RockStation

TOP 10 legjobb metál videó 2010-ben

2010. december 31. - sunthatneversets

Ebben az évben közel 200 videót mutattunk be, amelyek közül a legjobb 10-et kiválasztani meglehetősen szubjektív dolog. Valószínűleg egy csomó olyan videó is van ami nem is került be hozzánk, így aztán esélye sem volt a lista elejébe férkőzni. Alább tehát a RockStation TOP 10 legjobb metál videó összeállítása. Boldog Új Évet mindenkinek!

 

10. Karma To Burn - Waiting For The Western World

A legjobb "villogós" videó, amit az Accept Metal Heart-ja után látni lehet. A dal az instru stoner  Karma To Burn negyedik nagylemezéről való, ráadásul az Appalachian Incantation című lemez egyik nem instrumentális dalához készült a film, amit fényérzékenyek csak óvatosan nézzenek.

 

9. Sabaton - Uprising

66 évvel ezelőtt, 1944. augusztus elsején felkelés tört ki Varsóban a német megszállás ellen, ami 3 hónapig tartott, amikor is a Wehrmachtnak sikerült levernie az ellenállást. A felkelés kitörésének 66. évfordulóján debütált a lengyel tévében a power metalos svéd Sabaton az Uprising című dalhoz rögzített klipje, amely az akkori eseményeket dolgozza fel. A Lengyelországban, lengyel rendezővel forgatott, és számtalan statisztát  felvonultató, nem 2 fillérből forgatott videóban feltűnik Peter Stormare (A szökés, 8MM, Fargo) színész is.

 

8. Deftones - You've Seen The Butcher

A Deftones idén Diamond Eyes címmel jelentkezett lemezzel. Több videó mellett a You've Seen The Butcher című nótára forgatott filmre voksoltunk. Aki szereti a  véres-csajos videókat, az ezt is szeretni fogja.

 

7. Blind Myself - Pomogácsok

A Blind Myself Budapest, 7 Fok, Eső című lemezéhez készítette ezt a klipet. A Kelly Jenton által rendezett videóban a rajongók által megálmodott Pomogácsok tűnnek fel bábok formájában. Az  egyszerre őrült, ötletes és vicces videóban ismert szereplők is felbukkannak. A „főszerepet” az azóta sajnos a zenekarból családi okok miatt kilépett Bodnár Péter basszusgitáros alakítja.

 

6. Sick Of It All - Death Or Jail

A new yorki HC alapcsapata a Sick Of It All is új lemezzel jelentkezett idén Based On A True Strory címmel. A Dürert ősszel kis híján lebontó csapatot a Death Or Jail klipjében jól letartóztatják.

 

5. Serj Tankian - Left Of Center

Serj Tankian Imperfect Harmonies címmel adta ki új lemezét. Most ugyan nem csinált minden dalhoz klipet és a zene is erősen távolodik a rocktól, de a Left Of Center félig animált sajátos stílusú rövid film lett így is. 


Left Of Center

Serj Tankian | Myspace Music Videos
 

4. Room Of The Mad Robots - Toxic Spiral Time

A hazai vizeken evező Room Of The Mad Robots egyike a magyar színtér jelenlegi legérdekesebb zenekarainak. A Toxic Spiral Time című dalra forgatott klip Csáki László és stábja munkáját dícséri.

 

3. Monster Magnet - Gods And Punks

Dave Wyndorf és csapata idén egy minden ízében rock lemezzel jelentkezett. A Mastermind rockhimnuszok tömkelege, a Gods And Punks-ra forgatott videó pedig zseniális. 

 

2. Chief Rebel Angel - Double Speed Double Standards

A dobogó második fokára egy magyar versenyző kúszott fel. A  Chief Rebel Angel megmutaja, hogyan lehet 10.000 forintból klipet csinálni. Ráadásul jó klipet.

 

1. Slayer - Beauty Throgh Order

Ami a hótegyszerű mégis látványos, ötletes videókat illeti, abban idén a Slayer-t találtuk a legjobbnak. A World Painted Blood Beauty Through Order című dalára készült film megérdemel egy csillagos ötöst.


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD 

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr642548354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum