RockStation

Két újabb csapat a Metalfesten, Olaszországból

2010. március 14. - sunthatneversets

Két - stílusban különböző - olasz zenekar első hazai fellépése vált biztossá a Metalfesten! A post metalos Winter Of Life, valamint a heavy / power metal Nameless Crime a Copro Records / Casket Music istállóját erősíti.

A post metalban utazó olasz Winter Of Life csapata - akik nem csak hazájukban, hanem Európában is egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert - tavaly jelentették meg debütáló lemezüket Mother Madness címmel. Zenéjükben klasszikus metal mellett pszichedelikus zenei, jazz, alternatív és progresszív, de olykor még gótos elemek is megtalálhatóak. Ezek az összetevők mind hozzájárultak ahhoz, hogy bemutatkozó albumukat pozitívan és elismerően fogadja a szakma.

A Nameless Crime már közel egy évtizede tolja a dallamos heavy / power metalt, s ezidő alatt olasz zenei élet egyik legismertebb underground csapatává nőtték ki magukat. A zenekar 2010-ben új felállással folytatja, s egy friss korongot is összeraktak, mely Modus Operandi címmel jelenik meg a Copro Records gondozásában, így a Metalfestre már friss dalokkal érkeznek majd!
 

http://www.myspace.com/winteroflife
http://www.myspace.com/namelesscrime
http://hammerworld.hu/

http://metalfest.hu/

Spiritual Beggars – Év végén lemez!

Mike Amott végre úgy döntött, hogy szüneteljen most egy kicsit az Arch Enemy. E döntését meleg szívvel csak üdvözölni tudom. Ha pedig már az AE szünetel akkor öt év után lesz újra Spiritual Beggars album, mely már nem csak elhatározás, hanem kész tény, hiszen jelenleg a gitárszólók rögzítése van soron a svédországi Halmstad egyik stúdiójában. Megjelenés valamikor év végén.   

Sziszegő kígyó és pomogácsok - High On Fire, Blind Myself klipek [VIDEJÓ EXTRA]

A lassan underground legenda státuszt betöltő High On Fire új lemezéről nemrégiben írtunk elismerően. Végre klip is készült az albumhoz, mégpedig a Frost Hammer című dalhoz. Alapvetően image klip ez egy kis fantasy-val nyakon öntve, bárdokkal és egy sziszegő óriáskígyóval.   

A Blind Myself Budapest, 7 Fok, Eső című lemezéhez már a második klipet készítette el, ezúttal a Pomogácsok című dalra. A Kelly Jenton által rendezett klipben a rajongók által megálmodott Pomogácsok tűnnek fel bábok formájában. Az ötletes és vicces videóban ismert szereplők is feltűnnek. A „főszerepet” az azóta sajnos a zenekarból családi okok miatt kilépett Bodnár Péter basszusgitáros alakítja. 

Tovább

Danko Jones – Below The Belt májusban

A kanadai rock trió új albuma május közepe táján jelenik meg Below The Belt címmel. Az album producere maga a zenekar és régi barátjuk Matt DeMatteo voltak.
Az albumra a következő dalok kerültek:

01. I Think Bad Thougths
02. Active Volcanoes
03. Tonight Is Fine
04. Magic Snake
05. Had Enough
06. (I Can't Handle) Moderation
07. Full Of Regret
08. The Sore Loser
09. Like Dynamite
10. Apology Accepted
11. I Wanna Break Up With You
 

Vesztegzár – elkészült a demó

Elkészült a komáromi Vesztegzár zenekar bemutatkozó demója, a srácok három számmal próbálják meg megmutatni, milyennek képzelik a technikás thrash metalt. A 2007-ben alakult banda a Kreator-Testament féle régisulis vonalat próbálja összeegyeztetni a Scar Symmetry és a The Haunted súlyosságával. A demo a nyár végére tervezett Börtönbe zárva című nagylemez előfutára, viszont megjelenéséig is szívesen fellépnek bármilyen klubban, fesztiválon, falunapon, keresztelőn, elsőáldozáson, temetésen.

www.myspace.com/vesztegzar
www.vesztegzar.tk

Plastic Bitch hírek

Eseménydús évet zárt a Plastic Bitch 2009-ben. Túl vannak első lemezük megjelenésén, körbejárták az országot a Subscribe és a Road társaságában és bezsebeltek egy díjat a Kettőnégy stábjától. Idén azonban még ennél is nagyobb fordulatszámra kapcsolnak. A csapat nemrég bővült egy gitárossal Horváth Tamás személyében, akinek köszönhetően új dimenziók nyíltak meg a Plastic Bitch zenéjében. Tamás egyébként a gitározás mellett vokálozik is, és már a koncerteken teltebb, súlyosabb hangzás várható a csapattól. Habár a new wave-es, zajos pop/rock vonal marad,  ősszel megjelenő EP-jükön biztosan érezhetőek lesznek azok a hatások, amik az elmúlt időszakban érték a zenekart. Az új számok ismét a Bakery stúdióban nyerik majd el végső formájukat a nyár folyamán.

A zenekar legnagyobb örömére a Shallow Decay klipje bekerült az MTV Top 10 At 10 műsorába, és február 28-án le is ment 9 másik „új magyar“ zenekar videójával együtt.   Aki kíváncsi arra, hogy mit tud a csapat élőben, annak itt van pár tavaszi koncert dátum:
március 12. Barlang (Cegléd) + Subscribe
március 13. 513 (Keszthely) + Subscribe
március 27. A38 (Budapest) + Turbo, Óriás, Subscribe
április 9. Red Rocket (Győr) + Subscribe
április 24. Garaboncziás (Szeged) + Real Lies, Grand Mexican Warlock
május 7. Corvintető (Budapest) + Grand Mexican Warlock, Guilty Parties

www.plasticbitch.com
www.myspace.com/plasticbitch

Exodus – Borító, dalsorrend és az első közzétett dal

Május közepén érkezik a Bay Area thrash-veterán Exodus kilencedik albuma Exhibit B: The Human Condition címmel a Nuclear Blast gondozásában és az itt látható borítóval. Az albumra a következő dalok kerültek:

01. The Ballad Of Leonard And Charles
02. Beyond The Pale
03. Hammer And Life
04. Class Dismissed (A Hate Primer)
05. Downfall
06. March Of The Sycophants
07. Nanking
08. Burn, Hollywood, Burn
09. Democide
10. The Sun Is My Destroyer
11. A Perpetual State Of Indifference
12. Good Riddance

 

A csapat myspace oldalán a Hammer And Life című dal már most meghallgatható.

Broo-Tall Fest 4. - Rockmaraton 2010 hivatalos felvezető rendezvénye [KONCERTAJÁNLÓ]

A matek metál vs. paraszt metál metál mottójával immár negyedszerre kerül megrendezésre a Broo-Tall Fest és a magyar metalkonyha mellé bekerült némi francia íz is. Fellép a komplex metáljáról elhíresült Watch My Dying, a váci Sunday Fury - akik tavaly jelentkeztek új lemezzel -, a hardcore Stiff Bastard,  a death 'n' roll Conan's First Date, a death metálban utazó Silent Slip, valamint a Franciaországból érkező Housebound akik Tool és Deftones hatású zenében utaznak.

Broo-Tall Fest 4.
Kék Yuk
Bp, Fényes Adolf u 28., III. ker
Belépő: 1000 Ft
Kapunyitás: 20:00
Silent Slip
Housebound
Stiff Bastard
Sunday Fury
Watch My Dying
Conan's First Date

A Deep Purple Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

Egy bizonyos életkor után már nem szereti a koncertlátogató, ha bakancsos punkok ugrálnak a fején a koncertszínpad előtt, és por, ne adj isten sár van. A Sziget Kulturális Szervező Iroda szervezői újabb Budapesti fesztivállal rukkoltak elő, amelyet - a felhozatalból ítélve - az idősebb koncertlátogatóknak szánnak. A Stargarden elnevezésű rendezvényre június 4-én és 5-én kerül sor a Puskás Ferenc Stadion Szoborkertjében és az ahhoz közeli Syma Csarnokban.  A rendezvény legnagyobb dobásának a Deep Purple koncertje bizonyulhat, de aki a hazai oldszkúl rockzene rajongója az is bőven megtalálhatja a számítását.

Íme a fellépők listája: Deep Purple, The Animals, Kool and the Gang, Mezzoforte, Osibisa, Blood Sweat and Tears, John Mayall, Deák Bill Gyula, KFT, Bikini, Beatrice, Omega, Korál, Hobo, Old Boys, Ákos.

A rendezvény szervezői kulturáltabb körülményeket ígérnek a többi nyári fesztiválhoz képest, ezért az árakat is ehhez igazítva állapították meg. A napi belépő elővételben 12.900 forint, de a helyszínen ugyanezért 14.900 forintot kell fizetni..

Az 5. HangSúly zenei díj nyertesei

2009-ben közel 70(!) új magyar hard rock/metal stúdióalbum jelent meg, és ennek majd fele elsőlemezes bemutatkozás volt. Ebből a bő termésből szavazták meg az év legjobb teljesítményeit 5 kategóriában a magyar internetes rock/metal portálok szerkesztőségei, a HangSúly-díj létrejötte óta immár ötödik alkalommal. A nyertesek között a Dalriada, a Keeper Of Dreams, a Wrong Side Of The Wall, és a Blind Myself együttesek, az Audioplanet és a Grape stúdió, valamint Jarolics Tamás grafikus neve található meg.

Ebben az évben első  ízben internetes közönségszavazás is színesítette a HangSúly zenei díj palettáját. A három kategóriában a Hungarica, a Corrodal, és a Dalriada szerezték meg az első helyeket.

Tovább

Emergency Gate a MetalFesten

És még mindig nem fogytunk ki a fellépőkből! Az április végén új albummal jelentkező német Emergency Gate is fellép a májusi csillebérci MetalFesten! A melodikus death-től a zúzós riffelésű power dolgokon át egészen a komor, darkos, dallamos témákig mindent felvonultat a két gitárral, valamint billentyűssel és szintissel is kiálló müncheni hetesfogat, akiket az igazán szemfülesek már a Kreator legutóbbi bulijának nyitóbandájaként is elcsíphettek Debrecenben. A MetalFestre már a The Nemesis Construct című új albummal érkeznek a bajor brigantik, énekesüket, Mathias Kupkát pedig a Suidakra 2005-ös Command To Charge albumáról is lehet ismerni, ahol a tiszta énekért felelt. Érdekesség továbbá, hogy az új album egyik dalában a svéd Evergrey főnöke, Tom Englund énekel duettet Mathias-szal.

http://www.emergency-gate.de/
http://www.myspace.com/emergencygateonline
http://hammerworld.hu/
http://metalfest.hu/

Júliusban Budapesten játszik a Suicidal Tendencies

A hardcore/punk veterán Suicidal Tendencies július 6-án hazánkba látogat és a budapesti West Balkánban ad koncertet. A főcyco Mike Muir énekes vezette brigád  ebben az évben két albumot is szeretne kiadni, az egyikre régi No Mercy nóták új verziói kerülnének fel, ősszel pedig egy vadiúj Suicidal Tendencies lemez jön majd ki. A jegyárakról később tájékoztatunk benneteket. 

Szimfonikus változat : Serj Tankian – Elect The Dead Symphony

Serj Tankian - Elect The Dead Symphony coverValószínűnek tartom, hogy minden System Of A Down fanatikus, annak örülne leginkább ha a SOAD újra beindulna, amire ugyan Shavo Odadjian basszer tett egy meggondolatlan kijelentést, de mint azóta tudjuk az egészből meghatározatlan ideig nem lesz semmi sem. 

Így aztán marad a kettészakadt csapat, kinek Serj Tankian szólóban, kinek pedig a gitáros Daron Malakian és a dobos John Dolmayan Scars On Broadway  nevű együttese. Ráadásul a két főkolompos között amúgy is mintha egy verseny látszana kialakulni, amiben azt döntik el hogy a SOAD hiányában kinek sikerül inkább maradandót alkotnia. Sőt talán a SOAD rajongóinak körében is kialakult a „ki mellet teszem le a voksomat” effektus.

Aki a mi általunk írtakat elolvasta, annak egyértelmű lehet, hogy ha nem is szükségszerűen, de mi ki mellett tettük le a voksunkat, függetlenül attól, hogy a másik oldal érveit is megértjük. Serj Tankian sokszínűbb zenében utazik a SOAD stagnálása óta, de még neki is tetszett a Scars On Broadway lemeze, amit én személy szerint nem mondhatok el magamról.

Tovább

Lamb Of God - A MetalFest egyik headlinereként játszanak először Magyarországon!

A magyar MetalFest és Skalar Music példaértékű együttműködésének köszönhetően hatalmas örömmel jelenthetjük be, hogy a májusi csillebérci MetalFest egyik főbandájaként végre Magyarországon is fellép az új évezred egyik legnagyobb hatású amerikai metal csapata, a richmondi Lamb Of God.

A 15 évvel ezelőtt a nem igazán átgondolt Burn The Priest néven megalakult zenekarból egyetlen underground kiadványt követően lett Lamb Of God, majd a 2000-es New American Gospel és a 2003-as As The Palaces Burn albumok technikás és brutális zenéje megalapozta a magát „tiszta amerikai metal”-ként jegyző banda hírnevét. A 2004-es Ashes Of The Wake és a 2006-os Sacrament lemezek már egy major kiadó, az Epic szárnyai alatt jelentek meg, de az ötös zenéje mit sem veszített kíméletlen, szélsőséges jellegéből.  A Billboard lista Top 10-jébe is bekerült Sacrament a 2006-os év legsikeresebb metal kiadványa volt, amely még Grammy-jelölést is hozott a csapatnak. A Sacrament album turnéja 19 hónapon át tartott, játszottak Ozzyval, a Slayerrel, a Megadeth-tel, felléptek számos európai és tengerentúli fesztiválon, a koncertezős ciklust pedig egy önálló arénaturnéval zárták le. 2008. a pihenés, a lemerült elemek újratöltésének időszaka volt, majd 2009. februárjában Wrath címmel egy újabb energiabombát szabadítottak a gyanútlan világra, amely a Billboard lista 2. helyén nyitott. Egy önálló világturnét követően a Metallica vendégeként játszhattak Európában és Amerikában, 2010-ben pedig a világ legnagyobb metal fesztiváljain a főszínpadon van bérelt helyük.A 2010-ben ismét Grammy-jelölést kapott Lamb Of God magyarországi bemutatkozására a csillebérci MetalFestnél alkalmasabb helyszínt keresve sem lehetne találni!

 

Izzadt rakenroll, bele az arcodba - Airbourne + Taking Dawn, 2010.03.06. Dürer-kert [KONCERTBESZÁMOLÓ]

Az elmúlt hétvége igazi koncertdömpinget hozott a budapesti klubokban. Állandó koncert-tudósítónk Frogfoot a Dürer-kertet választotta szombaton, ahol egy faszányos Aibourne és Taking Dawn buliban lehetett része.  


A Taking Dawn-nal  kicsit bajban vagyok, mivel nem igazán vagyok otthon a amerikai dallamos heavy metal zenékben, de azt még én is éreztem, hogy egy kicsit időutazásra visz a banda a '80-as évekbe. Leginkább a Mötley Crüe és a Dokken párhuzam áll a Taking Dawn zenéjére-igaz sokkal keményebb és modern zene ez, mint a két valószínű példakép. A TD jó választás volt előzenekarnak annak ellenére, hogy a közönség nem nagyon ismerhette a lemezüket, sikerült beindítani az embereket és jó hangulatot teremteniük. Ha nem lett volna pocsék a hangzás akkor azt írhatnám, hogy ez egy rövid jól sikerült bemutatkozás volt, de a megszólalás sokat levont az élvezetből, ettől többet-jobbat érdemeltek volna még előzenekarként is.
 
Az Airbourne Runnin' Wild című lemezének cd borítóján ez a felirat van: Fist pumping sweat soaked Rock n' Roll. Úgy indultam el a koncertre, hogy voltak elvárásaim: izzadt r'n'r bele az arcomba, jó hangosan, és ezt meg is kaptam!

Tovább

Dragonforce – Énekes kerestetik

A hiper-sebességű gitárszólóiról is ismert Dragonforce új énekest keres, miután megvált ZP Theart vokalistától. "Óriási sajnálattal közöljük, hogy a Dragonforce és az énekes ZP Theart útjai elváltak”-áll a zenekar hivatalos közleményében. A szakítás a zenei vélemények áthidalhatatlan különbsége miatt történt, miközben a megmaradt tagok nekiláttak az ötödik lemez megírásának, és elkezdték keresni az új énekest. „Egy erőteljes, dallamos vokalista után kutatunk, aki velünk együtt tudná megírni a Dragonforce sztori új fejezetét” - foglalta össze a lényeget az egyik gitáros, Herman Li. Aki egy jól menő metálzenekar énekese szeretne lenni, és van elég tehetsége az kattintson ide, hátha.....

Bloody Roots – Áprilisban lemez

Április elején jelenik meg Schmiedl Tamás, a Moby Dick frontember új thrash projektjének, a Bloody Roots-nak a bemutatkozó albuma, Isten kezében címmel, a Nail/HMP Records kiadásában. Előzetesként a HammerWorld márciusi CD mellékletén már meg lehet hallgatni a Késői fohász című dalt és a zenekar honlapján is belehallgathatunk pár dalrészletbe. A Bloody Roots a lemezmegjelenést követően április 3-án, Miskolcon, a Metal Weekend-en kezdi meg lemezbemutató koncertjeit.
 
A Bloody Roots albumának elkészítésében közreműködtek:
 
Schmiedl Tamás (Moby Dick, Bloody Roots), Schmiedl Balázs, Horváth Tamás, Tarcsai Ádám (Bloody Roots), Farkas Zotya, Hommonai Gergely (Ektomorf), Füleki Sándor, Kemencei Balázs (Wall Of Sleep), Ficzek András (Dalriada), Körmöczi Péter (Cadaveres), Vörös Attila (Remembering The Steel), Szuna Péter, Kállai János (K3), Szíjártó Zsolt (Akela, After Rain), Ziskó Olivér (ex-Cavum, Sear Bliss), Egri-Kiss Dávid (Fuge), Sill Attila (Eye Beyond Sight), Ványi Szilárd (ex-Cavum)

Bloody Roots lemezbemutató koncertek:
2010. április 3. Miskolc - Bartók Művelődési Ház
2010. április 23. Sopron - Hangár
2010. április 24. Pécs - Toxic
2010. április 30. Kaposvár - Pogo Center
2010. május 1. Szekszárd - Zug
2010. augusztus 8. Nagyudvarnok (Felvidék) - V. Rockfeszt
 
www.bloodyroots.hu

Trivium, Madder Mortem és HARD klipek [VIDEJÓ FULL EXTRA]

A floridai Trivium a God Of War III számítógépes játékhoz készített egy dalt Shattering The Skies Above címmel. A játék 3. részének hivatalos soundtrack-jén több Roadrunner-es előadó (KSE, Dream Theather, Opeth, Taking Dawn, Mutiny Within) eddig nem ki nem adott dalait lehet hallani.


A norvég Madder Mortem Where Dream And Day Collide című EP-je csak májusban lát napvilágot, mindenesetre a címadó dalhoz most készült egy nagyon szép animációs film


A márciusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként megjelent a többek közt a Baltimoore soraiból is ismert svéd Björn Lodin énekessel felvértezett HARD zenekar új albuma, a Time Is Waiting For No One. A Vámos Zsolt személyében egy új gitárossal is kiegészült zenekar pár napja óriási sikerrel mutatta be az új anyagot a II. Budapesti Hard Rock Farsangon, most pedig itt az Európában és Amerikában is terjesztésre kerülő lemezhez készült első klip az Into The Fire.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum