RockStation

Folk-metál est: Eluveitie és Kopiklaani a Club 202-ben [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. szeptember 24. - sunthatneversets

A folk szinte teljes spektrumát fedő estre készülhetnek a népi elemekkel ötvözött metal rajongói - táncra csábító kocsmadalok a Korpiklaani, zordon kelta tételek az Eluveitie, kísérletezőbb témák a godnr.universe!, és autentikus magyar dallamok a Virrasztók előadásában.

Nincs szükség skandináv szakos diplomára ahhoz, hogy értékelni tudjuk a Korpiklaani zenéjét: a hattagú finn zenekar a mély filozófiai bölcselkedések és távolba vesző tekintetek helyett a vodkában pácolt csujjogatós metal mellett teszi le a voksát. A 2003 óta aktív banda tagjai több interjúban is hangoztatták, nem akarnak egy lenni a számtalan komor metal zenekar közül, témáik is a könnyedebb (és jólesőbb!) sör-vodka-nők tengelyen mozognak. Eddig megjelent hat sorlemezükön olyan koncertkedvenc slágerekké vált nótákat lelhetünk fel, mint a Wooden Pints, a Vodka vagy a Keep on Galopping.

Az est másik fő fellépője, az Eluveitie a sötétebb oldalról közelíti meg a folk metalt - a helvétek agresszív, a göteborgi death legszigorúbb hagyományait idéző alapokról indítanak, olyan különleges népi hangszerekkel körítve kelta elemekkel átszőtt zenéjüket, mint a nyenyere, vagy a kecskeduda. Chrigel Glanzmann énekes-dalszerző angol nyelvű dalai mellett 1600-2000 éves gall szövegeket is hallhatunk, például az igencsak merész, 2009-es Evocation I – The Arcane Dominion akusztikus (!) albumon. Az együttes idén is lemezzel jelentkezett: az Everything Remains (As It Never Was) tovább folytatja  a zenekar legszebb hagyományait.

Izgalmasnak ígérkezik az Eluveitie két hölgytagjának side projectje, a godnr.universe! koncertje is - Anna Murphy és Meri Tadic egy, az Eluveitie legénysége által visszadobott dal kapcsán kezdett el külön is együtt zenélni. Egy háromszámos demó már meghallgatható a lányok myspace-oldalán október 12-én pedig élőben is megismerkedhetünk!

Az est hazai fellépője, a Virrasztók nemrégiben épp a Korpiklaani és az Arkona társaságában turnézott Európában. A pécsi zenekar az autentikus magyar dallamoknak és látványos, a virrasztás népszokására épülő showműsoruknak köszönhetően hamar belopta magát a folkrajongók szívébe. A nagyszabású folkestre elővételben 3990 Ft-ért (A helyszínen: 4999 Ft-ért) lehet jegyet váltani!

Korpiklaani, Eluveitie, godnr.universe!, Virrasztók @ 2010. október 12., 18:00 - Club 202 (Ex-Wigwam) Jegyek: elővételben 3990 Forint, a helyszínen 4999 Forint.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr212317966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum