RockStation

Izzadt rakenroll, bele az arcodba - Airbourne + Taking Dawn, 2010.03.06. Dürer-kert [KONCERTBESZÁMOLÓ]

2010. március 10. - SAABI

Az elmúlt hétvége igazi koncertdömpinget hozott a budapesti klubokban. Állandó koncert-tudósítónk Frogfoot a Dürer-kertet választotta szombaton, ahol egy faszányos Aibourne és Taking Dawn buliban lehetett része.  


A Taking Dawn-nal  kicsit bajban vagyok, mivel nem igazán vagyok otthon a amerikai dallamos heavy metal zenékben, de azt még én is éreztem, hogy egy kicsit időutazásra visz a banda a '80-as évekbe. Leginkább a Mötley Crüe és a Dokken párhuzam áll a Taking Dawn zenéjére-igaz sokkal keményebb és modern zene ez, mint a két valószínű példakép. A TD jó választás volt előzenekarnak annak ellenére, hogy a közönség nem nagyon ismerhette a lemezüket, sikerült beindítani az embereket és jó hangulatot teremteniük. Ha nem lett volna pocsék a hangzás akkor azt írhatnám, hogy ez egy rövid jól sikerült bemutatkozás volt, de a megszólalás sokat levont az élvezetből, ettől többet-jobbat érdemeltek volna még előzenekarként is.
 
Az Airbourne Runnin' Wild című lemezének cd borítóján ez a felirat van: Fist pumping sweat soaked Rock n' Roll. Úgy indultam el a koncertre, hogy voltak elvárásaim: izzadt r'n'r bele az arcomba, jó hangosan, és ezt meg is kaptam!

Airbourne @ Dürer, Budapest 2010.03.06Sok magyarázat nem kell az Airbourne zenéjéhez, elég megnézni a Runnin' Wild klipjét vagy egy youtube-os felvételt, ami ott látható ugyanazt hozzák élőben egy klubkoncerten is, nemcsak a kameráknak játsszák el a "r'n'r fílinget". A hangulatról mindent elmond, hogy az amúgy nem kimondottan rock/metal-rajongó barátom végigugrálta az egész koncertet! Aki erre a zenére nem mozdul, az bizony  kómában van... A hangzás az Airbourne alatt sem javult sokat( igaz nem volt élvezhetetlen), de akkor már nem nagyon érdekelt az első sorban. Nagyon élveztem az egész koncertet és gondolom a jelenlévők hasonlóképpen éreztek, a hangzást leszámítva az Airbourne hatalmas volt! Idén már nehéz lesz ezt felülmúlni egy zenekarnak hangulatban, lendületben és közvetlenségben, amit az Airbourne mutatott szombat este. Aki ottmaradt koncert után és szemfüles volt elcsíphette egy kis beszélgetésre, közös fotóra mind az Airbourne, mind a Taking Dawn zenészeit. A gyűjteményem ismét gazdagabb lett és ezúttal közös fotó is készült, nem rocksztárokkal volt dolgunk, hanem közvetlen és barátságos zenészekkel akik fellépés után együtt sörözgetnek a közönséggel.

Airbourne photo with a fan

Airbourne, Dürer Budapest setlist

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr521827552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum