazin újságíróinak egybehangzó véleménye szerint ez a korong a 2009-es év utolsó hónapjának legjobb korongja! Egy méregerős új lemez, Madonna: Frozen című világsikerű dalának Nevergreen-ízű változatával, dupla korongon, melynek dvd részén a 2007-es Gothica-s koncert szinte teljes anyaga megtalálható, további érdekességek, extrák kíséretében!
A lemezen a következők kaptak helyet:

Cd:

Most és Mindörökké / Now and Forever
A végtelen folyamon / Eternal Avenues
Frozen
Fehér Orosz / White Russian
Az elveszett világ / Sad wings of the War
Új Birodalom / New Empire
A szerelmed vágya vér / Hunger for Blood
Még él a vágy / Lust still alive
Életünk és Vérünk/ For Empire and Kingdom
A Holtak Nemzete/ Nation of the Dead
 
bonus DVD:

koncert: gothica 6.66, 2007. április 30. @ petőfi csarnok

a bosszú hajnalán
idegen vér
a harang értünk szól
soha már
ó, fortuna
ködtenger mélyén
here comes the rain again
istenek vére
a szerelem magányos templomában
mindörökké
furor christiani
ámok
interjú, rejtett extra, képgaléria: 2007 –  félsziget, 2008 – sziget

videoklipek:

az elveszett világ/sad wings of the war
kereszt az égen/cross in the sky

RückwäRts – Megjelent az Asszony-ember

2002-ben Fülöp István megalakította a Rückwärts elnevezésű formációt, mely zenéjében és külsőségében is egyedülállónak mondható Magyarországon. Készültek a dalok és a hozzá tartozó showelemek, melyek hűen visszaadják az ipari rockzenei stílust. A kezdeti sikereken felbuzdulva 2004-ben egy maxi lemezt jelentettek meg, a Hidd el című dalhoz pedig videóklipet forgattak. 2005-ben az egyik legnépszerűbb számukból, a Lovagolj-ból filmzene készült Fodor Tamás rövidfilmjéhez. 2006 őszén stúdióba vonultak felvenni debütáló albumukat, melynek Ha meg is tennéd című címadó dalához Indián készített klipet. A 2008-as év elején a Hammerworld, Rockinform és Wild magazinokban limitált példányszámban megtalálható volt egy Rückwärts SVCD lemez, mely három nótát és egy videoklipet tartalmazott. Ezután a második nagylemezükön dolgoztak, s mellette tavasztól őszig koncerteztek. Idén nyáron kiadót váltottak átigazoltak a Hammer Music / Edge Recordshoz. Októbertől a Rückwärts stúdióba vonult, s elkészítette második nagylemezét, melynek az Asszony-Ember címet adták. Az új anyag december elején kerül a boltok polcaira.

A zenekar a következőket nyilatkozta a lemezzel kapcsolatban:

„Úgy érezzük, hogy sikerült ebbe a lemezbe belevésnünk mindent, amit igazán legbelül érzünk és megosztanánk az emberekkel. Abszolút teljesnek és markánsnak, s ami a legfontosabb az ipari rockzenében, fegyelmezettnek, feszesnek érezzük az anyagot. Ebben nélkülözhetetlen segítséget nyújtott Jaya Hari das, a csepeli Audioplanet stúdió vezetője, aki a felvételektől a végleges master elkészítéséig vezényelte a munkálatokat, hiszen sikerült a hangzást is úgy eltalálni, ahogy szerettük, volna és ahogy egy Rückwärts albumnak szólnia kell."

Az albumon a következő  dalok kaptak helyet:

Miért kell…
Figyelj oda rám
Asszony-Ember
A vér vagyok
MLM
Ne taposs el
Bízz magadban
Üss meg
Nincs rettegés
Tükör
               Bonus tracks:

Why do you need… (Miért kell…- English version)
Let’s hit me  (Üss meg – English version)

Diszkréten tépi le az arcodat : Hatebreed - Hatebreed

Jamey Jasta a Hatebreed énekes-mindenese se az a seggenülős típus. Az 1993-ban a Connecticut állambeli New Haven-ben alapított zenekara, több mint tíz éve folyamatosan termeli a hardcore-ral vastagon átitatott metál muzsikát. Idén ráadásul a Hatebreed fanok igencsak jó évet tudhatnak maguk mögött, hiszen a csapat májusban For The Lions címmel egy feldolgozáslemezzel jelentkezett – mondjuk én totál feleslegesnek tartom az ilyesmit -, ősszel pedig kijött az ötödik stúdióalbum, amely egyszerűen csak a banda nevét viseli. 

Jamey emellett amúgy is sűrű hónapokat tudhat maga mögött, hiszen a Crowbar-os Kirk Windstein-nel közös zenekara a Kingdom Of Sorrow tavaly adott ki egy meglehetősen masszív lemezt. A bandába év elején visszatért az eredeti gitáros Wayne Lozinak, mert Sean Martin inkább hip-hop producernek állt. Nyilván nem ez az oka, de ez a lemez egy hangyányival kevésbé tuskó mint elődjei, de ez egyáltalán nem baj.

Tovább

Raze To The Ground hírek

A miskolci Raze to the Ground zenekarnak elkészült a harmadik EP-je Fictional Walk of Lives címmel, ami meghallgatható a Raze To The Ground MySpace oldalon, ill. megvásárolható koncerteken 600 ft-ért, vagy meg is lehet rendelni az rttgmusic [kukuc] gmail.com címen.

A korong 3 dalt tartalmaz, cím szerint:
Split
In cave
Don’t push me away

 

 

 

 
Ezek közül a Split egy részlete meghallgatható a decemberi Rockinform magazin cd mellékletén a HangArt stúdió track-jén belül.

További hír meg a zenekarunk háza tájáról, hogy tavasszal turnéra indulunk a Slytract és Nasmith zenekarok társaságában, és egy 10-12 állomásos országos körúton próbálják meg bemutatni az új dalokat. Jövő év elejére lefixálódnak a koncertdátumok, és leszenk részletes infók a turnéról.

Bővítik a merch tárukat is új kitűzőkkel, új pólókkal, és az előző Addiction EP is kapható lesz koncerteken ill, rendelni is lehet majd. Különlegesség lesz, hogy a Fictional Walk of Lives EP-t kihozzák korlátozott példányszámban, zenekari logóval ellátott  pendrive-on is, ezt majd csak koncerteken lehet beszerezni, tehát megéri minél több bulin ott lenni.

Ebben az évben az utolsó  buli Miskolcon lesz a Gárdonyiban a Metál Karácsony évzáró  partyn, december 26-án. Kezdés 20:00 h.

Armored Saint – Márciusban La Raza

Korábban hírt adtunk róla (Armored Saint, Sick Of It All lemezek jönnek), hogy a legendás csapat új albumon dolgozik. Nos a banda befejezte La Raza címre keresztelt albumának munkálatait, amely március 16-án jelenik meg a Metal Blade gondozásában. A felvételekre a californiai Burbank-ben a Tranzformer Studios-ban került sor.

 

 

 

A lemezre a következő dalok kerültek:
01. Loose Cannon
02. Head On
03. Left Hook from Right Field
04. Get Off the Fence
05. Chilled
06. La Raza
07. Black Feet
08. Little Monkey
09. Blues
10. Bandit Country  

Ízelítőnek itt lemez nyitó tétele, a Loose Cannon:

 

Powerground hírhegyek : K3, Yellow Spots, Slytract, Watch My Dying

 

 
K3


November 26-án játszott a Living Colour előtt az instrumentális metalt játszó K3. A két zenekar legénysége között már a hangbeállás alatt nagyon baráti hangulat alakult ki. Doug Wimbish basszusgitáros a K3 buliját a színpad mellől nézte végig, számok végén éljenezve (!!!), és tapsolva. Vernon Reid gitáros, laptopján dolgozva, mint kiderült végig fülelte a bulit és onnan tapsolt. Kállai János a csapat gitárosa így nyilatkozott: "Számomra hihetetlen élmény volt látni, hogy Doug ott áll a színpad mellett, nézi a bulinkat és éljenezve tapsol a dalok végén. Még be is konferáltam, hogy Doug is itt van, és a közönség egy része el is kezdte őt keresni, nyújtózkodtak, hogy lelássanak a színpadi feljáróhoz. Buli után ott várt minket a lépcsőnél, nagy összeölelkezés, azt mondta: Köszönöm Istennek, hogy láthattalak benneteket, és hogy vagytok. Hihetetlen volt, hogy ilyen közvetlenek és kedvesek voltak velünk. Még személyes elérhetőséget is kaptunk. A koncert után volt időnk bőven beszélgetni mindenkivel a zenekarból, még a két manager is ráért egy kicsit lazítani, mivel aznap nem mentek tovább. Vernon ezt mondta nekem: "A növendékeimnek mindig  mondom, hogy jó dolog híres nagy gitárosok dalait játszani, de az egész gitározás kulcsa, hogy légy önmagad, és ez nálad, nálatok megvan!" Corey pedig arra a kérdésemre, hogy ha egyszer úgy alakulna, hogy egy felvétel erejéig meghívnánk vendégnek, lenne-e rá esély? Nem mondott nemet. 

Tovább

Fear Factory – Borító és dalsorrend

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a Fear Factory új lemezen dolgozik, mely február 5-én lát napvilágot Mechanize címmel. A lemezről a Powershifter című dal már egy hónapja meghallgatható, most pedig nyilvános lett a borító és a dalok listája is.


Mechanize
Industrial Discipline
Fear Campaign
Powershifter
Christploitation
Oxidizer'
'Controlled Demolition
'Designing The Enemy
Metallic Division
Final Exit

 

Zajban olvad szét : Baby Bone - Supernova

Az újkigyósi Baby Bone 1992-ben alakult, és tizenhét év alatt sok mindent megélt a Rákóczi Antal énekes vezette alakulat. A Supernova a negyedik albumuk, de sorlemezt ezt megelőzően éppen tíz évvel ezelőtt jelentettek meg Global címmel.

Tíz év alatt sok koncert meg több házi terjesztésű demó jelezte, hogy az együttes csendesen ugyan, de tette dolgát. Megmondom őszintén, hogy szorgalmas Hammer olvasóként tudtam a zenekar létezéséről, de én azt gondoltam, hogy a csapat már rég feloszlott, meg is lepődtem mikor Anti az e-mail címünkre elkezdte a Supernova-ról szóló információkat csepegtetni.

Anti mellett a csapat tagja még Medovarszky Tibor basszusgitáros, Zubán Zoltán gitáros és Ruck Róbert dobos. A Supernova felvételeire Szegeden, Vári Gábor producer (Salvus, Angertea) segítségével került sor, aki nagyon jó munkát végzett. Megdörren a cucc rendesen, lélegző, élő produkció.

Tovább

Metallica, Slayer, Megadeth & Anthrax – Összeáll a thrash-metál négy nagyja

Igaz még csak egyetlen fesztivál erejéig, de a hónapok óta keringő pletykákat lezárva immár hivatalos hír, hogy újra egy színpadon lép fel a thrash-metál hajdani négy nagyja. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax legénysége a 2010 június 16-án a lengyelországi Varsóban tartandó Sonisphere Fesztiválon lép majd a deszkákra minden metál rajongó örömére. 
 

 

FIGYELEM! A 2010 májusi budapesti Metallica koncertre állítólag eszetlen tempóban fogynak a jegyek. Aki még nem biztosította a jegyét, de ott szeretne lenni, az igyekezzen nem lemaradni!

Metallica, Budapest 2010 május - online jegyvásárlás

 

 

Sky Above Heroes - Wall Of Hope (Ep 2009)

A durva, technikás metálzenék szerelmeseinek nyújt extra, 100%-ig hazai eredetű hallgatnivalót a miskolci Sky Above Heroes zenekar. A Wall Of Hope címre keresztelt, házi körülmények között rögzített, három számos bemutatkozó anyag egyik legfőbb pozitívuma, hogy a csináld magad módszer ellenére abszolút nem szól szarul, sőt! Gyanítom, nem kétfillér volt a cucc, amivel rögzítették, de megérte az árát: a sound úgyszólván hasít, mint az atom.

Elindítva a Sky Above Heroes MySpace oldalának lejátszóját, síron túli hörgések, üvöltések, kegyetlen gyors, gyomrozó lábgép és feszes akkordok kezdenek ömleni a hangfalakból. A címadó Wall Of Hope kiváló metálzene szélsőséges, de élvezetes vokáltémákkal és egészen elképesztő lábdob technikával. Mindig nehezemre esik elhinni, hogy ezt hús-vér ember csinálja...  A második Leviathan nagyon kellemes ritmusjátékkal és sok derékszögű tempóváltással operál és igazán egy nagyon profin komponált, nagy odafigyeléssel összerakott felvétel. Imádom azokat a brutál mély riffeket, amik azután záró, elemi dühtől feszülő, az előzőekhez hasonlóan jó Full Of Sorrow-ban is fel-fel tűnnek.

Tovább

Év végi Roll'A'Billy show : thekillingscreens és The HepCats

A 'thekillingscreens' és a 'The HepCats' zenekarok által életre hívott ROLL'A'BILLY koncertsorozat esszenciája ez az év végi show. A két banda vendégzenészekkel, új számokkal és kislemez bemutatóval készül emlékezetessé  tenni az Ünnepek előtt utolsó pénteket. (K)arcos street rock'n'roll és rockabilly; két stílus, egy valóban felejthetetlen
este!!! Találkoz(z)unk december 18-án, a budapesti Klauzál tér 14. alatti MANIA-ban!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum