RockStation

Rocksztár-parádé : Slash – Slash

2010. április 06. - sunthatneversets

Slash album coverSlash, aki a Guns N' Roses gitárosaként szerzett magának világhírnevet, és akit tavaly a Time magazin Jimi Hendrix mögött a világ második legjobb gitárosának választott elérkezettnek látta az időt, hogy szólólemezzel rukkoljon elő. Persze a rock zenét kívülről belülről ismerők, most azt mondják, volt már neki szóló lemeze, de a Slash's Snakepit inkább volt egy önálló banda és Eric Dover, később pedig Rod Jackson személyében énekessel is rendelkezett.

Slash megunva a Velvet Revolver stagnálását – énekes híján egyenlőre nem tudnak továbblépni -  úgy döntött, ha már van egy rakat témája, amik csak énekesre várnak, akkor hát rajta. Így aztán megszületett ez a nagylemeznyi nóta, melyeket abszolút csúcskategóriás énekesek danolásznak el, sokszor nem is a rock műfajából idekeveredve. Sőt! Slash a lemezen olyanokkal zenél újra együtt, mint Izzy Stradlin, Duff McKagan, Steven Adler (ez kérem már majdnem a teljes Guns, csak Axl hiányzik) vagy Dave Grohl, Josh Freese, Flea, és Nick Oliveri.

Szóval teljes sztárparádé ez kérem szépen, de az egységes képnek nyoma sincs – nem is lehet – hiszen a dalok kiabáltak énekes után, így aztán a végeredmény is kissé eklektikus lett. Persze megkapjuk a karcosabb rockot is, de vannak eléggé lapos, szürke darabok is.

SlashKezdésnek mindjárt kapunk egy pulzáló rockosabb darabot Ian Astburyvel (The Cult), ami akár originál The Cult is lehetne. Jó dal a Ghost, csak valahogy nem bontakozik ki teljesen. A kettes, Ozzy mester által prezentált Crucify The Dead kicsit lendületesebb, de erőtől annyira nem duzzadó darab, míg az ezt követő, a Black Eyed Peas-es Fergie által elénekelt Beautiful Dangerous egy pöttyet megeffektezett keleties szösszenet, aminek amellett, hogy gitárok szólnak benne nem sok köze van szellemiségében a rockhoz. A jó torkú Myles Kennedy (Alter Bridge) énekelte Back From Cali viszont kiváló dal, tipikus amerikaias ízekkel. Chris Cornell a Promise-zal sajnos itt is poposabb darabot kapott, amiben ugyan jól énekel, de igazán kiereszteni nem tudja a hangját. A Wolfmother-es  Andrew Stockdale-lel való kooperációból - By The Sword - egy Led Zeppelint megidéző dal lett. Aki bírja Stockdale nyávogó hangját a következő dalban is kaphat ilyet, hiszen a Gotten-ben a Maroon 5-ből ismerős Adam Levine nyáladzik egy kicsit, mondjuk a dal második felében akadnak emlékezetesebb momentumok. A Doctor Alibi-ben aztán Lemmy helyre rakja a dolgokat, és itt még egy-két Guns-os gitárfutamot is kapunk. 

 


Slash : Back From Cali (feat. Myles Kennedy)

Ezt követően amolyan pihentetőnek egy instrumentális jammelést kapunk a Watch This-ben, melyet Slash, Dave Grohl és Duff McKagan vezet elő elég borult stílusban. Az I Hold On tipikus amerikai ízű pop/rock, a már csak nevében rock Kid Rock-kal. Viszont az ezt követő, az Avenged Sevenfold tag M. Shadows énekelte Nothing To Say a lemez legkeményebb dalát hozza, ami pozitív irányban lóg ki innen. A lassú Starlight-ban újra Myles Kennedy brillírozik, míg az eléggé lapos Saint Is A Sinner Too-ban az alter/indie sztár Rocco DeLuca bánkódik egy kicsit. A lemez végére maradt a legrockabb nóta Iggy Pop bátyóval, a We're All Gonna Die-ban nincs hiba egy szál se.
 


Slash : We're All Gonna Die (feat. Iggy Pop)


Nos inkább lett egy válogatáslemez Slash első szólóalbuma, mint homogén dalok gyűjteménye. Aki valami hirtelen indíttatásból újkori Guns N' Roses darabokat vár az ne várja, azt nem fog kapni. Igazából nagy slágereket sem kap senki, viszont van egy korrekt lemez, aminek több dala igazi csemege. Nem több, de nem is kevesebb.    
Aki kíváncsi a lemezre az a slashonline.com oldalon most meghallgathatja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr11898846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.07. 13:19:44

"ez kérem már majdnem a teljes Guns, csak Axl hiányzik"
Na most őszintén: Axl *kinek* hiányzik??? :-)

sunthatneversets · http://rockstation.blog.hu 2010.04.07. 14:11:30

@SzaboZsee: Hát én is úgy értettem, hogy a sorból.

a beela · http://napirokk.blog.hu/ 2010.04.09. 20:39:21

ez a lemez pluszos 10-s,minden van rajta ami a nagy betűs ROCK Zenét jellemzi.+ mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő dallamokat,és éppen ezért 10-s.

Taraj (törölt) 2010.04.26. 18:09:47

Nem bírom feldolgozni ezt a borítót. Viszont a tartalom az cool.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum