RockStation

The Ocean és Moon Of Soul a Wigwamban [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. június 01. - sunthatneversets

Valamivel több, mint egy évvel ezelőtt járt nálunk a német kollektíva, akkor a Burst, a Bison B.C. és a Medeia társaságában. Ezúttal a WigWam Rock Palace színpadán lépnek majd fel a hazai Moon Of Soul felvezetésével. Júniusban a pár hónapja megjelent 2010-es lemezük dalait hallhatjuk élőben. A Heliocentric című korong folytatása ősszel jelenik majd meg (Anthropocentric), addig pedig lebonyolítanak egy 34 állomásos Európa-turnét, melynek 22. állomása lesz a budapesti fellépés.

Az estét egy hazai csapat nyitja majd. A Moon Of Soul zenekar atmoszférikus zenéje kiváló bevezető a The Ocean-nel való találkozáshoz. A különleges hangulatok megteremtésére való törekvés őket is a kezdetektől jellemzi. Izgalmas ritmusok, lebegő dallamok, transzcendens szövegvilág. Mindezek működésére pedig a legjobb bizonyíték, hogy olyan bandák előtt játszhattak már, mint az Evergrey vagy az Opeth. A garancia pedig az, hogy 1996-os megalakulásuk óta csiszolják ezt a progresszív, vastag légkörű zenét, melyre leginkább a Cynic és a Psychotic Waltz volt hatással. Ezidő alatt a kisvárdai banda két lemezt jelentetett meg szerzői kiadásban (2001 – Égforrás, 2003 – Titokszülő), 2007-ben pedig napvilágot látott Ébredés című albumuk.

A The Ocean harmadik hazai fellépésén az eddigi legkiforrottabb anyagukat mutatják majd be, immár új énekessel, az eddigieknél több dallammal és rengeteg hangszerrel, s az új tag, Loic Rossetti rendkívül karakteres hangjával, mely hatványozottan kifejezővé teszi a zenét és a mondanivalót is. Fellépéseik alkalmával nagy hangsúlyt fektetnek a zene és a programozott fényshow összhangjára is, melyet remélhetőleg a WigWam-ban is megtapasztalhatunk majd. A csapat előadása akkor is mindenkit magával ragad, ha egy kicsit is fogékony erre az experimentális elemekkel tűzdelt, egyben hardcore, noise, ambient, experimental, és némi indusztriál hatást is felvonultató, a poszt metalból is sokat merítő zenére, melynek alkotói nagy kedvencként tartják számon többek között a Cult of Luna-t, a Mastodon-t és a Neurosis-t is.

The Ocean - Moon Of Soul
2010. június 12., szombat
Budapest, WigWam Rock Palace
Beugró: 2990 Ft / 3990 Ft


Jegyelővételi helyek:
Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Solaris, Rockpark, Ticketportal, Ticketexpress

http://www.theoceancollective.com/heliocentric/
http://www.myspace.com/theoceancollective
http://moonofsoul.com/
http://www.myspace.com/moonofsoulmusic
http://hammerworld.hu/
http://wigwamrockclub.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr82045976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum