RockStation

VOLT 2010 fellépők | 3. rész : Soulfly

2010. június 13. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-es Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Világzene metálba oltva. Törzsi betétek, elemi erő mellett. Max Cavalera neve fémjelzi a zenei világát az együttesnek, melyben hihetetlen erő lakozik, és valódi problémákat feszeget.

A brazil Sepultura 1996. őszén bekövetkezett kettészakadását követően a már hosszabb ideje az arizóniai Phoenix-ben élő, Max Cavalera énekes/gitáros új bandát toborzott, melynek a Soulfly nevet adta. Marcelo Dias basszer, Lucio Bandeira gitáros, valamint Roy Mayorga (ex-Thorn) dobos formálta társulat 1998 tavaszán rukkolt elő bemutatkozó albumával. A Ross Robinson hangmérnök kezenyomát viselő, törzsi groove-okra épített, extrém Metal korongon számos közreműködő bukkant fel, mint a Chino Moreno (Deftones), Fred Durst (Limp Bizkit), vagy a brazil crossover legenda, a Ratos De Porao tagjai.
A csapat hamarjában hosszú turné-körútra indult, miközben Lucio gitáros helyére, előbb a Machine Head frissen menesztett bárdistája - azóta befutott producer - Logan Mader, majd a kaliforniai Snot volt gitárosa, Mike Doling került. A koncersorozat végén Roy Mayorga dobos is kiszállt, kinek utódja Joe Nunez, a chicagói Fleshold egykori ütőse lett.

2000. őszén Primitive címmel készült el a kettesszámú Soulfly lemez, amely ismét tucatnyi jónevű zenészkolléga – Tom Araya (Slayer), Corey Taylor (Slipknot), Grady Avenell (Will Haven) és még sokan mások – vendégszereplésével látott napvilágot. Rövid kitérőt követően Roy Mayorga végül visszatért, így Max és kísérete háborítatlanul folytathatta útját, majd 2002-ben került a boltokba, a szimplán "3" címmel ellátott vadiúj lemez.

2004 elején látott napvilágot a legfrissebb Soulfly opus, amely a Prophecy címet viseli és Marc Rizzo gitáros, Bobby Burns bőgős, illetve Joe Nunez dobos szereplésével készült. Vendégként ezúttal Dave Ellefson, a Megadeth basszusgitárosa bukkant fel. 2005. év elején pedig egy DVD-t dobtak piacra, Songs Remains Insane címmel. 2005-ben a Dark Ages című lemezük jelent meg, megosztva a rajongókat a hangzás miatt, de sokan kedvelték is az albumot a technikásabb megoldások miatt.  Ezt követte a Conquer, ami nem mutat visszatérést a régi vonalhoz, sőt a pár hete megjelent Omen is ezt a vonalat viszi tovább. A Soulfly  július 3-án, szombaton a Soproni Nagyszínpadon lép fel 19.00 órás kezdéssel. 

Köszönet a biográfiáért a zajlik.hu-nak.

És hogy mire számíthatunk:

Soulfly - Live @ Rock in Rio 2010 (Lisszabon, Portugália)
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr582077647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum