RockStation

VOLT 2010 fellépők | 1. rész : Billy Idol

2010. június 02. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-es Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Kezdjük mindjárt egy igazi sztárral, már ami a régi szép időket illeti. Billy Idol 1955-ben William Michael Albert Broad néven látta meg a napvilágot Londonban, 1975 óta tartó karrierje során rengeteg zenei műfajban kipróbálta magát. A Generation X nevű csapat tagjaként indult.

A Sex Pistols zenéjének és imázsának hódoló GX rövid fennállása alatt három lemezt is kiadott, de Idol túl erős egyéniség volt ahhoz, hogy egy zenekarban valósítsa meg önmagát: a nyolcvanas évek elején Steve Stevens, Phil Feit és Steve Missal támogatásával szólókarrierbe kezdett. A klipek hőskorában készült White Weddinggel és a kultikus horror rendező, Tobe Hooper által készített Dancing Whit Myself videójával Idol világhírnévre tett szert és bevette az amerikai piacot is. Karrierjének csúcsán James Cameron még a Terminátor2 higanyemberének szerepét is felajánlotta neki, nem beszélve a megvalósult filmes munkáiról: a Grammy-díjas Top Gun himnuszról vagy Olvier Stone Doors-filmjében nyújtott alakításáról.

A hetvenes évek nyers energiáit, a nyolcvanas évek csillogását, a kilencvenes évek rockos lendületét egy személyben megjelenítő Billy Idol karrierjének csúcspontját az 1984-es, kétszeres platina értékű Rebel Yell album jelentette, melyet további két platina lemez, a Whiplash Smile és a Charmed Life követett. Innen aztán az 1993-as Cyberpunk még  hozta a már mérsékeltebb sikereket, aztán 2005-ben kiadott Devil's Playground-ig  semmi nem jelent meg tőle. A mostanában újra aktív rockzenész a Fesztivál Nagyszínpadán július 1-jén (csütörtökön) 21.00-kor lép fel. 

Múltidézésnek itt a Rebel Yell:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr202049825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum