RockStation

Durrrrva!! : Slaughter At The Engagement Party – I Killed Everyone, Will You Marry Me?

2010. április 23. - sunthatneversets

Slaughter At The Engagement Party - I Killed Everyone, Will You Marry Me? album coverA 2009 elején alakult, pofátlanul fiatal szegedi srácokból álló eszement nevű  Slaughter At The Engagement Party gyorsított eljárással tart ott, ahol mások több évnyi szenvedés árán. Egy év és egy tagcsere után itt az első komolyabb hangzóanyag, igaz még csak egy hatszámos EP, aminek az első tétele nem is dal, de hát akkor is ….
A fiatalok a manapság oly divatos deathcore-ban utaznak és bár nem akkora kedvenc nálam ez a műfaj az I Killed Everyone, Will You Marry Me? egy nagggyon durrrva bemutatkozás, mind a minőséget, mind a dalok színvonalát tekintve. Igényes digipack csomagolás szerzői kiadásban, sőt a felvételek is idézőjeles sufni-tuninggal készültek, lévén hogy azok helyszíne Simon István dobos házistúdiója volt. Ennek ellenére vagy éppen ezért úgy szól ez a pár dal, mint az atom. Ha azt mondják, hogy itthon a Bakery-ben került rögzítésre a lemez, simán elhiszem nekik.

 

 


Slaughter At The Engagement Party - Hang 'Em in the Front Yard


A srácok nagyon profi teljesítményt nyújtanak egészen Simon István dobos hibátlan játékán  át, a gitárosok (Bodócsi Imre, Kovács Tamás) profi hangszerkezeléséig és Kókai Barnabás a stílus megkövetelte vokális megoldásain (hol gyomorból hörög, hol acsarkodóan kiabál). A dalokat egyenként nem elemezném, hiszen a témahalmozáson át (Traitor Holocaust) az ütőös breakdown-okig (Hang'em In The Front Yard) a magyar nyelvet is használó, néhol a Fear Factoryt idéző (Rest In Pieces) megoldásokig sok minden van itt.

 


Slaughter At The Engagement Party – Rest In Pieces



A zenekar sok hazai koncerttel méretteti meg magát, de a külföld felé nyitás lehetőségét is keresik. Erre talán jó alkalom lesz a hasonló vonalon mozgó Carnifex koncertjén való vendégeskedés is. The Black Dahlia Murder, Suicide Silence rajongók kötelezően tegyenek próbát a szegedi ötössel, mert jól tolják. Én a magam részéről szurkolok a szélesebb körű ismertség eléréséért. 

 

 

Slaughter At The Engagement Party

                 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr211944327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukac7 2010.04.24. 22:19:36

tehetseges fiatalok, erdemes beszerezni az ep-t.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum