RockStation

Eklektikus gyászmenet : Cathedral – The Guessing Game

2010. április 04. - sunthatneversets

Cathedral - The Guessing Game album coverAmikor 1989-ben Lee Dorrian és Mark Griffith (aki ma már nem tag) úgy döntöttek, hogy nekik mindenképpen zenekart kell alapítaniuk, valahol a Black Sabbath és a Trouble vonalán, még nem sejthették, hogy húsz év múlva Cathedral névre keresztelt zenekaruk legalább a kultikus jelzőt meg fogja kapni.
Az angol csapat pályája elején olyan doom alapvetéseket tett le az asztalra, mint a The Ethereal Mirror vagy a The Carnival Bizarre, melyeket akkoriban én is előszeretettel hallgattam, igaz nem ártott előtte megfelelően gyászos hangulatba kerülni. A kilencedik lemezét március végén The Guessing Game címmel kiadó coventry-i banda négy éve adott ki utoljára albumot és ha már sokáig vártak a rajongók, akkor mindjárt dupla lemezzel kedveskedett nekik a banda, majd másfél órában. Lee Dorrian az évek során elég sokat változhatott, mert a The Guessing Game a Cathedral legeklektikusabb lemeze lett, az ordas stoner/doom riffektől az egészen meglepő hangjátékokig és a stílusból kikacsintásokig. Sőt! Nem egy dalra már a progresszív jelzőt is rá lehet fogni.

Tovább

HAMMERWORLD – Megjelent az áprilisi szám, Kalapács Best Of CD-vel, és egy 18 dalos válogatás lemezzel!

Már kapható az áprilisi HammerWorld magazin, CD-s verzióban egy 17 dalos Kalapács Best Of CD-vel és egy 18 tételes metal válogatással az aktuális, friss felhozatalból. Poszteren az Amon Amarth és az Avantasia!

A tartalomból:
Sick Of It All - Pete Koller mesél az április 19-én megjelenő Based On A Trure Story album dalairól. A Tribute rovatban bemutatkozik a Falka nevű Akela Tribute. A Testemen a jel rovatban a Holiday Crüe és Gunz N'Destruction frontember Sidd mutatja meg a tetkóit. James Hetfield és Kirk Hammett (Metallica) visszaemlékezik néhány klasszikus nóta - Seek And Destroy, Fade To Black, Creeping Death, Welcome Home..., One, Enter Sandman - megszületésére és felvételére. Az Edguy frontember Tobi Sammet 2 CD-ből álló, rengeteg illusztris vendéget felvonultató, pár nap múlva megjelenő új anyagáról (Avantasia – The Wicked Symphony & Angel Babylon) mindent megtudhatsz exkluzív interjúnkból.
A Dürer kertben hatalmas bulit csapott ausztrál Airbourne is az új albumáról beszélt a lapnak, valamint kifaggattuk a Metalfestre ismét hozzánk látogató svájci folk metal csapat, az Eluveitie frontemberét is!

www.hammerworld.hu

 

Tehetségkutató a MetalFesten!

Jelentkezz a HammerWorld magazin és a Hammer Music első tehetségkutatójára!
Kizárólag saját dalokat játszó, a következő nagylemezének kiadására lemezszerződéssel nem rendelkező zenekarok jelentkezését várjuk!

Jelentkezni lehet: tehetsegkutato@hammerworld.hu
Jelentkezési határidő: 2010. május 1.
 

Szükséges információk:
Zenekarnév:
Myspace oldal címe (legalább 2 jó minőségű felvétellel):
Kontaktszemély neve:
Kontaktszemély elérhetőségei:
 
Természetesen postai úton, CD-n is küldhetsz hanganyagot és promóciós csomagot:
HammerWorld, Tehetségkutató, 1255 Budapest, Pf. 67.
A beérkezett hangzóanyagok alapján 15 zenekart választunk ki, amelyek bemutatkozhatnak a Metalfest Open Air Hungary második színpadán, déli idősávban. A tehetségkutató győztesét egy szakmai zsűri tagjai választja ki a hangzóanyag és a MetalFestes fellépés alapján.

A győztes nyereményei:
- Lemezszerződés a Hammer Music-nál
- Megjelenési lehetőség a HammerWorld magazin válogatás CD-jén
- Megjelenések a HammerWorld magazinban (interjú, lemezkritika, Hangpróba rovat)
- Teljeskörű promóció a lemezmegjelenés kapcsán
- Megjelenés (információ és bannerkampány) a Hammerworld.hu-n

Nevezési díj: NINCS

www.metalfest.hu
www.hammerworld.hu

Dew-Scented – Május végén új lemez

Május 24-én a Metal Blade Records gondozásában jelenik meg a német thrasher Dew-Scented új albuma, amely az Invocation címet kapta.

Az albumra következő dalok kerültek:
01. Downfall (Instrumental)
02. Arise From Decay
03. The Invocation
04. Have No Mercy On Us
05. Artificial Life
06. Condemnation
07. Totem (Instrumental)
08. Torn To Shreds
09. Revel In Contempt
10. A Critical Mass
11. Global Hysteria
12. Slaves Of Consent  
 

August Burns Red, Carnifex és Catamenia videók [VIDEJÓ FULL EXTRA]

Sok kommentárt nem fűznék a most bemutatott videókhoz. Az August Burns Red egy kiváló  bábfilmmel jelentkezett, a hazánkat hamarosan meglátogató Carnifex is pusztít rendesen death metáljával, de a finn Catamenia is okosan tolja melódikus dark black/death-et az új album címadó dalában.

Tovább

Magma Rise – Megjelent a Lazy Stream Of Steel

A zenekar 2009 nyarán alakult és a tagok egy részének korábbi közös zenei vonalát viszi tovább. A hajdani 1993-tól 2001-ig létezett és 4 lemezanyagot megjelentetett, ezekkel a hazai és a külföldi underground metal körökben is komoly sikereket elérő Mood zenekar alapítói közül Holdampf Gábor és Hegyi Kolos is a zenekar tagja.
Holdampf Gábor a Wall Of Sleep zenekar alapítója és énekese volt 2001-től 2009-ig. A Wall Of Sleep szintén négy hangzóanyagot adott ki amelyekkel megvetette lábát a nemzetközi színtéren is. A 2006-ban megjelent Sun Faced Apostles című anyagon a doom metal ikon Scott Wino Weinrich gitáros-énekes (Saint Vitus, The Obsessed, The Hidden Hand, Shrinebuilder) is szerepelt. A Wall Of Sleep lehetőséget kapott több nyugat-európai turnéra, valamint 2004-ben a németországi 2 napos Doom Shall Rise fesztiválra is meghívták, amely a doom műfaj legfontosabb seregszemléje. A Wall Of Sleep 2007-ben a svéd I Hate Records-hoz szerződött amely együttműködés következtében nemzetközi elismertsége még inkább növekedett.
A Stereochrist, amelynek a Magma Rise gitáros Hegyi Kolos az alapítója, szintén a Mood feloszlása után jött létre. A Stereochrist a Wall Of Sleep-pel egyenrangú nemzetközi elismertségre tett szert két nagylemezével, valamint több külföldi turnéjával, amelyek közül a legsikeresebb a thrash metal műfaj vezető csapatával, az amerikai Testament-tel lebonyolított 2008-as turné volt.
A jelenlegi és hajdani Neck Sprain tagok, a gitáros Janó Mihály és a dobos Bánfalvi Sándor (aki Ákos zenekarának is tagja) szintén meghatározó alakjai a hazai underground színtérnek.
A Magma Rise felkérést kapott a Doom Shall Rise fesztiválon (www.doomshallris.de) való fellépésre, amelyre 2010. április 10-én és 11-én kerül sor a németországi Göppingenben.

A lemezre a következő dalok kerültek:
1. Time’s been given
2. For those…
3. Standby
4. Tombstone eyes
5. Giant ball of lead
6. Risen
7. Church of pigs
8. Glow Burn Scream (Közreműködik: Kyle Thomas (ének) - Exhorder, Floodgate, Alabama Thunderpussy, Ex-Trouble)

Virrasztók - A Korpiklaani előtt a Metalfest állomásain

A Virrasztók, a hazai folk-metal reprezentánsa kíséri a Korpiklaani-t tavaszi kis európai turnéján. A koncertsorozat május 13-tól 23-ig tart, és érinti mind az öt Metalfestet Németországban, Ausztriában, Svájcban, Csehországban és Magyarországon.


 

A turné állomásai:
2010.05.13     DE      Dessau  Metalfest Germany
2010.05.14     AT      Mining  Metalfest Austria
2010.05.15     CH      Pratteln Metalfest Switzerland
2010.05.16     IT        Bologna Estragon
2010.05.19     NL      Rotterdam  Watt
2010.05.21     CZ      Plzen   Metalfest Czech
2010.05.23     HU      Budapest  Metalfest Hungary
További dátumok szervezés alatt.
 
A zenekar a turnén képviseli Európa 2010-es Kulturális Fővárosát, Pécset, és népszerűsíti a pécsi Folk&Roll Fesztivált.
 

Motörhead a Hegyalján

Mi vagyunk a Motörhead és rock n' roll-t játszunk." - a banda szerény koncertnyitó-mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. A visszatérő decibel-királyok mellé először hegyaljázók is érkeznek: a Roots Manuva a brit hip-hopban vált legalább annyira alappá, mint Lemmy Klimster csapata a metállá gyorsított rock n' rollban. Budapest Bártól kezdve, a Csík Zenekaron át egészen a klasszikus Tankcsapdáig a hazaiak sem maradnak ki a július 14-től 18-ig tartó pörgésből. A jubileumi Hegyalja magasra tette a lécet és a tervek szerint idén még nagyszerűbb lesz a feszt, mint tavaly.

További információk: www.hegyaljafestival.hu

Hard rock lágyan és lazán : Fireball Ministry – Fireball Ministry

Fireball Ministry - Fireball Ministry albumA James Rota gitáros-énekes és Emily Burton által 1999-ben életre hívott los angelesi Fireball Ministry stoner/desert körökben az elmúlt években szép kis elismeréseket vívott ki magának. Eddig négy albumuk jelent meg ez a self-titled az ötödik. A zenekar címére keresztelt albumok akkor jönnek egy banda életében, ha valami új korszak kezdődik. Itt ez részben lesz igaz.

Tovább

Serj Tankian - Imperfect Harmonies a nyár végén

Serj Tankian a 2007-es Elect The Dead után új anyagon dolgozik, sőt a felvételekkel már el is készült, jelenleg a felvétel keverése zajlik. Az Imperfect Harmonies címet viselő album Tankian los angelesi házi stúdiójában került felvételre és a nyár végén a Serjical Strike/Reprise Records gondozásában jelenik meg. Serj alapvetően rock albumról beszélt az új lemez kapcsán, de az elektronikus és nagyzenekari hatások is vezető szerepet töltenek be az albumon.       

Billog – Elkészült a lemez

Elkészült a Billog vadonatúj lemeze, a Till Death Do Us Part! A dobfelvételek a gyulai No Silence stúdióban zajlottak, majd a basszus, a gitár és az ének a zenekar házistúdiójában került rögzítésre. Ezt követően pedig a No Silence-ben lett megkeverve az egész Simi (az Over Promises és a Slaughter at the Engagement Party dobosa) vezényletével.

A korongon a következő 10 tétel kapott helyet:
01. To The Gates Of Demise
02. Power
03. D for Disgust
04. How To Kill a Butterfly
05. Echoes
06. Dead or Alive
07. Another Piece of My Heart
08. Gorgeous
09. Wild Springs, Twin Heads
10. Sequitur / Conclusion Finale

Az utolsó dal érdekessége, hogy Gajda Mátyás (Fish!) és Mihály Gergely (Angertea) is vendégszerepel benne. A végeredményről pedig mindenki ingyen és bérmentve meggyőződhet, mivel az egész album borítóstul letölthető a banda myspace oldaláról ill. erről a linkről. Fizikai formában mindössze 60 promóciós példány készült, aminek a megfelelő helyekre eljuttatása már folyamatban van.

www.myspace.com/billogmetal

Korn – Új dal!

Valamikor a nyáron jelenik meg a nu metál ősatyjainak új albuma, mely a Korn III – Remember Who You Are címet kapta. Hogy mennyire lesz ez visszakanyarodás a kezdetekhez azt talán jól jelzi, hogy a csapat ismét Ross Robinson producerrel dolgozott, aki az első két (Korn, Life Is Peachy) albumot is jegyezte. A csapat március 26-án az alaszkai Anchorege-ban lépett fel és új dalt is játszottak, ami az Oildale címet viseli. Fájtfülüek itt meg is hallgathatják.      

Cadaveres - Külföldi aktivitás

A zenekartól kaptuk az alábbi hírt:
Március végétől ismét mozgásba lendülnek a Cadaveres fogaskerekei, hiszen igazán  mozgalmasnak ígérkezik a zenekar tavaszi menetrendje. Néhány magyarországi fellépés mellett a külföldi koncerteké a főszerep. A németországi fellépések mellett eljutunk Svájcba, Romániába, Szlovéniába és első ízben játszhatunk Párizsban és Londonban is, amivel egy nagy álmunk válik valóra! A legtöbb koncerten egy másik magyar bandával játszunk együtt, a Watch My Dyinggal, így a Cadaveres tribalmetalcore-ja mellé kaphattok egy kis matekos vadulást is.

A folyamatos hétvégi koncertezés szüneteiben formálódnak az új Cadaveres lemez számai, amit szeretnénk legkésőbb őszre befejezni és kiadni. A friss felállású csapatba az új tagokkal, új lendület is érkezett - így soha nem tapasztalt ötlethalmazból történik a friss témák összerakása és nótákká formálása.

http://www.cadaveres.hu
http://www.myspace.com/cadaveres

Carnifex Rulez! [KONCERTAJÁNLÓ]

A hazánkat több fesztiválturné (Never Say Die, Thrash And Burn és Bonecrusher) alkalmával is megjárt amerikai Carnifex ezúttal önálló, headline Európa-turnéja keretében tér vissza Budapestre. A brutális zene kedvelői ráadásul két újabb remek zenekart ismerhetnek meg 2010. június 13-án a Dürer Kertben, hiszen a szintén amerikai Veil Of Maya és a Suffokate kíséri a Carnifex-et Európán keresztül.

Carnifex
Veil Of Maya
Suffokate
2010. 06. 13. 19:00
Dürer Kert
jegyár: 3.200.- / helyszín 4.000.-

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum