RockStation

Dream Theater – Júliusban Budapesten

2009. március 01. - sunthatneversets

A tizedik – egyelőre cím nélküli - albumán dolgozó Dream Theater, július 1.-jén fellép a Papp László Budapest Sportarénában. Hazánkban ez együttes nagy sikereknek örvend és a két évvel ezelőtti Pecsa szabadtéri koncert tanulságait levonva a szervezők ezúttal az Arénába viszik a koncertet. Reméljük az nem bizonyul azért nagynak.  

DREAM THEATER Tour 2009 @ 2009. július 01. 19:30 - Papp László Budapest Sportaréna

Jegyek március 2.-ától kaphatóak a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában.
 

Jegyárak:

Álló: 9.900,- HUF 
Ülő: 7.500,-; 8.900,-; 9.900,-; 12.500,-; 15.000,-;  HUF
 

Wall Of Sleep – új dalok és lemez

A Mood romjain alakult Wall Of Sleep új albumon dolgozik, amely valamikor idén jelenik meg. Aki nem bír ilyen bizonytalanságban élni, az a Wall Of Sleep MySpace oldalon  elérhet két számot a készülő albumról, igaz még csak demó formájában. A tagok szerint erősen Black Sabbath hatású album várható, aminek igencsak örülünk.

Black Label Society – Válogatáslemez

A Zakk Wylde által vezetett Black Label Society Skullage címmel április 21.-én dobja piacra válogatáslemezét. A Skullage három különböző kiadásban fog megjelenni: CD, DVD és CD/DVD. Az összeállításon szerepelni fog jó néhány ritka felvétel, így például akusztikus előadások a zenekar gitárosaitól, illetve koncertfelvételek, ezek mellé pedig természetesen a szokásos best of, illetve a DVD-n eddigi klipjeik is megtekinthetőek lesznek. 

VIDEJÓ EXTRA! Két brutál metál - Sepultura + The Haunted

Mivel mostanában divat lett, hogy a lemez megjelenésekor még nincs aktuális videó az album valamelyik dalához, így esett meg, hogy most jelentkezett klippel a brazil Sepultura, akik az egy hónapja megjelent A-Lex című album We've Lost You című dalára forgatott rövidfilmet prezentálják. Ez amolyan image klip, egy kis történettel megfűszerezve, melyben egy felidegesített kiskölök, véresre üt, rugdal, tapos – ebben a sorrendben – egy pacákot, ráadásnak pedig a hullát el is égeti.

A svéd The Haunted a Versus című albumhoz viszont már a második klipet készítette el ezúttal a Trenches című nótához. Vizuális trükkökkel és horrorfilm elemekkel kiegészített zenekari szösszenet, bár nem ez a lemez legjobb nótája a klippel együtt klafa és hulla ebben is van. Nézzétek a nehézfiúkat!  -> Katt tovább!
 

Tovább

Világ headbangerei egyesüljetek! : Lamb Of God - Wrath

A virginiai Lamb Of God már a három évvel ezelőtt Sacrament címmel kiadott lemezzel elég nagy hírnévre tett szert. A Pantera évekkel ezelőtt történt feloszlása után valahogy nagy űr keletkezett abban a zenei vonalban, amit én egyszerűen csak heavy metálnak nevezek jelzők nélkül. A Lamb Of God ezt az űrt próbálja betölteni, zenéje több stílusjegyet is magán visel, tehát nem egyszerű kópiabandáról van szó. Aki szereti a fejet lecsavaró zenéket, készítheti a fejbiccentő izmokat.    

Tovább

Látszólagos komolytalanság : Vastrabant - Told be!

A lemez nem új kiadvány. Had ne mondjam: 2007-es. De mivel a srácok kedvesen megkínáltak minket vele, nem bírtuk visszautasítani. Már csak azért sem, mert egy igencsak agyas, viccesen komoly és komolyan vicces, de mindenképp abszolúte szórakoztató produktum ez az anyag. Kicsit úgy vagyok velük, mint a Mel Gibson-féle Maverick című "poén"filmmel: kicsit nehéz komolyan venni a srácokat, de ez csak az első benyomás. Mélyebb ismerkedés után azonban gyorsan nyilvánvalóvá válik:  a Vastrabant nevű zenekart sok szempontból illik mégis komolyan venni!

Tovább

Újjáalakul a Faith No More

A pletykák néha mégis igaznak bizonyulnak. Igaz a banda csak egy európai fesztiválkörút idejére szedte össze magát, de lehet reménykedni, hogy hátha tovább. Abban pedig megint, hogy hozzánk is eltolják a képüket. Hogy milyen összeállításban zenélnek újra még nem tudni, bár azt korábban rebesgették, hogy nem Jim Martin lesz a gitáros. 
 

UPDATE 02.27.:  

Kiderült a gitáros személye is: Jon Hudson-é a feladat, tehát a csapat utolsó felállása lép színpadra Európában, azaz Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson és Mike Patton

 

Elbúcsúzott az F.O. System : F.O. System, Hangmás – Pecsa 2009.02.21.

A múlt szombati búcsúkoncert élményeit Heni osztotta meg velünk. Ezúton is köszönjük a beszámolót. 

Az előzenekar a Hangmás volt, ami inkább elektronikus zene, mint darkos, de azért jól felpörgették a közönséget, ami már amúgy is felpörgött volt, hiszen lehet ma utoljára hallhatjuk az Utolsó Üvöltést!

A PECSA tele volt, amin megmondom őszintén, meglepődtem és ami még ledöbbentőbb volt, hogy sok volt a fiatal rocker... Talán második virágkorát éli a zenekar?!

Na, szóval kijött Zana „Ganxsta” Zoli és belevágott a dobokba... A hangzás kitűnő, a zenekar feketében, a fények világítanak, a zene szól: "még, még, ez még nem, nem elég...", mellettünk a budapesti gothic klub szervezői és tagjai tombolnak... Szóval  minden kész egy igazi dark bulira!!!

Aztán az első sláger a Szem, ami a színpadról is visszanéz ránk (ez az egyetlen színpadi elem, meg persze a fények, de dark koncerttől mit várhatunk?!):-)

A zene tovább hömpölyög, ezerrel tombolunk, jól érezzük magunkat, szólnak a jobbnál-jobb számok... A gitárok jók, Mátyás Attila is beszél számok között, igaz ez főleg a számok szövegére korlátozódik!

Hamar vége szakad a koncertnek, amin elkeseredtünk, de egy egy albumos zenekartól mit várjunk? Mondjuk új albumot???

Na, utolsó számként az új szám: az Utazás, igazán jó befejezés, utolsó alkalom a bulizásra...

Ezután a zenekar bemutatása, óriás taps, még egyszer utoljára a refrén és hirtelen vége az egésznek, már megyünk is kifele...

Én még magamban dúdolom: "Még, még, még, még, ez még nem elég..."

Nagyon okos modoros : Salvus – Minden kezdet

A 2001-ben Szegeden alakult zenekar myspace oldalán viccesen úgy aposztrofálja zenéjét, hogy „Ákos találkozik az In Flames-szel”. Van benne valami, de csak  részben. Alapvetően nagyon hangulatos, modern metál elemekkel átszőtt zene hallható itt, nem is gyenge színvonalon.

A megalakulás óta több tagcserén átesett négytagú banda jelenleg a Kokavecz András – gitár, Pötörke Gábor – gitár, Pötörke Zoltán – ének, basszus és Zsákovics Gergely – dobok felállásban tolja a melodikus muzsikát. Két demó mellett 2005-ben Imago címmel már kiadtak egy 6 számos EP-t – igaz nem ez a felállás – tavaly pedig megjelent az első teljes lemez is Minden Kezdet címmel.

Tovább

VIDEJÓ! Conan a barbár – Kreator – Hordes Of Chaos

A germán Kreator Hordes Of Chaos című lemeze nagyon masszívan sikerült alkotás, ezt megerősíthetem. Nos elkészült a címadó nótára forgatott videoklip is, amelyben a hős Tesztoszteron megszöktetve a hőn szeretett nőt lekaszabol, megcsonkít, satöbbi jó pár hozzá hasonlóan jó felépítésű, cipőfűzőt megkötni nehezen tudó fiatalembert. Mikor pedig már őt is megcsapja a halél szele, jön a 45 kilós csibe és másfél méteres, 50 kilós karddal lecsapja az ellen fejét. Minden jó ha jó a vége.  (Katt!)
 

Tovább

A IV. HangSúly zenei díj nyertesei

A súlyosabb gitárzenékkel foglalkozó magyar internetes magazinok szerkesztőségeinek szavazatai alapján 2008 legjobban sikerült albumait az Isten Háta Mögött és a Superbutt készítették el, koncerten a Nadir és a Subscribe voltak a legerősebbek, míg a debütáló bandák közül a Slytract és a Saint Petrol első albumait fogadta legnagyobb lelkesedéssel a zsűri. Az érdi Bakery stúdió pedig zsinórban negyedszer lett a legjobb a Hungarian Metal Awardson. Újítás ebben az évben, hogy a zenekarok jóvoltából a hivatalos HangSúly honlapon a legtöbb tavalyi albumba egy-egy dal vagy videó erejéig bele lehet hallgatni/nézni és csemegézni az igazán változatos stílusú bandák között.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum