RockStation

Originál NYHC : Sick Of It All – Based On A True Story

2010. április 12. - sunthatneversets

Sick Of It All - Based On A True Story album coverA Koller tesók (Lou és Pete) által 1986-ban, a new yorki Queens-ben alapított Sick Of It All a NYHC mozgalom egyik élharcosa volt a Biohazard mellett. Valahogy nekik is sikerült túlélni azokat a zenei változásokat, melyek az elmúlt másfél évtizedben a rock/metál műfajon belül végbementek, ma is itt vannak és változatlan formában nyomják a hardcore-t a Based On A True Story címre keresztelt új albumon is, amely már kilencedik a sorban.
A Tue Madsen Antfarm nevű stúdiójában, a dániai Aarhusban felvett korongba a hangzás terén nem is lehet nagyon belekötni. Egy kicsit mintha európaibb ízeket kapott volna az album, bár igazából lehet hogy ez csak beképzelés, de a sound mintha egy kicsit vasatagabbnak tűnne. 


A csapat 2006-ban adott ki utoljára lemezt a Death Or Tyrants korrekt album volt, a Based On A True Story is ilyen, de nem több sajnos, igaz nem is kevesebb. És itt most utóbbin van a hangsúly, mert az öregek még mindig hitelesen tolják a nagybetűs HC-t, amibe itt-ott a punkos elemek azért benne foglaltatnak.


Sick Of It All – Death Or Jail


Rövid, pörgős album ez az új is, két perc körüli, hamar ledarált nótákkal, melyből 14 került erre a korongra. Egyenként baromság volna végig a dalokon, NYHC ez kérem, de ha már egy lemezismertetőnek foglalkoznia kell a dalokkal is egy kicsit, akkor nézzük a termést. A lemez punkos dalai között megkapjuk az A Month Of Sundays, a Good Cop és a Waiting For The Day című darabokat, melyek tipikus pogózós, együtt éneklős darabok, amikre koncerteken nagy ugra-bugra lesz a színpad előtt az hótziher. A döngölős HC-t kedvelőknek igencsak bejöhet a Ben Outta Shape, ami a lemez legjobb dala egy jó adag a Pro-Pain-re is jellemző dűhbombával, de ilyen típusú performansz a Watch It Burn című szösszenet is Craig Setari masszív basszus témáival. A Lowest Common Denominátor a málházósabb, vastagabb riffekről marad emlékezetes, de a lendület itt is megvan. A Lifeline-ba egy kis dallam is szorult, ráadásul a jobb fajtából, de ilyet az As Long As She's Standingben is kapunk elég masszív körítésben. A lemezt záró két dal közül a Nobody Rules egy középtempós HC darab, míg a Dirty Money punkos felhangokkal bír.
 

 

Sick Of It All


Nem született újabb Scratch The Surface, de a Based On A True Story egy magát nagyon is hallgattató album, ami a jó dalokat sem nélkülözi. Ez nekem egy négyest pedig vastagon megér.
Az új album most a megjelenés előtt teljes egészében meghallgatható a Sick Of It All MySpace oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr791911241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum