RockStation

GuilThee - Kanyarban a lemez

2010. november 23. - sunthatneversets

A veszprémi GuilThee legénysége befejezte a felvételeket a Homunculus Paradoxon című második lemezzel. A keverés folyamatban van, és már tudható, hogy hangulatilag az első album, a Lustration világát fogják továbbvinni Gáborék, azzal a kis plusszal, hogy környezeti zörejek is fogják díszíteni az amúgy is eléggé eklektikus zenét. A döngölős metál tételeket ambient betétek fogják fellazítani.

A lemez több nyelvű lesz. Elsősorban angol, de három szám magyar szöveggel született meg, és elszórva latin, német, olasz és szerb szövegelés is feltűnik majd. A zenekar két vendégénekesnőt is meghívott, az egyik az a Varga Betty, aki a Lustration-ön is szerepelt már, a másik hölgy pedig nem más, mint Betty húga Anita. Emilen kívül a férfi torkok közé beállt Károly és Gábor is.

A felvételek Bándon zajlottak az AMP stúdióban, a keverés pedig mint már minden alkalommal, a zenekar mini-stúdiójában készül. A koncepció az volt, hogy egy történeten át bepillantást nyerhessünk a sötét középkor világának meghatározó eseményeibe egy konkrét példán keresztül.

A megjelenés a közelgő ünnepek miatt már csak januárra várható. Mivel ezúttal rendelkezésünkre állt minden technikai segítség, és egy nagyon komoly felszerelés, nem szeretnénk elszúrni a végén a keveréssel. Adunk magunknak időt mindenre, és mikor már úgy érezzük, hogy kész, még egyszer szétvesézzük az összes számot. A dob ismét programozva lesz. Egyetlen demót vettünk fel úgy, hogy fel is ütöttem, de érdekes módon egy-két kivételtől eltekintve a magyarországi stúdiók egyelőre nincsenek felszerelve azzal a technikával, ami egy olyan hangzást visszaadna, amire itt szükség van. Az a pár stúdió viszont számunkra elérhetetlen árakon dolgozik. Úgyhogy maradt az időigényesebb, de olcsóbb, és kényelmesebb megoldás - mesélte Gábor.

Ő egyébként ezúttal a basszusgitárt vette a nyakába, mivel a zenekarnak egy éve nincsen basszusgitárosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr342466260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum