RockStation

VOLT 2010 fellépők | 2. rész : Agnostic Front

2010. június 07. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-es Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Az Agnostic Front a '80-as évek közepén alakult New Yorkban, és tulajdonképpen lehet őket a hardcore stílust kialakító első vonalhoz sorolni (ez alatt a Black Flag, Bad Brains, a Minor Threat, a Hüsker Dü zenekarok által képviselt vonal.)

Az Agnostic Front - a többi HC bandához hasonlóan - támadta a rendszert, és ehhez társultak a szókimondó szövegeik. Az alapfelállás a következő volt: Roger Miret vokál, Vinnie Stigma gitár, Adam Moochie basszer és Dave Jones dob. Abanda a '80-as évek New York-i hardcore bandáinak kivonata, a tipikus old school hardcore-t képviselik.

Az 1983–ban megjelent első EP-jük, a United Blood 10 perc alatt 10 nótát tartalmaz. Iszonyat energiával söpör végig az emberen a korong. A hardcore stílus minden jegyét magukban hordozzák az albumok: üvöltöző ének, betoneszterga minden hangszeren. Első nagylemezük a Victim In Pain volt. A '86–ban megjelent Cause For Alarm már metál hatásokat is mutat.

Új tagok kerültek a bandába, már a megalakulás után nem sokkal, mégpedig Rob Kabula (basszer) és Jim Colletti (dob), akikkel összeállt egy elég kemény csapat, de egy rakás tagcsere volt az együttes fenállása során. Röviden összefoglalva, és az időrendet betartva: Alex Kinon (gitár) és Louie Beatto (dob), ők Kabulával együtt függetlenné váltak, aztán Mirethez és Stigmához, a két oszlopos taghoz csatlakozott a gitáros Steve Martin, basszer Alan Peters és dobos Will Shepler. Peterst cserélte Craig Setari, Martint pedig Matt Henderson, aki először a One Voice című albumon zenélt, aminek a szövegét a 18 hónapos sittes időszak alatt írta Miret. Azért sittelték le, mert kábítószert birtokolt és megtalálták nála.

A hírnevük évről évre nőtt, és kicsit változott a zenéjük: a dalok hosszabbak lettek és beleraktak néhány szólót, de az erősségük mindig is a koncertezés volt, és ez nem változott. Az utolsó élő show-jukat a feloszlás előtt 1992. december 20-án, a CBGB-ben adták le, ezután kis szünet következett, mint már párszor a zenekar életében, eközben Miret "öccse", Freddy Cricien megalapította a Madball-t más Agnostic Front tagokkal.
A banda újraegyesítése a '90-es évek vége fele történt, amikor Kabula visszatért és csatlakozott egy új dobos, Jimmy Collette. Ezután elkezdtek turnézni, hogy népszerűsítsék új albumukat, a Something's Gotta Give-et.

A 2000-es években is aktívak voltak, három albumuk is megjelent, legutóbb 2007-ben jelentkeztek lemezzel Warriors címmel. A Roger Miret – ének, Vinnie Stigma – gitár, Mike Gallo – basszus, Joseph James – gitár, Pokey – dob felállású Agnostic Front július 2-án pénteken a Converse Aréna színpadán lép fel éjféli kezdéssel.

Köszönet a biográfiáért a zajlik.hu-nak.


 


A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr882061967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum